Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / B-komplex proti klíšťatům
Autor Zpráva
krsinda
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2010 13:46
- Nahlásit

Dobrý den, někde jsem slyšela, že b-komplex, běžně užívaný lidmi pomáhá pejskům proti klíšťatům. Je to pravda? A jaké by bylo dávkování. Neublíží to pejskovi? Díky za rady

Mika
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2010 13:53
- Nahlásit

B-komplex ma skutocne urcite odpudzujuce ucinky, ale ako na vyhradnu ochranu by som sa na neho urcite nespoliehala. Psom dokonca vacsinou aj velmi chutna. Ja som zlatakovi davala denne 5-6 tabliet. Zalezi na velkosti psa.

krsinda
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2010 14:08
- Nahlásit

Mika
Takže máte osobní zkušenost? Vím, že neni nic úplně spolehlivého. Máme 9měs. hovici, má cca 23kg teď, kolik bych jí měla dávat tabletek? Je hroznej chlupáč, tak na ni jdou. Radil to veterinář na rádiu Český rozhlas.

corgi
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2010 14:10 - Změnil/a: corgi
- Nahlásit

B-komplex (nebo taky pivo apod.) změní pach vycházející z člověka i ze psa, což by mělo klíšťatům údajně vadit. Po zkušenostech své švagrové, která hltala B-komplex forte a nosila denně přisátá klíšťata psovi sice dávám pangamin a občas i komplex, ale spíš na srst než abych spoléhala na nějaký jiný účinek. Osobně se začínám domnívat, že takovou sv.ni, jako je klíšťe, zničí jenom požár......

corgi
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2010 14:19 - Změnil/a: corgi
- Nahlásit

Mika
Ja som zlatakovi davala denne 5-6 tabliet.
Pět až šest tablet B-komplexu??? Nemělo to být pět tablet pangaminu náhodou? Např. Sehnerová doporučuje 1 tbl. B-komplexu denně (nebo B-komplex Forte 1x týdně)...

Vikula
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2010 14:51
- Nahlásit

krsinda
svého prvního psa jsem ládovala vysokými dávkami B-komplexu, protože mu odcházela játra a stejně byl většinou posetý těmihle krvelačnými bestiemi.

corgi
a nějak ani to pivo nezabírá a nebo neměním po něm pach

jsou to mrchy nenažrané

corgi
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2010 15:08
- Nahlásit

Vikula
Třeba pach měníš a klíšťáky to přitahuje - nachlastají se zadarmo

krsinda
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2010 15:26
- Nahlásit

Vikula
takže stejně asi nic nezabere? Pak ještě u veterináře dávají takovou tu vodičku, ale tchán jí dávají a taky pořád tahaj klíšťata

Vikula
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2010 15:32
- Nahlásit

corgi
vidíš, to mě nenapadlo, to jim zatrhnu. Pak mají místo mozku z piva kostku a lezou i na ty, co jsou prolezlí B-komplexem.

Vikula
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2010 15:37
- Nahlásit

krsinda
mě B-komplex ani pangamin nezabíral ani u jednoho psa.Jinak ti moc neporadím, já nic nepoužívám, mám malého, malo chlupatého psa,navíc světlého, normálně ho prohlížím když přijdeme z lesa jako sebe.

krsinda
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2010 16:09
- Nahlásit

Vikula
Já mám velkého a chlupatého psa, ale prohlížíme jí taky, je světlá, takže jsme zatím měli přisáté jen jedno klíště, jinak nespočet jsme vytahali z chlupů. Maj docela fušku, než se u ní dostanou na kůži. Ale díky

brezen2008
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2010 17:09
- Nahlásit

tak moje šéfka z brigošky dává své rotvíjící čubině pivovarské kvasnice a neměla za 7 let života žádné klíště
dasty už letos měl i sindy

krsinda
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2010 21:22
- Nahlásit

brezen2008
A kde se dají sehnat? A vysvětlete mi "dasty už letos měl i sindy" Nejsem tu moc často, tak to nějak nechápudíky

Vikula
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2010 21:39
- Nahlásit

krsinda
pivovarské kvasnice se prodávají v lékárně pod názvem pangamin. Můžeš to vyzkoušet, jestli to u tvé chlupatky zabere, ale ono se to spíš míjí účinkem.

corgi
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2010 22:28
- Nahlásit

krsinda
V době, kdy chytneš boreliózu i od komára, bych se na všechny "snad to pomůže" přípravky vykašlala a holt teda psa nastříkala tou "chemií". O antiparazitárních prostředcích je tady na diskuzi už spousta témat, kde vesměs většina chválí obojky Scalibor a většina naopak haní prostředky Frontline (včetně "vodiček za krk", tedy pipet)...

Mika
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2010 08:21
- Nahlásit

corgi

Jezismaria, jasne ze panagamin, nie B-komplex, ja som blba uplne po ranu...
S B-komplexom mam osobnu skusenost na sebe, zeriem to cele leto, pretoze to odpudzujek komare (ktore maju moju krvnu skupinu obzvlast v laske). Na klistata to ma UDAJNE tiez vplyv, ale to pri dnesnej populacii klistat moze znamenat, ze nedonesie z prochajdy 10 klistat, ale len 8.. na borelku ale ovsem staci jedno.

Pangamin som psakovi davala ked som krmila masem, kvoli vitaminom a srsti, ale sucasne som aplikovala spot proti klisatum, takze nemozem potvrdit, ani vyvratit, ze pangamin na klisatata zabera. V tejto veci som jednoznacnym zastancom chemie.

Mika
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2010 08:25
- Nahlásit

krsinda

Pak ještě u veterináře dávají takovou tu vodičku

takova ta vodicka (vola sa to spot-on) na rozdiel od pivovarskych kvasnic prekazatelne ucinky ma. Dava sa to za krk, alebo po celej dlzke hrbetu (podla toho o aky pripravok ide), ucinkuje cca 6 tyzdnov. Ja na svojho zlataka patlam Duowin, sme denne v lese, vysokych travach a minule leto sme mali dohromady asi 4 klistata.

Ked s "vodickami" tchan nema dobre skusenosti, je niekde chyba. Bud mu veterinar predal Frontline (ktory proste nezabera), alebo bol pripravok nespravne aplikovany, a netreba zabudat na to, ze ucinkuje obmedzenu dobu. Ja osobne nedam na spoty dopustit.

brezen2008
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2010 08:30
- Nahlásit

krsinda
čau,v lékarně je koupíš a dasty i sindy jsou mí psi a už měli klíštata letos

krsinda
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2010 13:07
- Nahlásit

brezen2008
....tak to jóóó
Mika
Nemyslím si, že by byla nesprávně aplikovaná, jelikož mu ji vždy aplikoval veterinář. Ale zádrhel by mohl být v tom názvu. Napíšu si ten co mi píšete a poptám se na to.

Já to nebudu až zas tak hrotit..... klíšťata byli jsou a budou.... Máme výhodu, že je světlá a já mám dobré oči, takže ho většinou chytím a vyndám, zatím jsem propásla jen jednoho, ale hned jsme ho našli. Dáme asi tu vodičku. Přijde mi to schůdnější než ten B-komplex. o pangaminu vím, že je na srst, ten jsem dávala i svému pejskovi. Tak zůstaneme u psích medicín. Děkuji za postřehy

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání