Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Kousání drápů
Autor Zpráva
Suzi
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2005 11:24
- Nahlásit

Ahojte, zrovna se otočím a ona ta moje čubina má zase v tlamě ty svá drápiska, tak mě napadlo zeptat se některých z vás těch povolanějších, jestli myslíte, že je to jen nešvar? nebo té fence něco chybí? Psy mám dva, krmím je stejně a ta druhá je v pohodě. Někdy je to fakt k zbláznění, jdete spát a teď se jenom z rohu ozývá, jak si váš pes žužle nohy. A to i když má drápky čerstvě zastřižené, prostě se jí asi líp chodí, když si je celé roztřepí a zadrhává o koberec. Nemyslím, že by to dělala z nudy, její hyperaktivitu se snažím všemožně vybít na různých činnostech. Je ale do své sebedestrukce někdy zabrána až s takovým zájmem, že pohrdne i pokud jí dám na kousání nějakou lepší fajnovku (kost či cokoliv jinačího na žvýkání). Dělá to od mala, takže to není krátkodobá záležitost, třeba proto, že by měla ekzém. Poradí nám někdo, jak to řešit??

Suzi
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2005 11:59
- Nahlásit

A nemáte někdo třebas zkušenosti i s jiným podobným chováním a jeho příčinami? - vím, že něktěří psi nezůstávají len u drápů, ale ohlodávají si celé nohy, vykousávají si místa na ocasu (aniž by měli blechy, prostě z nudy??) ... - ??

Evik
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2005 12:11
- Nahlásit

to už bych neviděla jako chování z nudy, ale jako nějakou psychickou poruchu......U psů jsem se s tím nikdy nesetkala v takové míře, v jaké to popisuješ ty.....
Vím, ale, že např. u velkých druhů papoušků se často vyskytuje sebedestrukční chování (papouši si vyškubávají pera všude kam dosáhnou a kdykoli naroste nějaké nové, znova ho vyškubnou....to už je psychická porucha, kterou ale v minulosti něco vyvolalo)
Pokud své fence věnuješ dostatek času, aby mohla vybít přebytečnou energii, jak píšeš, a přesto si ty drápy pořád ohlodává pak nevím.....pokud s tím máš vážný problém, zkus vznést svůj dotaz na diskusní fórum psího psychologa pana Desenského http://artemis.erbak.com

Suzi
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2005 12:28
- Nahlásit

Ne, vážný problém to není, neničí se tak, že by si tím nějak ubližovala. To, že by to mělo mít co do činění s problémem psychického rázu, si u mé feny neumím s ničím spojit. Setkala jsem se s tím právě třeba u kotcových psů, kteří nemají dost vyžití, a tak se vyžívají na sobě... to ale určo není náš problém. Spíš mě napadlo, jestli to nemůže být tím, že jí chybí nějaký prvek ve výživě??

Evik
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2005 12:45
- Nahlásit

tak na to by ses měla zeptat spíš veterináře - abys měla klid, můžeš fence nechat udělat rozbor krve....ale to by ti řekl vet, jaké testy by se měly udělat....

elvira
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2005 12:48
- Nahlásit

My jsme měli šarpejku z útulku a ta si kousala nehty od rána do večera,byla ale chudinka psycho tak to měla z toho,nechci strašit ale šla bych k vetovi,možná i nějaká homeopatika na uklidnění.

Suzi
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2005 13:03
- Nahlásit

Zklidňovat léky ji určitě není třeba, nekouše se vkuse, len občas, jak má "náladu" a není to ani dlouhá procedura... chvilku pokouše, chvilku přes tlapy dostane a za chvilku toho nechá. Psycho není. (aspoň v tomhle ne:biglol. Veterináře jsem se na to mimo řečí zeptala při očkování a on prý, že by to moc neřešil, pokud to není nijak extrémní a navíc že to třeba může být krátkodobě i z toho, po čem pesan chodí - třeba v zimě ze solených chodníků. Tak spíš mě zajímalo, jestli s tím někdo nemáte zkušenost, protože přece jen, to mi vet taky navrhoval, udělat rozbory krve a všemožné jiné testy, to leze hodně do peněz a nevím, jestli to není zbytečné, protože fenka je na tom zdravotně uplně v pohodě. Tak mě napadlo, jestli nepřidat nějaký doplněk stravy... I když nevím, zda za to stojí s tímto příliš experimentovat.

haha
# Zasláno: 23 Srp 2005 17:33
- Nahlásit

neřekla bych že je to z nudy psi to dělaj hlavně v létě, připadá mi to spíš jako nějaká alergie,osvědčilo se mi mazat jim nohy genciánovou violetí akorád že pak budeš mít fialovej celej byt, a když kousal zvlášt usilovně dostával na noc nebo když byl sám doma ponožku

Anonymní
# Zasláno: 25 Srp 2005 12:53
- Nahlásit

Ahojky!
Asi Tě potěším - jeden z našich čtyř psů si drápky okusuje taky. nevíme čím to je, ale nejraději si je čistí večer.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání