Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Vypadávání srsti uc ridgebacka
Autor Zpráva
Lukas260
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2005 23:44
- Nahlásit

Ahoj,

mam 9 měsíční štěně thaiského ridgebacka.Uz asi tři měsíce mu na pravém boku vypadává srst.Na kůži namá žádné boláky ani pupínky.Vůbec nevím,čím to může být.Je s papírama a dobrého chovu,takže by to neměla být dědičná vada.Jinak mu jeho vypadávání srsti vůbec nevadí,nepouše se ani neškrabe.Strava by měla být také v pořádku.Krmím ho granulemi Pedigree a jako menší štěně dostával granule Akana,která byla určena pro štěňata.S tímto problémem jsem byl u veterináře.Jeden nevěděl o co se jedná a akoráť předepsal jakési antibiotika proti zánětu,která vůbec nepomohla.Druhý nám poradil,že se jedná asi o alergickou reakci na nějaký druh jídla.Předtím než začala srst vypadávat,pes se jaksi osypal(měl takové "grče"),ale to se během několika dnů ztratilo.Podle toho nám veterinář řekl,že jak se ty "grče" ztratily,tak sebou vzali i ty kořínky chlupů.Prý by se to mělo spravit.Teď bere nějaký tabletky,které mají podporovat růst srsti,ale ani po měsíci se to moc nelepší.Prosím poraďte co by se stím dalo dělat nebo napište,jestli se jste se stím už někdy setkali.Jinak je pes v pohode.Hraje si jako každý štěně,příjem potravy i stolice je v pohodě.

Děkuji za odpověď.

birma
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2005 23:48
- Nahlásit

Lukas260
Tak Pedigree zrovna moc kvalita neni - rozhodně bych jako první změnila granule za kvalitní pro štěňata velkejch plemen (ProFormance, Proplan, Calibra, ANF.....)

Ketrin
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2005 06:42
- Nahlásit

Lukas260
Jak píše birma, Pedigree nejsou moc dobré. Před asi 6 lety jsem z neznalosti s nima nějaký čas krmila a fena dostala drobnou červenou vyrážku po celém těle. Po vyloučení všech možných ostatních příčin veterinář doporučil změnit krmivo a zmizelo to a už se to nikdy neopakovalo. Prý asi alergie na hovězí v granulích. Ale když jí dám kus hovězího masa z polívky, tak to nevadí ani v nejmenším Takže zkus najet na kvalitnější krmení.

Evik
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2005 07:06
- Nahlásit

taky souhlasím s tím, že Pedigree má akorát tak v televizi dobrou reklamu, ale krmení stojí - já to řeknu na tvrdo - za starou bačkoru. Pokud má štěndo skutečně potravní alergii (což bych se z toho Pedigree vůbec nedivila),vyrábí se i speciální, kvalitní veterinární krmivo - tuším, že ho dělá Hill´s, Calibra...
Jinak mám výbornou zkušenost s Prémiovými krmivy od Happy Dog, Purina Pro Plan (ta dělá i superprémiovky), ANF baštil můj nejmladší pejsa - štěněcí granulky a měl po něm krásnou srst... Jeden čas jsem krmila i Eukanubou, taky nebyla tak špatná. I Acana je vcelku dobrá, když se vybere z té "vyšší řady" a na českém trhu asi cenově jedna z nejdostupnějších.

Anonymní
# Zasláno: 26 Srp 2005 07:58
- Nahlásit

Suhlasím se všemi, změnila bych granule na kvalitnější a uvažovala o odběru tkání z kůže na rozbory, které řeknou čím konkrétně je vypadávání chlupů způsobeno. co já vím tak je několik způsobů odběru - když měla naše psina problémy tak v prvním kroku jí "pouze" seškrábli svrchní část pokožky - v opdstatě bezbolestné, když nezjistili nic moc, tak ve druhém jí přispali a vyřízli kus kůže hlouběji a zašili pár stehy, pak jsme zjistili, že její onemocnění je vrozené a genetické - je taky s PP a po velmi dobrém otci.

Mel
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2005 08:30
- Nahlásit

Přesně, jak píšou ostatní. To ti veterinář neřekl, že máš přejít na kvalitní stravu? Pedigree je jedno z těch nejhorších krmení, co se prodává. Dokonce mi někdo tvrdil, že je závadné.
Pokud nechceš kupovat tak drahé krmivo jako je Eukanuba, Royal Canin, apod. Zkus třeba Diamond, při koupi 22,6 kg pytle vychází celkem levně. Mrkni se na
http://www.diamondpet.cz/
Krmila jsem super prémiovkou rok a spokojenost. A taky by nemělo být špatné Chicopee z těch levnějších.

moll
# Zasláno: 26 Srp 2005 09:09
- Nahlásit

pedigree ze supermarketu opravdu není nic moc, ale naši psi (teď kolem 50 kg) ve věku odrůstajících štěňat dostávali taky pedigree - ale ve vyšší kvalitě nakupované přímo u veta. Už nevím jak se to jmenovalo, ale bylo to dobré a nezruinovalo nás to. Zkus se optat.

Daniella
# Zasláno: 16 Říj 2005 01:08
- Nahlásit

Ahojda, ja mam Vymarskeho ohare, fenku, je ji jeden rok a myslim , ze ma stejny problem jako Ridgeback Lukase260....Trva to asi mesic, vzdy se ji na kuzi vytvori ,,ty grce", pak se ztrati a v miste, kde byly dojde k vylinani srsti. Ma je jen podel patere a na bocich. Myslim, ze v krmivu to nebude, krmime ji od malicka Eukanubou. Jestli nekdo muzete poradit, tak prosim napiste,dekuji.

nefer
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2005 17:47
- Nahlásit

Ani Eukanuba není nic světoborného. I ona může způsobit potravní alergii - respektive ne Eukanuba, ale nějaká složka, která je v receptuře běžně obsažena. Od toho jsou hypoalergení granule vyráběny převážně z jehněčího masa. Tam je potřeba začít. Varábí je např. First Mate (jehněčí s rýží - osobní spokojenost), Nutro Choice, Eagle Pack, Eukanuba taktéž a další superprémiovky. Prémiovkám bych v tomhle směru nevěřila.
A konkrétně co se týče Calibry - známé čubina výmara po ní skončila na kapačkách.
To, že psa odmalička krmíte Eukanubou přeci neznamená, že mu tohle krmivo musí sedět. Ona třeba obyčejná vejce dost často psům vadí a ty třeba konkrétně v Eukanubě najdete. Například

Takže pokud veterinář žádný problém nenajde a nenajde ho ani veterinář jiný, je potravní alergie hodně pravděpodobná.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání