Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Kastrace psa najednou s čištěním zubů
Autor Zpráva
Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2010 13:58
- Nahlásit

Lze vykastrovat psa naráz s vyčištěním zubů, případně s vytržením zubu?

kejtlin
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2010 14:14
- Nahlásit

Vlčáčková
to záleží na vetovi, některý řekne, že je lepší psa uspat jen jednou a některý řekne, že je blbost dělat 2 zákroky najednou.

lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2010 14:19
- Nahlásit

ja nekde cetla nevim kdy a kde, ze cisteni zubu by se nemelo delat najednou s jinym zakrokem, pri cisteni chrupu odleuje velke mnozstvi malinkych castecek pomerne hodne infekcniho materialu ( zubni kamen) a neni dobre kdyz se v tom reze jeste jinam, ale nepamatuju si kde to bylo
vytrzeni zubu by podle me nemelo vadit

LiVr
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2010 14:50
- Nahlásit

Já to řešila s naší fenečkou z útulku taky. Kastrace musela být z důvodu zánětu dělohy. Vetka odmítla dělat 2 zákroky najednou - tj kastraci a čištění zubů. Alespoň u fenečky jde o vnitřní chirurgii a s ohledem na čistotu prostředí a možnost zanesení nečistoty do rány to nešlo. Myslím si, že s pejskem to bude podobné. Asi bych to nenechala dělat najednou, ale vetík poradí nejlíp.

Atika
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2010 14:57
- Nahlásit

Kastrace psa a fenky je rozdíl, my kastrovali psa 2 x (ze zdravotních důvodů - starší) a pokaždé vzal vet rovnou i zuby. Pes byl v inhalačce cca půl hoďky a odcházel po svých.

kachna_
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2010 14:57
- Nahlásit

Vlčáčková
tak nám zrovna tohle veterinářka navrhovala, asi co vet, to názor. U nás se jednalo o starého pejska.

makrel
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2010 16:35
- Nahlásit

Pokud já vím, tak se to dělá často při jednom a problémy nebyly.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2010 20:49
- Nahlásit

Pejska mám z útulku. Starý asi 10 až 14 let, nikdo neví. Podle zoubků na 14, podle ostatního mladší. Zoubky opravdu hodně špatné, jeden měl už i kořeny venku. Vepředu mezi špičáky má vždy jen jeden zub. Měl dravčíka, už je vyléčený a narostly mu už i chlupy.
JEden vet. právě říkal, že by to dohromady nedělal kvůli infekci.
Druhý mi ho vykastroval, než jsem se vzpamatovala, i s těmi zuby. Dal antibiotika, že prý zabijeme 3 mouchy jednou ranou - protože má stále průjem a spíš se to zhoršuje. Normální hovínko bylo akorát po dietě Eukanuby, pak se vrátil průjem.
Dostal po operaci infuzi. V 11 jsem ho přivezla a ve 13 skákal a lítal jak praštěný.
Má tedy kastraci, čištění zubů i trhání jednoho.
Antibiotika dostal v injekci u vet., infuzi a injekci proti bolesti. Zítra máme dávat léky na bolest a antibiotika. Pes normálně divočí. Spát se mu chtělo asi až po 5 hodinách všelijakého oblejzání.
No ale pak jsem získala informaci, že se to dohromady dělat nesmí. Tak mám strach. Je to přece jen pes s podlomeným zdravím, může mít něco skrytého. Nechci, aby mi chcípnul.

makrel
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2010 20:50
- Nahlásit

Vlčáčková
Když už je to hotové, tak asi nemá cenu o tom přemýšlet. Antibiotika má, tak by to měly podržet.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2010 21:02
- Nahlásit

Vtip je v tom, že jsem mimo svoje město a tenhle byl velmi chválen dcerou mé kamarádky jako vynikající operatér. Ona se k němu teď chodí učit a asistuje mu u operací. Potřebovala jsem v podstatě jen nátěr proti klíšťatům, takže jsem tam vzala všechny své psy. No a pak to byl takovej fofr, že jsem byla vstrčena z ordinace bez pesánka a za 3/4 hoďky byl hotovej.
Zatím je pesan stejný jako jindy, jen po těch 5 hodinách usínal, ale to chrápe normálně stejně. No, doufám, že ty antibiotika to vyřeší.
Trošku mě vyděsilo dodatečné velmi striktní vyjádření, že takhle je to špatně.

makrel
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2010 07:31
- Nahlásit

Vlčáčková
To bude v pohodě, je to fakt individuální podle jednotlivých veterinářů. Držíme palce.

Atika
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2010 09:45
- Nahlásit

Vlčáčková
Neboj se, u takhle starýho pejska je to určo lepší najednou než dávat narkozu 2 x. Náš vet je fakt dobrej a navíc je to náš známej, neudělal by něco čím by mi psa ohrozil a u obou to udělal taky současně. A oba taky byli nad 10 let. Oba byli za 2 dny Ok

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2010 19:27
- Nahlásit

No, tak pesan je naprosto v pořádku. Lítal už ve dni operace, nebyl k udržení. Spát se mu víc vůbec nechtělo. Nic mu nehnisá, rána naproto klidná, i když mu už dva dny nedávám límec a olizuje si to. Upravil se mu po antibiotikách i průjem (hned třetím dnem po operaci ráno). Těsně po operaci dostal infuzi, že prý po ní bude "novej pes". Vypadá to, že je.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání