Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / čištění zubního kamene laserem
Autor Zpráva
Hani
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 14:44
- Nahlásit

Prý se dá psům čistit zubní kámen laserem. Kde to dělají a jak se to dělá a kolik to asi stojí? A jak ten pes drží otevřený čumák? Prý je to bez narkózy. Má s tím někdo zkušenosti?

nikihoney
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 15:05
- Nahlásit

Hani
Dělá se to jen v narkoze, dneska už skoro na každé veterině. Ceny si určují veti. Pes má tlamu rozevřenou takovým rozvěračem.

makrel
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 15:10
- Nahlásit

Haninikihoney
a není to spíš ultrazvuk?

Hani
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 15:19
- Nahlásit

Nemyslím ultrazvuk, ten je v narkóze, slyšela jsem že je to možné dělat laserem bez narkózy.

staropramen
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 15:34
- Nahlásit

A k čemu je to dobrý? Jaký to má výhody proti ultrazvuku krom určitě vyšší ceny

Houšková
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 15:54
- Nahlásit

Někdo zase naopak tvrdí, že čištění zubů laserem není moc dobré, že se sklovina trochu narušuje. Nejlepší je stržení zubního kazu ručně zubním háčkem, ale pes musí trochu držet.

makrel
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 15:57
- Nahlásit

Hani
No to bylo spíš na niki, protože pokud se někde laserem kámen odstraňuje, tak to rozhodně není dneska už skoro na každé veterině. . A určitě to ani tím laserem nejde bez sedace, protože se prostě nedostaneš u psa všude. Ve vyhledávači jsem žádné ordinace, kde by to prováděli nenašla

Hani
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 18:45
- Nahlásit

Když já mám už 14-ti letou maltézačku a bojím se narkózy, ale zubní kámen by potřebovala nutně odstranit. A když jsem se ptala na veterinách tak v Praze to nechtějí dělat ručně, právě jen v té narkóze.

ankaras
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 19:08
- Nahlásit

Hani
Právě o tom psali v psích kusech článek , že lidi mají strach z narkozy u starých psů, ale že se nemusí obávat, že jsou různé druhy narkozy . Můžu to sem zkusit naskenovat jeslti chcete, ale na google o tom bude dost.

Monty
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 19:52
- Nahlásit

já už jsem si řekla, že jestli to nebude fakt nutné, tak už Montymu nenechám dát narkózu, on jí strašně špatně snáší, pokaždé má problémy aby se probral, minule to byla fakt hrůza, všichni jsme z toho byli na prášky, jak se probral, tak celou noc prozvracel. Takže fakt už nikdy více. A to je přitom zdravý pes.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání