Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Bachovy květy
Autor Zpráva
Gypsy
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2010 19:23
- Nahlásit

Ahoj, nemáte někdo zkušenost s využitím Bachových květů u psů?

Mika
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2010 19:54
- Nahlásit

mam skusenosti len s Bachovymi kvapkami, bez valneho ucinku, ale musim priznat, ze sme ich neuzivali tak dlho, ako sa uzivat maju, takze problem moze byt tam.

Dines
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2010 07:59
- Nahlásit

Mika
Tak tak, taky jsem ve chvíli největšího zoufalství šáhla po Bachovkách - můj subjektivní pocit je ten, že pomohly, ale nevím jestli to nebylo spíš zbožné přání - a taky jsem je jaksi neužívali předepsanou dobu přesně podle návodu - takže by možná fungovaly pořádně, kdyby jsem to neflákali

zuzkaJ
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2010 08:22
- Nahlásit

Mě Bachovy esence příjdoustrašně drahy. Já jsem mamě koupila tinktury od naděje - bylinky URL. Příjde mi to na stejný princip jako Bychovky a o polovinu levnější. Paná, co to vyrábí byla na ČT a taky jsem o ní četla článek v časáku. Výsledky zatím nemáme, používá to chvilku. Ale co můžu vychválit je poradna, kam napíšete, co vás trápí, a paní vám do druhého dne odpoví, jaké tinktury namíchat.

Mika
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2010 09:18
- Nahlásit

Dines

jak som popisala tej pani problemy, ktore moj pes ma a prisla mi odpoved, ktore bylinky namiesala, a na ktory problem posobia, tak som bola zrazu na pochybach, jestli to mam uzivat ja, alebo pes pretoze ten popis jednotlivych psychickych problemov sedel presne na moju osobu
tak som si nakoniec povedala, ze to ma asi dostavat pes, ale moc zo nezabralo, z coho vyplyvaju pre mna dve veci:
1) do bodky plati, aky pan, taky pes
2) tie bachovky boli urcene asi pre mna. Bola by som po nich kludna a bolo by mi jedno, ze mam psa magora

Dines
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2010 09:58
- Nahlásit

Mika
Ty, na tom něco bude - taky jsem chvíli přemýšlela pro koho vlastně jsou - ale tak když při tom koukala na psa, tak asi pro něj
pro mě by v tý době bylo vhodnějšího něco silnějšího

Airen
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2010 11:22
- Nahlásit

Ja teda mam zkusenosti s bachovka u sebe i u psa- u sebe jen s jednou esenci- u psa namychano na miru po od pani Tomanove, ktera se tim uz velmi dlouho zabyva a muzu rict jen samou chvalu- velmi nam to pomohlo

Gypsy
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2010 15:25
- Nahlásit

Airen
A můžu vědět, s čím měl tvůj pes problémy?
Dneska jsem paní Tomanové volala, také mi pro psa namíchá esenci na míru, tak jsem na to zvědavá.

Airen
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2010 16:10
- Nahlásit

mel strach z neopodstatnenych veci- venku si me hlidal, branil pred cizimi lidmi, mel strach z nastupovani do vlaku ikdyz od malicka v nem jezdil temer kazdy vikend a nikdy se mu v nem nic spatneho nestalo a doma demoloval- at jsem ho utahala sebevic tak nicil- pomohlo nam to ve vsech aspektech,ale vazne to chce to davkovani dodrzovat

Gypsy
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2010 19:51
- Nahlásit

Airen
Tak to jsi mě potěšila, doufám, že to mému pejskovi také zabere.

kachna_
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2012 19:12
- Nahlásit

Inspirovala mě vedle v tématu Eninka, že bych "to" nechala namíchat rodičů psovi. Ale nějak vůbec nechápu co jak a proč se míchá a jak se to vůbec používá. Nemáte někdo nějaký chytrý odkaz?

Eninka
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2012 19:15
- Nahlásit

kachna_

poradí ti a namíchá Hipíčková, nedávno mi namíchala kapky a nám to moc pomohlo.

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2012 19:27 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

kachna_

Základní info najdeš třeba v odkazech tady:
http://www.e-bach.eu/index.php/bachovy-esence-pro- zvirata.html

Klidně namíchám , mrkni ale nejdřív do odkazů, jestli je to pro tebe přijatelná cesta...

Edit: jen si myslím, že je lepší, když esence namíchá někdo, kdo psa uvidí.
Já byla z toho, že Eninky psy neznám, dost nervózní. Kladla jsem jí strašný kvantum otázek a posílala dotazníky... Jde to i na dálku, ale existuje 38 (39) esencí a je třeba správně vybrat. Třeba na různé druhy strachu jsou různé esence atp...

Člen
# Zasláno: 10 Pro 2012 19:29
- Nahlásit

Eninka
a nám to moc pomohlo

To jsem moc ráda , zatím jsem dělala jen pokusy na sobě a svejch psech...

corgi
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2012 20:16
- Nahlásit

kachna_
Mně to míchala paní v takové té "zelené" lékárně. Akorát teda Bětce to asi moc nepomohlo, no...

laguna
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2012 20:54
- Nahlásit

je náká knížka o bachovkách?

kachna_
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2012 20:57
- Nahlásit

já přemýšlím, že bych to dala mamče k vánocům pro Milču. Jenže mamča na to nevěří (ale dávala by to, to zas jo) a já si nejsem jistá, jestli vím vše, co je potřeba.
Klidně namíchám
díky. Budu přemýšlet a zkoumat

žanda
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2012 21:03
- Nahlásit

kamarádka si nechává míchat bachovky k vůli rachejtlím pro hafana...............není to zázrak,ale fena je o mnoho klidnější,než bez nich,to se klepe jak drahej pes. používá to už několikátý rok....
Já je kdysi měla taky pro zklidnění psa,když byl v ráži na jiný hafany a potřebovala jsem trénovat to zklidnění...také to bylo lepší,ale dávat pořád jesem je nemohla...dneska už to není třeba.

Člen
# Zasláno: 10 Pro 2012 22:23 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

laguna
je náká knížka o bachovkách?

Pro lidi:
Bachova květová terapie - Teorie a praxe
Je to nevýpravná knížka bez obrázků, co do obsahu podle mne ale nejlepší, která je nyní na trhu...

Pro zvířata (s důrazem na psy):
Bachova květová terapie pro zvířata

Dobrá je taky tahle (nejen o bachovkách)
Přírodní léčba psa

Člen
# Zasláno: 10 Pro 2012 22:48 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

kachna_
Jenže mamča na to nevěří (ale dávala by to, to zas jo)

Mámu chápu, mě trvalo asi deset let, než mě přešla nedůvěra v homeopatika (bachovky jsou na podobné bázi).
Vlastně jsem se o ně začala zajímat díky kamarádce, která si vzala loučovickou Dášenku (dceru Rozinky). Předala jsem jí doporučení od kamarádky vetky na Cocculine proti blití psa v autě. Adélka vůbec nevěděla, co to nějaká homeopatika jsou, prostě dala Dáše dle doporučení pilulku, no a od té doby Dášenka v autě neblinká...

K Bachovkám jsem byla jěště obezřetnější a považovala jsem je především za dobrej byznys. Pohlížela jsem na ně s nedůvěrou, podobně jako na rozličné mistry reiky, s kterejma se roztrh pytel, a tak podobně...
Pak jsem zjitila, že bachovky fungujou...

Myslím ale, že člověk by měl používat to, v co má aspoň částečně důvěru, že je důležitá i energie jakou do podávání léku vrazíš (ať už sobě nebo někomu jinému)... Ne že by lék zcela neúčinkoval, když v jeho účinnost nevěříš, ale myslím, že se negativním přístupem dá účinnost zbrzdit.

Věřím tomu, že když si řekneš, že tohle nebo tohle ti nepomůže a že budeš stejně dál nemocná, je dost pravděpodobný, že to tak bude a zaděláváš si na problém... Netýká se to jen "alternativních" léčebných prostředků, ale i alopatických léků s oficiálně potvrzenými výsledky...

A platí to podle mého názoru samozřejmě i naopak...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání