Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Zahraničí se štěnětem
Autor Zpráva
kuura
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 10:31
- Nahlásit

Ahoj, napadlo nás jet do Itálie. Máme dvou měsíční štěně, to znamená, že v době cesty mu budou čtyři měsíce...no jo, ale jak s očkováním? Když to očkování proti vzteklině musí mít alespoň 20 dní pře odjezdem a štěňata se očkují proti vzteklině až někdy v půl roce? Znamená to, že máme jet příští rok? jako nezblázním se z toho, byl to jenom nápad, ale tak mě to zajímá...

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 10:32
- Nahlásit

kuura
Vzteklina se může očkovat od 3 měsíců.

kuura
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 10:40
- Nahlásit

Maya

to jsem netušila, tudíž je tohle téma zřejmě zbytečné

Díky

NikisekX
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 10:45
- Nahlásit

kuura

JJ je to od tří měsíců jak píše Maya. Do půl roku by to štěně to očkování mělo mít teda aspoň takhle nám to řek veterinář

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 11:05
- Nahlásit

NikisekX
Jj, je to tak, dle zákona půlroční štěně musí mít očkování proti vzteklině, to znamená, že se musí naočkovat nejpozději do půl roka, nevím, proč si to lidi tak překroutili, že se očkujou až půlroční psi.

kuura
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 11:07
- Nahlásit

Maya

Protože lidi jsou omylní a když jim někdo dá nějakou informaci, tak ji zapomenou nebo aspoň překroutí. Nejsme stroje a nemůžem si pamatovat všechno každopádně díky za info

NikisekX
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 11:07
- Nahlásit

Maya

Taky nevím, ale je lepší se zeptat než nevědět žjo já když nevim tak se ptám, hlavně veterináře

romcca
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 14:39
- Nahlásit

Mne teda nekolik veterinaru nezavisle na sobe reklo, ze vakcinace stenete proti vztekline je pro stene opravdu dost narocne, tak pokud to neni nezbytne nutne, odklada se opravdu na vek 6 mesicu. Samozrejme ockovat se muze uz driv...

NikisekX
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 14:41
- Nahlásit

romcca

Je to možné, ale opravdu dle zákona do půl roku to štěně tu vzteklinu musí mít

romcca
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 14:45
- Nahlásit

no, to jsem taky psala, ze to odkladaji na vek toho pul roku (neceleho samozrejme). My takhle chteli ockovat stene na vzteklinu taky driv, protoze se mi na Moravu jezdi lepe přes Polsko, a veterinář mi to tenkrát rozmluvil. Ja se pak ptala i jinde, jestli zbytečně neplaší, a potvrdili mi to i jiní veterináři. Ale samozřejmě se nemusí nic stát, když naočkují dřív, že jo.

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 14:45
- Nahlásit

romcca
Veterinář vás nabádá k porušení zákona, fakt dobrý.

Roxana
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 14:56
- Nahlásit

Maya
ja si teda naopak nemyslim, ze je nezbytne nutny vpravovat do 3 mesicniho psiho mimina takovej dryjak, jakym nepochybne vakcina proti vztekline je. takze myslim, ze je rozumny pockat do tech 6ti mes, pokud nekdo nespecha ..

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 15:32
- Nahlásit

Roxana
A ostatní vakcíny dryáky nejsou? Vždyť ty ostatní se očkujou už 6-8 týdennímu štěněti, a to ani nemluvím o malých dětech, miminech, co se očkujou taky. V porovnání s tím mi připadají dohady o tom, jeslti vakcina proti vzteklině ve 3 měsících nebo v 5 trochu mimo mísu.

romcca
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 15:33
- Nahlásit

Maya
Pokud vim, tak dle zakona ma byt stene naockovano DO 6 mesicu veku, a v tomto obdobi jsme jej rovnez naockovali, tak nevim, co je na tom za poruseni zakona Pres Polsko jsme proste nejezdili, to bylo vse.

romcca
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 15:36
- Nahlásit

Maya
Chovatelka me informovala o pripade stenete, ktere po vakcinaci temer prislo o zuby. Mam psa s PP, ktereho chci uchovnit, skus a zuby je jedno s mnoha kriterii, ktere uchovneni ovlivnuji. Nehlede na to, ze mam psa rada a rada bych ho mela zdraveho.

Roxana
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 15:43
- Nahlásit

Maya
tak samozrejme jsou to vsechno dryaky .. ale nevidim duvod, proc akorat prilivat oleje do ohne - zbytecne. a ver tomu, ze v imunitnim systemu 3 mesicniho a 6 mesicniho stenete je sakra rozdil ...

Mika
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 15:54
- Nahlásit

ja som svojho psa nechala naockovat uz ako stvormesacneho... - chcela som s nim chodit pomaly na cvicak (resp. spis skolka pre standa) a tam sme ockovanie museli mat. Nijak mu to neublizilo. Ockovanie je zataz pre organizmus, o tom zadna, a preto sa musi ockovat v obdobi, kedy je pes absolutne v poriadku. To ze pes temer prisiel o zuby neznamena, ze to bolo priamo z ockovania - mohol v tom obdobi prekonavat nejaky skryty zapal a ockovanie mu len pritizilo a podobne.
Presne taka ista diskusia sa vedie aj v pripade ockovania deti -Plesk napise, ako decko po ockovani ochrnulo a uz je z toho hon na carodejnice.

Proste s rozvahou a rozumom, nie je nutne nic prehanat.

Roxana
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 15:59
- Nahlásit

Mika
Proste s rozvahou a rozumom, nie je nutne nic prehanat.
souhlas

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 16:00
- Nahlásit

Mika
Konečně rozumný názor.
Jinak nechápu, že si někdo vezme štěně naočkované multivakcínou už u chovatele v 6 týdnech a pak se může opupínkovat, aby náhodou mu vzteklinovou vakcínu nedal o pár týdnů dřív.
Nebo si snad kupujete neočkovaná štěňata? Já teda ne.

romcca
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 16:04
- Nahlásit

Maya
Nemusíš být tak ostrá.
Malej se mezi očkováními léčil s psincovým kašlem, tak jsme to nehrotili. Spíš jestli v Itálii nebude na začátku srpna pro 4-měsíční štěně moc horko. Ale nevíme, kam jedou. Nakonec - každého věc

Roxana
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 16:12
- Nahlásit

Maya
Jinak nechápu, že si někdo vezme štěně naočkované multivakcínou už u chovatele v 6 týdnech a pak se může opupínkovat, aby náhodou mu vzteklinovou vakcínu nedal o pár týdnů dřív
?? to je prosim te kdo ze zdejsich diskutujich?? tobe holt asi vyhovuje konfrontacni ton, vid?
mmch. multivakcina neni jedine reseni, jednotlive nemoci se daji ockovat zvlast

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 16:14
- Nahlásit

romcca
Ale já vůbec nejsem ostrá.
Jen se snažím dopídit, proč někomu vadí zrovna vakcína na vzteklinu a ostatní vakcíny ne, protože pro mě je to tak nějak nepochopitelný.
No a ta Itálie se tu už asi neřeší, to bylo zodpovězeno. Jeslti tam bude horko nebo ne, to musí spíš posoudit majitelé jak to snáší jejich pes, já bych se spíš bála nákaz jako srdečních červů a dalších těch jižních nemocí, u malého štěněte by to asi bylo nic moc.

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 16:19
- Nahlásit

Roxana
To jsi třeba ty. Napsala jsi
ja si teda naopak nemyslim, ze je nezbytne nutny vpravovat do 3 mesicniho psiho mimina takovej dryjak, jakym nepochybne vakcina proti vztekline je. takze myslim, ze je rozumny pockat do tech 6ti mes, pokud nekdo nespecha
a jak vidím máš chov.stanici. Ty teda neočkuješ štěňata v 6,7 týdnech? Nekoupila sis štěně naočkovaný v té době již u chovatele?
A jestli ano, tak proč ti to nevadí, ale vadí ti očkování proti vzteklině u 3měsíčního štěněte, takže radši s očkováním chceš čekat co nejdéle, tedy do 6měsíců?
Jeslti ti konkrétní otázky připadají jako konfrontační ton, tak nemusíš odpovídat.

Roxana
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 16:25
- Nahlásit

Maya
To jsi třeba ty. Napsala jsi
vazne??? ja se opupinkovavam??
Ty teda neočkuješ štěňata v 6,7 týdnech
ne, stenata v 6-7t opravdu neockuju

ockovani proti vztekline je u 3mesicniho stenete pekna prasarna, ale samozrejme at si kazdy dela co chce ...

romcca
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 16:31
- Nahlásit

Maya
No protože jsi tvrdila něco, co jsem vůbec nenapsala. To mi vadilo. Pokud jsem se nevyjádřila dost jasně, stačilo se zeptat upřesňujícím dotazem, a ne hned "veterinář vás nabádá k porušení zákona" apod.

No, my vyrážíme do Itálie tento pátek, našemu psovi je 17 měsíců. Je pravda, že ve 4 měsících si tu cestu s ním neumím úplně představit, to ještě čůral fakt dost často, i když, asi by tu cestu z větší části prospal že jo. My na ty červy koupili Stronghold, ale je to zase další "chemka" že jo.

Tady se řešila vakcína na vzteklinu, protože se na to kuura ptal/a. Kdyby se ptal/a na psinku, řešila by se logicky psinka

Jinak osobně bych si nelajzla nemít očkování v pořádku dle požadavků konkrétní země a jet tam. Takže podle mě, jestli chtějí jet, ať naočkují, jestli nechtějí očkovat, tak ať nejedou. Člověk nikdy neví, náhoda je blbec a pak z toho můžou mít problémy.

Barney09
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 16:41 - Změnil/a: Barney09
- Nahlásit

Zdravím, nedávno jsme očkování také řešili. Ve 12.týdnu dostal pětikombinaci (psinka, parvoviroza...) a v 16.týdnu vzteklinu. A vše naprosto ok, bez jakékoli reakce. Pouze nám vet doporučil v den očkování klidový režim.

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 18:47
- Nahlásit

Roxana
Tak v 8? No to teda nevím, ale já měla všechna štěnda už s prvním očkováním od chovatele.
Mě by prostě jen zajímalo, proč si myslíš, že očkování ve 3 měsících na vzteklinu je prasárna, když všichni chovatelé, ty teda ne, očkují štěňata ještě u sebe minimálně na psinku a parvu, ačkoliv to ze zákona povinné na rozdíl od vztekliny není. A nemají s tím problém. Ani ta štěňata.
Mě by fakt zajímal ten důvod, třeba děláš u výrobce vakcín a víš víc, co já vím, já nikdy neměla problém naočkovat vzteklinu dřív než v půl roce a žádný pes neměl nikdy problém. Ale kdyby to fakt byla taková prasárna, klidně změním do budoucna názor, ale chci věcné argumenty, ne to stokrát omílané, že je to prasárna, bez udání důvodu.

NikisekX
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 18:54
- Nahlásit

Maya

Mojí čubě je 5 a půl měsíce a ještě očkovaná taky není...Byla by už dávno, ale brala antibiotika takže jsme očkovat nemohli a teď máme zas 14 dní počkat aby se z těch antibiotik vzpamatovala.. člověk si nevybere...

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 19:34
- Nahlásit

NikisekX
JJ, tak samozřejmě, když má pes nějaký problém, tak se očkovat nesmí nic, to je jasný.

kuura
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2010 08:44
- Nahlásit

To jsem tedy nečekala, že moje otázka vyvolá takovou vlnu a že se tu lidi budete hádat. Myslim si, že o tomhle nemá smysl se hádat, každý to dělá jinak, stejně jako každý krmí něčím jiným. Já si třeba vzala štěně v sedmým týdnu, bylo to brzo? Asi jo, ale nijak mu to zatim neublížilo. Někdo by mi řek, že jsem blázen. Měl za sebou první očkování, za čtrnáct dní jdeme na druhý. A na vzteklinu jsem se zeptala, protože nemám tolik informací a chtěla jsem vědět, jak to je. A Itálie byl jen nápad, nebudu do psa bodat jehli jenom proto, abych si mohla válet šunky u móře, že jo. Nejsem blázen, můžem jet příští rok, no problemo ale žádné hádky prosím, jsme rozumní lidé, kdybychom byli nerozumní, nepořizovali bychom si psa, že ? klídek

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání