Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Kožní problém
Autor Zpráva
ilonav
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2010 21:08
- Nahlásit

Zdravím všechny, máme Cane Corso, 5ti letou fenku. Zhruba od roku se strašně drbe na bradě, brada je úplně suchá, strupovitá, skoro úplně bez chlupů, vykusuje si nohy a má časté záněty uší, vnitřek uší jí hrozně nateče a strašně klepe hlavou. Často se jí dělají na čumáku a přirození hnisavé vřídky, neco jako akné, veterinář nám doporučil kastraci. Veterinářů jsme vystřídali už mraky, všude stejný postup: Stěry, ATB, čištění uší. Na chvilku ATB zaberou, ale pak se to vrací vše zpátky. Srst má prozatím hezkou, lesklou je veselá, ale je vidět, že jí to otravuje, hlavě ty uši. Hlavou mláti tak, že jí praskají konečky uší a hodně jí to krvácí. Můžete mi, prosím, někdo doporučit dobrého veterináře v Praze, nebo okolí, popřípadě máte někdo taky takové zkušeností??? Moc děkujeme

žanda
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2010 08:18
- Nahlásit

....vykusování tlapek a vřídky........nateklé uši......to mi připomíná mého psa před několika lety- už ti někdo udělal rozbor krve na alergii???? nemáš vyčíhahé období,kdy to tvé fence nejvíc vadí?????

mallos
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2010 08:26
- Nahlásit

ilonav
a cim krmis? klidne by to mohla byt mimo x dalsich veci potravinova alergie...

Eny
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2010 08:41
- Nahlásit

ilonav
Ahoj,
dermatologa mají ve stodůlkách
jemnuje se Mudr. Froňková
http://www.vetcentrum.cz/stodulky/kolektiv3/861/or dinujici-veterinari
mysím, že převážně ordinuje v Modřanech, valstní zkušenost nemám.

Do nemocnice na Libuši jednou za čas jezdíval Mudr. Rybníček z Brna výborný dermatolog - vlastní zkušenost mám a dobrou
http://www.vetnemo.cz/specializovane-vykony

a já osobně jsem strašně moc spokojená s panem doktorem Svozilem z veteriny Paprsek ve Stodůlkách, zachránil mi roční čubinu a je úplně super, ale není to dermatolog
http://www.eshop-rychle.cz/www-veterinapaprsek-cz/

tak snad si vybereš a dobře to dopadne

ilonav
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2010 09:57
- Nahlásit

Ahoj, moc Vám děkuju za odpovědi.
Na alergii jí prozatím nikdo žádné testy nedělal. A obdobím to podle ně není, prostě se to časem pořád zhoršuje, další problémy se přidávají.

mallos
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2010 16:56
- Nahlásit

ilonav
fakt to muze byt potravni alergie, pokud tvoje granule obsahuji kukurici, psenici nebo soju, urcite bych to vymenil. tohle jsou nejcastejsi potravni alergeny...

jana33
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2010 17:01
- Nahlásit

Taky kuře. Rybníček je opravdu vyhlášený dermatolog,zašla bych k němu.
Ale jinak se fakt podivuju,že taková základní věc jako testy na alergie ještě nikdo neudělal.

žanda
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2010 07:40
- Nahlásit

jana33
moje zkušenost byla-dokud jsem si nenašla vyloženě dermatologa- běžného vete to nějak nenapadlo........(bohužel to bylo v době,kdy naše vete odešla a to co se tam místo ní pohybovalo,nebylo to ono....)

Šárka
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2010 11:28
- Nahlásit

Také se dělají testy na plísně.

ilonav
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2010 20:05
- Nahlásit

Ne, testy na alergie nám skutečně nikdo nedělal. Jen samé seškraby, stěry z kůže, výtěry s uší. pokud by se potravinová alergie potvrdila, tak by mohla jíst jen granule, nic jinýho???? Problém je, že ona suchý vůbec nechce, vyzkouseli jsem toho už hodně, takže jí vařím. Teď se asi zeptat blbě, ale psům se také dávají nějaký léky proti alergiím?? Vůbec s tím nemáme zkušenosti. Díky moc

ilonav
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2010 20:19
- Nahlásit

Před chvílí jsem volala na Libuš, abych se objednala k doktorovi Rybníčkovi, jen za vstupní konzultaci, bez taho, aby se psem cokoli dělal, chce 3500,-!!!!!! Docela síla!!! Sestra mi doporucila nějakýho doktora Plevu, pry s Rybníčkem ordinuje a učí se od něho. Tak nejdřív zkusíme jeho.

Mika
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2010 20:52
- Nahlásit

ilonav

ked ju nekrmite granulama, tak v pripade, ze sa alergia preukaze, tak to budete mat o dost jednoduchsie, pretoze viete, co vas pes skutocne zerie. V granulach je alergenov milion - predovsetkym obiloviny - najma soja, takze je tazko najst tu zlozku, ktora psovi skodi. Pri varenej strave je to jednoduchsie - je proste nutne na cas vynechat nejaku zlozku a sledovat psa, jestli sa lepsi alebo nie. A z coho sa drbe, tak tym nekrmit.

Eny
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2010 08:37
- Nahlásit

ilonav
přesně jak píše Mika, pokud vaříš, je to jednodušší, jen pak musíš vyloučit alergen a stravu vyvážit bez něj, což může a nemusí být problém, podle toho na co tvůj pesan bude alergický.

s tou cenou jsi mi tedy dala, já tam byla cca před osmi lety a byli dražší než normální doktoři, ale ne takhle jsem platila cca o nějaké tři stovky víc než jinde, což se dalo, ale je fakt, že po té první konzultaci už další návštěvy nechtěl a všechno jsme řešili po telefonu (tedy právě to vyvažování potravy...) No co asi jde z dobou a dělá si ze zdraví hafanů vejvar...
ale na druhou stranu je fakt, že čubině je teď 9,5 a co se týče potravinové alergie, tak je už dlouhou dobu v pohodě jen holt celý život prožila na dietě, ale na to si po čase zvykneš a ani ti to nepřijde, věř mi

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2010 09:39
- Nahlásit

ilonav
náš pes měl furt průjmy a byli jsme na Jaggy v Praze u MVDr Dominikové, poradila protialergické granule na 3 měsíce a postupně přidávat další věci a tak se zjistí, na co byla alergie. Postupně jsme přidávali vše ostatní, co jedl (doplňky na klouby, trochu masa z konzervy...) a zjistili jsme, že alergie byla asi fakt na granule. Od té doby nemá výraznější problémy, akorát mu tmavne srst, ale to neva

ilonav
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2010 11:52
- Nahlásit

No, jsem zvědavá co zítra zjistí, ale každopádně to nakažlívý není, protože se po ní všichni "válíme", včetně našich malých děti. Ani druhý pes to nechytil. A taky si nekokážu představit, že bude muset držet nějakou přísnou dietu. Je zvyklá na piškůtky, různý psí pochoutky, tvrdí rohlíky.....Hlavně, aby se to už vyřešilo, je mi jí líto. Děkuju Vám všem za informace a rady.

žanda
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2010 13:02
- Nahlásit

my tedy potravinovou alergii máme a granule máme taky- veterinář poradil,které jsou pro mého psa vhodné a musím říct, že mám klid.
můj pes je třeba alergický i a některé maso....obilniny a rýži-pak něco vař(

žanda
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2010 13:04
- Nahlásit

jo....za nějakou vstupní prohlídku jsem neplatila nic............doporučila bych paní vete,ale je na mateřské......

ilonav
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2010 10:48
- Nahlásit

Ahoj, tak jak jsem slíbíla, píšu jak jsem dopadly na veterině. Doktro Pleva konstatoval, že se sutečně jedná o alergii, ale teď musíme zjistit na co. 6-8 týdnů jí budu dávat hypoalergenní žrádlo. Je dobrý, že jí můžu kombinovat granule a vařit. Má problém se suchým, nechce to žrát. A k mému velkému údivu jí mám jako přílohu k vařené krůtě, králíkovi dávat brambory. Do teď jsem žila v tom, že psi brambory nesmí, že je nestraví. Po dvou měsících pokud se nebude drbat jí budu přidávat další složky jídla a uvídí se jestli se po něčem záčně zase škrábat. Pokud drbání nepřestane, tak se jedná na alergii pyly, prach roztoči.... Což by byla ta hroší varianta, protože by musela být na vakcínách a na její váhu by vyšly asi na 3000,- měsíčně po půl roce užívání na 1500,-. Docela darda!!! Jinak v uších a v packách má kvasinky, dostala opět antibiotika a nějaký sprej na svědění. Za 14 dní jdeme na kontrolu. Ještě jednou díky moc za tip, konečně mám pocit, že doktor Pleva ví co děla a že se vše konečně řeší. Jinak, jsem taky to hypoalergenní granule našla na netu skoro o 1000,- levnějc naž mi nabízeli na veterině. Mějte se fajn.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání