| Autor |
Zpráva |
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2011 15:09
- Nahlásit
Tereza89
Duchek mi v Praze operoval psa velkého plemene s poškozeným kolenním vazem. Už tam byla rozjetá artroza, zlomený meniskus a nehnisavý zánět. Pes skoro nekulhal, pouze po zátěži, ale koleno bylo viditelně oteklé. Po operaci mu dali nohu do kastu na 14 dní, druhý den už v tom uměl i běžět! Za 14 dní mu to sundali a on normálně chodil, nekulhal, nic. Byla jsem nadmíru spokojená, teď je mu 8 let a s nohou nemá žádné problémy (když zrovna neleží ve sněhu a koleno u neprochladne, ale to se stalo jen jednou).
Na Jaggy v Praze určitě také někdo, jen jsou opravdu hodně drazí. Zase tam můžeš zavolat nebo napsat mail a oni ti spočítají, na kolik vás to vyjde (z vlastní zkušenosti, cena opravdu pak seděla).
|
galgo
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 13:05
- Nahlásit
My jdem se psem na operaci ruptury kolenního vazu zítra...
Vůbec netuším co mám čekat... pes nám teď nohu zatěžuje vemi málo a po procházce velmi výrazně kulhá...
Operovat bude MVDr. Kolín z HK... dostala jsem na něj skvělé reference....
Má někdo zkušenost s tím jak dlouho trvá rehabilitace a návrat k normálnímu režimu... děkuji
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 21:05
- Nahlásit
galgo
Nevím, jak normálně, znám dva operované psy s touhle diagnozou, u jedné feny to trvalo dost dlouho - minimálně 4 měsíce než začala nohu zase normálně zatěžovat a druhý pes velkého plemene - tam byli ještě nějaké komplikace, takže celkově to trvalo skoro půl roku. Ale dnes by to ani na jednom z nich nikdo nepoznal, psi v normální zátěži, oba mladí, v pohodě.
Ale nevím za normálních okolností jak dlouho trvá po této operaci návrat k normálu.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 21:30
- Nahlásit
galgo
Operovat bude MVDr. Kolín z HK... dostala jsem na něj skvělé reference....
Ano? tak ja ti na nej mohu dat v ramci Gajerek (nevim, jestli tam pusobi i dnes) jen ty spatne reference.. Ale treba se po rade let jiz pretransformoval z radoby vseznalka (priznavam, mam k nemu velke averze) do zkuseneho ortopeda.
Ja sama bych v HK volila jinou kliniku.. Ale drzim palce, at to pejskovi dobre dopadne.
K ty rekonvalescenci - to se tu prolina celym tematem, kdyz operaci dela ortopedicky odbornik, skoukne pri ni krom vazu i menisky, muze byt pes po ctvrt roce zcela v kondici, mysleno primeren pohyb. Hlidat psovi aktivity, voditko a zadny skoky, ale zalezi na druhu pooperacni pece. Nevim, jakou formu zvoli zrovna pan Kolin, nekdo psovi zabandazuje hnat a jiny vet necha naopak bez a doporuci cviceni.
|
Pink
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 21:59
- Nahlásit
Fifijen ty spatne reference Šmarjá fakt? Já ho mám za nejlepšího veta v HK! Teda mám s ním jen dobré zkušenosti ve všech směrech(oproti třeba Hanzálkovi, nebo HK vetu) Operoval mi 2x psa a fše OK, žádný zlatokop, který hnedka bere fonendoskop aby si mohl naúčtovat nevyžádaný úkony... Nemohla by jsi to nějak upřesnit?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 22:42
- Nahlásit
Pink
Já ho mám za nejlepšího veta v HK!
Vsak jsem psala, ze to je jiz radka let.. Upresnovat to radsi nebudu, jestli ses s nim spokojena a z vseznalka je jiz vet ortoped - odbornik, proc ne. Znas to, u kazdyho veta se ti ozve nekdo, kdo ho nemuze ani citit a jiny chvali.
A ze vet bere fonendak, je pro me znamkou dobryho veta. I to, ze kdyz neco nevi, tak se po tlf poradi se zkusenejsimi...
|
galgo
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 22:42
- Nahlásit
Mě ještě strašte už tak jsem na bohnice....psovi bude 6let , adoptovaný před 3 měsíci,tak nemám strach, že bude po operaci lítat jak urvanej... doma většinu času prospí a venku je teď i na zahradě už 3 měsíce na vodítku, s nohou už knám takhle přišel... procházky děláme max. 2km, protože pak opravdu hodně kulhá a má problémy vstát...
Kvůli jeho stavu jsem nemohla dříve nohu řešit, byl velmi hubený a zanedbaný...
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2011 07:04 - Změnil/a: WhiteWolf
- Nahlásit
galgo
ad návrat k běžnému režimu:
Asi hodně záleží jak moc je vaz poškozen, jestli jsou tam ještě nějaké přidružené komplikace, jak je pes starý, velký, v kondici, osvalený... je toho víc.
Ale jak jsem psala, u nás to šlo strašně rychle. Po operaci noha 14 dní v kastu, po sundání měl být 14 dní na vodítku a pak pomalu zatěžovat. U nás to byl po sundání kastu vpodstatě zdravý pes, nekulhal a za 2 měsíce složil 2 záchr. zkoušky na táboře. Vaz neměl utržený, jen natržený, ale zase tam byl zánět, artroza a zlomený meniskus. Prý ten úraz byl už měsíc, dva nebo i 3 starý a mělo by se jít na operaci co nejdříve. Bylo mu 5 let, když šel na operaci, má 50 kg, osvalený byl hodně a v kondici taky.
Držím palce, ale určitě vám to dopadne dobře a hafan bude fit coby dup
|
galgo
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2011 09:37
- Nahlásit
Pes má 26kg.... přišel v dost zuboženým stavu, byl vyhublej, nebyl však týrán dlouhodobě... teď je na normální váze, osvalení celkem dobrý....pes i na to ,že ho ta noha bolí je veselej a velkej optimista, nepláče a nestěžuje si, vlastně se pořád raduje... prostě úžasnej chlapík...1.4. mu bude 6 let a zranění je přes 3 měsíce staré... nohu používá velmi málo, takže je vidět ztráta svalové hmoty....
Děkuju a určitě dám pak vědět jak jsme to zvladli...
|
petra b
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2011 14:24
- Nahlásit
Tereza89
Za zcela bezkonkurenčního ortopeda v ČR považuji prof. A. Nečase. Jeho ručičky jsou jakýsi zázrak.
http://www.rtw.cz/www.rtw.cz/ruzne/vet_koutek/vet_ poradna/Nec_ziv.html
|
galgo
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2011 17:29
- Nahlásit
Jsme měsíc po operaci, která dopadla dobře... zranění bylo opravdu staré ,takže musela být seříznuta chrupavka, pes má nové vazy a menisk byl urvaný, posunutý a zlomený....
Vzhledem k tomu, že nohu před operací používal málo, bylo hodně těžký psa přesvědčit,že už má nohu opravenou...
Po měsíci denodenního cvičení a krátkých procházek začíná nohu zatěžovat a hezky na ní šlape...
Operoval MVDr. Kolín a jsme na klinice v HK moc spokojení... přístup ke psovi i k nám úžasný....
|
petra b
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2011 15:57 - Změnil/a: petra b
- Nahlásit
galgo tak přeji co nejrychlejší úplné uzdravení a návrat do normálu
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2012 13:07
- Nahlásit
Můžu se zeptat na kolik taková operace přijde? Nás to zřejmě čeká. Předloni jsme pomocí všelijakých Alavisů, Giomů apod kulhání zarazili, ale teď asi čubí někde blbě skočila a vypadá to prý na utržený vazy a prasklý meniskus. Rozhoduju se mezi HK Vetem nebo Ekrem. V HK Vetu už je zase jinej vet než co mi operoval nohu psa před časem ........... To už je třetí ortoped od počátku co tam jezdím
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2012 15:20
- Nahlásit
nefritt
Cena se odvíjí mimo jiné i od toho, jakou metodou se bude operace provádět.
|
petra b
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2012 18:34 - Změnil/a: petra b
- Nahlásit
Tereza89 Ortopedů je vícero. Např. Dr Duchek je dobrý -VETCENTRUM.
Dále třeba Dr Hnízdo Animal Clinic!
Bezkonkurenčně ovšem provádí zákroky nejlepší z nejlepších a to prof. Dr Nečas (většinou v Mimoni u Dr Vepřka), navíc spec. na artroskopii
http://fvl.vfu.cz/sekce_ustavy/psi_a_kocky/zamestn anci/CV_necas.html
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2012 18:37
- Nahlásit
nefritt
Ja souhlasim s petra b - asi to bude tim, ze jsem mela fenu, ktery v HK 2x kolena sice operovali, ale vysledek nevalny. Ale je to uz radu let. Jak koukam na HKvet, tak tam zadny spesl ortoped neni, to radsi si vyzadat operaci primo u MVDr Ekra. Nebo to vzit rovnou do Brna nebo Mimone za prof. Necasem - ten nam kdysi dal cubu do poradku.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2012 18:42
- Nahlásit
Souhlas s prof. Nečasem, je to kapacita.
Výborný je i Musil v Českém Brodě.
Naopak bych se vyhnula zmíněnému Duchkovi a Hnízdovi.
|
petra b
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2012 19:37
- Nahlásit
LucieS
Ono těžko radit veterináře. S každým je někdo spokojen a někdo ho nenávidí.
Shrnuto - dokud se nesekne na vlastním psovi, je moc fajn.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2012 10:18
- Nahlásit
petra b
No jasně. Ale nejde o to, že by se něco nepovedlo, ale že mi z jednání prostě přijde, že u těch dvou jde hlavně o prachy...
Kdežto Nečas i Musil ti operaci rozmluví, pokud si myslí, že nemá smysl.
|
petra b
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2012 18:04
- Nahlásit
Mně Nečas přeoperovával psa po tom, co jiný šikula provedl první operaci.
Duchek mi psa neoperoval, to, co píšeš, jsem už slyšela z jiných stran, mně naopak radil v některých případech neoperovat a pokusit se to vyřešit jinak než chir. zákrokem, což jsem velmi uvítala.
A prachy? To mám bez komentáře. Jsou někteří pacienti, kteří jsou vysloveně veterinární kasičky. Bohužel se mezi ně řadím.
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2012 20:22
- Nahlásit
U nás to je všechno jinak - diagnosa osteosarkom ((
|
petra b
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2012 00:17 - Změnil/a: petra b
- Nahlásit
|
Torinek
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2013 23:24
- Nahlásit
Vážení prosím jen nechoďte k MVDR Vepřekovi.Je to hrozný veterinář neumí ani nabrat pořádně krev jen má dobře vybavenou ordinaci u nás blbců.Nepoznal u psa vykloubenou nohu a 3x ho operoval tak,že mu stále páral břicho a to během 14ti dnů.To by nevrdržel asi žádný pes.Samozřejmě,že mu zůstal na stole a to byl tak nestydatý,že ode mně kasíroval 48.000 Kč a nevratil ani za léky které jsem mu dovezla ,ale naopak chtěl jěště další peníze,on totiž falšuje směnky a zkuší jestli mu to u soudu vyjde.Spoléhá na to,že si nenecháváte ůčty.Se mnou to u soudu prohrál..jinak bylo na směnce jěště dalších 37.500 Kč k té původní ceně.Takže bych mu celkem měla dát za operaci 85.500 Kš .Měla jsem krásného 5ti letého vycvičeného ovčáka. Dasa
|