Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / kulhání po klíštěti na tlapě
Autor Zpráva
Vero
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 13:42
- Nahlásit

Nemáte někdo nějakou zkušenost?
Měli jsme klíště na nešťastném místě na prstu tlapy. A nějaké špatné klíště, zarudnutí, pejs vřískal na dotek a na nohu se skoro nepostavil. Po antibiotikách se to docela zlepšilo, na noze nic nevidět, běhal - jenže pořád trochu kulhal. Po 14 dnech další silnější antibio,... ještě čekáme (před dalším vyšetřením), psovi nikde nic není, ale - pořád trochu kulhá Kdybych neměla v paměti, jak vřískal na tlapku, začala bych myslet, že je to shoda náhod a rozjelo se mu něco jiného... A i jestli ne, je mi divný, že by to trvalo tak dlouho.... začínám z toho být neklidná nebo někdo myslíte, že je možný, že by to bylo normální tím, že bylo zasaženo hodně citlivé místo...?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 13:48
- Nahlásit

Vero
hele moje bývalá ultramegaakční fena měla kdysi totéž,ta svině byla zakouslá v meziprstí,pes sotva chodil,kulhala jak kráva,mě to nenapadlo ,až pak jsem ho objevila,bylo už jak borůvka,kulhala pak ještě chvíli,ale rozhodně ne 14 dní.Nikde jsme nebyly.Jednou zas měla na krku po klíštěti děsnou,ale fakt děsnou bouli, jak kráva, jak nikdy předtim ,sem volala vetoj,ale řek,že by to neřešil,jen kdyby něco..to sem už zapomněla co mělo bejt.Pak to zmizlo,ale trvalo to..

NikisekX
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 13:51
- Nahlásit

Naší čubě se taky po klíštěti udělá vždycky taková boule ale jako nezdá se, že by jí to bolelo nebo tak něco a do pár dní to zmizí

Vero
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 14:00
- Nahlásit

davidkova renata
ta svině byla zakouslá v meziprstí,pes sotva chodil,kulhala jak kráva,mě to nenapadlo

no já to klíště našla ještě ten den, co pes sotva lezl...ale jak borůvka už mrcha byla taky.
teď mi nepřipadá, že by ho to ještě bolelo, ani když pořádně stisknu... a lítá už jak střela... jenže furt na tu nohu trochu kulhá a mě vrtá v hlavě, jak je možný tak dlouho... pokud se to lepší, tak tak pomalu, že to občas přisuzuju svojí sugesci

PeKrato
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 14:09
- Nahlásit

Vero
odpovím tady i k tomu vetovi
jediné co mě v souvislosti s tím zacucnutým klíštětem napadá je, že mu tam zanesl nějakou infekci a ač ho to na omak nebolí, tak noze při námaze ulevuje (kulhá). než bych psa uspávala kvůli RTG, nechala bych mu udělat rozbor krve a před RTG si ho nechala prohlídnout ortopedem. tzn. ideálně zajít na nějakou kliniku - Jaggy nebo fakultka.
Jestli začal kulhat až s tím klíštětem, musela by to být fakt strašná náhoda, že by měl něco s kloubama.

allík
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2010 14:17
- Nahlásit

Vero

No hele a nebo si pamatuje, jak ho panička opečovávala a dělá to naschvál Ale udělala bych to jako PeKrato. Jinak co se týče citlivosti a otoků, máš to jako u lidí. Někdo je alergický a může se to projevit náhodně. Tzn. že prostě to klíště v sobě mohlo mít něco, co ho hodně podráždilo, navíc na takovým místě. Mohl se pak třeba do té rány o něco napíchnout a máš to hned.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání