| Autor |
Zpráva |
Annait
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2010 18:22
- Nahlásit
Dobrý den,potřebovala bych poradit.Mám 9-ti měsíčního čistokrevného stafíka ,,zlaté barvy,,.Už jak jsme ho kupovali, měl trochu černou srst na ocásku,hrudníku i zádech. Chovatelka nás ujišťovala,že tmavá srst se vylíná.Bohužel na zimu našemu stafíčkovi ještě víc srst zčernala.Ptala jsem se jestli to může být stravou. Prý ne, krmíme granulkama Chicopee pro rostoucí štěňata.Prosím, jestli máte tu zkušenost, jak ovlivnit barvu srsti,poraďte mi.
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2010 18:25
- Nahlásit
A je to vada na kráse?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2010 18:42
- Nahlásit
Annait
Pokud má černé chlupy, tak nemá čistou zlatou barvu, nevím, jak se tomu říká u stafíků, u nás sable a intezita černé se v průběhu života dost mění, někdy opravdu v dospělosti úplně zmizí, ale není to pravidlem a u štěněte se nedá říct jak to bude.
Pokud vás chovatelka ujišťovala, že to jistě zmizí, tak kecala, protože to nemohla vědět.
Je to dané geneticky a moc ovlivnit se to nedá.
|
Annait
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2010 18:45
- Nahlásit
Máme ho rádi i strakatého Chystáme se na výstavu, tak máme obavu,že tam náš prcek nebude mít šanci.Dočetla jsem se v knize o stafordech, že zrovna tato barva srsti je nežadoucí. Třeba teď na jaře přelíňá No chtěla jsem se ujistit, jestli je ještě nějaká možnost. Taky jestli to nechce vyměnit značku granulek.
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2010 19:15
- Nahlásit
No jo no,když ho musíte tahat po výstavách..
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2010 19:17
- Nahlásit
Annait
Hele našla jsem o standardu tohle,to nevypadá,že byste měli mít problémy:
Jakákoli barva, jedna či více barev. Přípustná je i skvrnitost, srst by však neměla být zcela bílá nebo bílá z více než 80%. Černo-tříslová či černo-játrová se nedoporučují.
Vysvětlivky: Ať je staford jednobarevný ve všech možných odstínech, ať je s kresbou nebo bez ní, přes žíhané psy všech variací až po převážně bílé psy s barevnými skvrnami, to vše záleží jen na vkusu. Méně žádaní jsou čistě bílí stafordi, kteří mohou mít ve velmi vzácných případech dokonce genetické vlohy k hluchotě. Stejně tak psi, kde bílá barva přesahuje 80% a psi šedaví, černí a rezavě zbarvení. Černo-tříslová je typické zbarvení rotvajlera nebo dobrmana. Méně žádaná barva by neměla u jinak správně stavěného psa hrát nijak důležitou roli. Nezávisle na barvě musí být noc, oční víčka, pysky, drápy zcela pigmentovány. Ale i v tom případě bychom měli drobné odchylky ve zbarvení kožichu tolerovat.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2010 19:19
- Nahlásit
Annait
Granulemi/stravou ovlivníš spíš odstín dané barvy než barvu jako takovou - např. zrzavý pes ještě víc "zčervená", černý pes "zrezne", bílý pes "zežloutne" atd. Pruh černých chlupů fakt může, ale taky nemusí zmizet - znám to z vlastní zkušenosti, pes měl jako štěně a ještě i v pubertě černé chlupy shora na ocase, teď ho má čistý (podsadu v těch místech ale tmavou). U nás to tedy není vada, takže jsem to nijak zvlášť neřešila...
|
Annait
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2010 00:40
- Nahlásit
Jani 33 a Corgi moc Vám děkuji za informace.
|
inu
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2010 07:49
- Nahlásit
My jsme měli něco podobnýho (akita), měl na zádech od kohoutku ke kořeni ocasu hodně tmavý pruh s velkým podílem černých chlupů. To se mu nakonec kolem roku ztratilo, takže těžko říct, jestli to může nastat i u jiných plemen. Nicméně když se dobře podíváš, černé chlupy na něm najdeš i tak: na uších, na ocase, jen to při prvním pokoukání není skoro vidět.
Každopádně mizí jak co. Náš Ořech má ještě na krku flek bílých chlupů a ten mu teda nezmizel a nikdy nezmizí
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2010 09:00
- Nahlásit
Annait
Mám stafbulku, ty máš asi amstafa počítám. Černé chlupy na zlaté na výstavě nejsou problém, určitě bez problémů projdete. Na skvělé umístění už to ale moc nenahrává. každopádně ještě je to prcek a stafbulů se opravdu běžně stává, že černé chlupy se s věkem vylínají. Moji známí měli fenečku s téměř černým hřbetem, když byla zhruba ve stejném věku jako ten tvůj. Teď je fenka už běžně zlatá, vše černé se vylínalo do 1,5 roku jejího života.
Každopádně na podporu červené se doporučuje mrkev. Při dlouhodobějším podávání pes hezky zčervená
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2010 18:53
- Nahlásit
PeKrato
na podporu červené se doporučuje mrkev. Při dlouhodobějším podávání pes hezky zčervená
Mohu potvrdit, ovšem najdou se zde i tací, kteří zas mohou potvrdit, že některý pes nereaguje ani na kilo mrkve denně
|
Roberta
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2010 00:49
- Nahlásit
Mám doma stafbulku Ennie (9,5 měs) a taky má být zlatá. Byli jsme na výstavě a žádný problém to nebyl. Rozhodčí ji ohodnotili nadějná. Její bráška dostal hodnocení velmi dobrý 1 a to byl ještě tmavší
|