| Autor |
Zpráva |
matti
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2010 17:18
- Nahlásit
Dobrý deň, mam taký problém s mojou 10 mesačnou fenkou nemeckého ovčiaka. Zhruba pred 4-5 dňami začala menej žrať - začala nechávať v miske pomerne dosť granúl (polovicu, niekedy až 3/4 toho, čo jej dáme). Doteraz jej chutilo, miska bola za chvílku prázdna. Kŕmime ju granulami Bento Kronen Growth 2x denne podľa dávkovania na obale a vždy jej chutili, len teraz sa mi zdá, akoby ju napínali, keď žerie. Sem-tam jej do granúl primiešame aj trochu vyvareného mäsa/ryžu. Neviete mi poraďiť, čo by mohlo byť príčínou toho, že neche toľko žrať?? Ďakujem
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2010 17:19
- Nahlásit
matti
A kdy harala? Jestli teda jiz..
|
Gypsy
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2010 19:28
- Nahlásit
matti
Ten samý problém mám s naším malamutem (je mu 8 měsíců). Vždycky se na jídlo těšil a všechno snědl, ale teď nechává v misce zbytky granulí a je na něm vidět, že mu to moc nechutná. Přitom krmíme pořád stejnou značkou granulí.
|
inu
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2010 19:35
- Nahlásit
Gypsy
možná to je ten problém. My měníme značky pořád dokola, protože od cca 8 měsíců věku nám akiťák odmítá granule, takže to střídáme a občas si dočasně nechá říct
|
Gypsy
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2010 19:40
- Nahlásit
inu
To se mi právě nechce, abych musela pořád měnit granule, protože jsem s nimi byla spokojená, ale asi mi nic jiného stejně nezbyde. Ale Gypsy má teď smůlu, protože má doma 25 kg těch granulí, co moc nechce a sežrat je prostě musí.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2010 19:51
- Nahlásit
Gypsy
To je bohužel častý jev u krmení granulema. Buďto ho necháte hladovět, s tím, že to sežrat musí, nebo přejdete na něco jiného. Pokud je to teda tím krmením a ne tím, že mu něco je, nebo se oteplilo, nebo hárají fenky atd.
|
Gypsy
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2010 20:02
- Nahlásit
makrel
On ty granule vždycky sežere, nechá jen trochu. Jen už nežere s takovou chutí jako dřív. Zkusím mu je ochutit vývarem nebo konzervou a začnu hledat jiné. Jen se mi moc nechce experimentovat, protože má docela citlivé zažívání. Nebo to může být opravdu tím teplem.
|
inu
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2010 20:11
- Nahlásit
Gypsy
mám to podobně: koupím pytel a ochotně mi sežere vždy jen první tři dávky. Pak by radši nejspíš chcípnul hlady, než by to strčil do pusy, takže taky různě ochucujeme, nejvíc se nám osvědčil "salám" od Vetamixu "maso, těstoviny, hrášek", kterej jsme od někoho dostali. To stačila vždy trocha na ovonění a vyjel celou misku..
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2010 20:40
- Nahlásit
inu
Gypsy
no pamatuju Alexu, když byla malá a nechala jsem se na chvilku zblbnout granulema tak jsem jí taky grancle musela ochucovat vším možným jinak je nežrala a vyzkoušela jsem snad všechny slušný co se prodávaj. První dávku vždycky sežrala s chutí a tím to končilo.
|
Vikula
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2010 22:04
- Nahlásit
já mám pro ty vaše nežravce pochopení. Léto se blíží, bylo na čase upravit svou tělesnou váhu. Rozhodla jsem se, že budu jíst jenom rýži s různými druhy zeleniny.Ze začátku jsem se cítila dobře, rýži mám ráda.Po týdnu jsem zeleninu vyměnila za skořici s medem, rýži se zeleninou už jsem nemohla cítit. Po deseti dnech už jsem nemohla vidět ani pytlík rýže.Nevím, jestli na ni ještě někdy dostanu chuť.
Musím dát za pravdu Ireně Sehnerové, která ve své knížce Jak správně kmit psa píše-kdybych jako štěně tušila, že se od granulí junior musím dopracovat ke granulím senior, raději bych si přála, aby má matka fenka zmetala. Mám to na sobě vyzkoušené, jednostranná výživa fakt není k žrádlu.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2010 22:05 - Změnil/a: makrel
- Nahlásit
Vikula
A co třeba přejít na "normální" krmení?
|
inu
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2010 22:32
- Nahlásit
Vikula
pravdu díš. Jednou jsem v rámci solidarity s kýmsi zkrmovala sobě tukožroutskou polífku. Já jsem to vydržela tři dny, dotyčná pět.. nevr mór... se čoklidům taky nedivím, že to nechcou žrát
|
matti
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2010 15:22
- Nahlásit
Fifi
práve teraz sa hára...prvý krát ale sak to ti je asi jasbé vyhľadom na vek fenky
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2010 15:43
- Nahlásit
matti
práve teraz sa hára..
Pricina nezravosti muze byt prave to jeji harani, kor kdyz hara prvne. Feny byvaj naladovy, taky se mi jedna ofrnuje vzdycky v dobe harani nad miskou.
|
matti
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2010 18:09
- Nahlásit
Fifi
Dufam ze to bude v tom, lebo teraz uz sem-tam zozerie vsetko s chutov a niektore dni ma stale take nezrave...ale dakujem za pomoc....ak to bude pretrvavat aj po harani, skusim inu znacku granul ;)
|