| Autor |
Zpráva |
nika00
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2010 20:15
- Nahlásit
Ahoj,
budeme mit nasazenou dietu kvuli problemu s mocovym piskem/kamenem (cekame na sono)
prozatim bych potrebovala zjistit slozeni dietnich granuli viz nize, abychom vybrali ty nejvhodnejsi.
krome mocaku mame totiz potravni sensitivitu a ne vsechny granule nam sedi.
hodilo by se mi tedy znat slozeni techto granuli, ale nemuzu ho nikde najit.
pokud by nekdo dokazal pomoci, budu vdecna.dik
jedna se mi o tyto:
hills u/d
royal canine s/o
trovet RID
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2010 20:40
- Nahlásit
nika00
Přesný složení nevím. Ale cca před pěti lety byly všechny granule na ledviny kuřecí - pes alergik po otravě tak žádný spešl grancle nemohl. Jinak to složení by neměl být problém najít na netu. Hills http://www.avet.cz/
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2010 20:58
- Nahlásit
jana33
a jak se to pak dela dyz je precitlivelej na kureci slozku v granulich? :-/
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2010 21:16
- Nahlásit
nika00
Nijak,vařila jsem a dávala přírodní přípravky na podpor ledvin a jater.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2010 11:08
- Nahlásit
nika00
Následná strava mimo jiné záleží i na tom, o jaký kámen půjde...
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2010 11:41 - Změnil/a: Dáška
- Nahlásit
nika00
Ahoj, pokud nenajdeš granule - nebo nebudeš chtít, mohla bych zkusit pohledat všecko, co jsem našla, když Molince blbě diagnostikoval veterinář moč. kameny (nakonec to byla inkontinence). Mám tam hlavně homeo a co všecko může jíst. Ale záleží na tom, jaké ty kameny má - který druh...
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2010 23:22
- Nahlásit
přidám se k tomuto tématu, mojí fence našli kameny, v úterý jdeme na operaci a pak by jí měli nasadit dietu, ale krmím masem a ke granulím se vracet nechci.
Jaké přípravky jste dávaly na podporu ledvin a proti těm kamenům? Jaký druh má by mi měl říct veterinář asi po operaci že? Podle sona jich má teda plnej močák a má i problémy s močením (čůra třeba co 3 hodiny), tak snad to bude po operci ok :/
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2010 22:03
- Nahlásit
tak my cekame teprv na sono..porad je tam sance, ze to nebude kamen, ale "pouze" pisek...na ktery tak ci tak by mela byt nasazena ta dieta alespon na dobu 3 mesicu, protoze specialni slozeni tech granuli bud rozpousti to neco co tam ma a zabrani vzniku novych, nebo upravuje PH moci.
pokud ale po diete zacne zvracet tak to budem muset resit jinak.
na inkontinenci to ale nevypada..cura normalne, jednou se mu na konci curani objevila krev. vysledky rozboru moci ukazali pritomnost šťavelanů, coz znamena ze ma moc prilis kyselou a bud to budou oxalaty, uraty nebo cystiny........zatim ale nevime
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2010 10:44
- Nahlásit
tak jsme byli na sonu a mame "jen" pisek. tudiz operace nas neceka.
Nasadime hills u/d a uvidime..za 3 mesice znova kontrola moci.
younglady-----schvalne jsem se ti zeptala na to barf pri techto problemech. a vet mi rekl, ze nikdy nebudes schopna namichat takovy pomer, aby to neutralizovalo/menilo slozeni moci. jako homeo je fajn...ale ja bych nehazardovala s poskozenim ledvin tim, ze ja nechci a nebudu davat psovi predepsanou dietu.
tim ze ji to z mocaku vyndaj neznamena nic.
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2010 10:49
- Nahlásit
nika00
na inkontinenci to ale nevypada
Jo, ono to s tím nemá nic společného, to byl jen debil vet
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2010 11:41
- Nahlásit
nika00
nikdy nebudes schopna namichat takovy pomer,
Jo, to veti říkají často, i u jiných diet, ale pokud se člověk snaží a sežene si dostatek informací, tak si myslím, že to jde i na domácí stravě. Akorát je s tím "piplačka" a chce to hodně hledat a číst.
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2010 11:41 - Změnil/a: younglady
- Nahlásit
nika00
já se nechci vracet ke granulím, o dietě nemulívm, jen bych byla raději, kdyby to bylo možné skombinovat s Barfem, protože na granule mám docela vysoký požadavky aby mi opravdu vyhovovali a tím spíš Abbyně
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2010 12:48
- Nahlásit
younglady
Projdi si poradnu MVDr. Šťourače, chs Bonoda. Myslím,že se to tam probíralo. Nebo ještě líp,napiš mu mail a popros ho o sestavení krmné dávky. Je to velký příznivec přirozené stravy.nika00
Tyhle argumenty mají veti i u úplně zdravých psů
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2010 13:55
- Nahlásit
jana33
děkuji moc, poptám se
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2010 15:05
- Nahlásit
jana33
Tyhle argumenty mají veti i u úplně zdravých psů
to urcite jo...ale ja svymu vetu verim, navic je takovy, ze proti barfu nema naprosto nic a urcite by nerikal neco, jen proto aby treba vydelal.
navic neni spatne to treba kombinovat dietu a barf, ale myslim ze je hazard se na to uplne vykaslat a davat barf, pokud vim, ze na to nebudu mit cas, naladu delat takove pomery, ktere pes potrebuje.
vet navic rikal, ze tohle by melo trvat 3 mesice a pokud pak vysledky budou ok, tak muzu krmit cim chci.
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2010 17:17
- Nahlásit
nika00
mě řekli, že minimálně půl roku, nejlépe celý život, takže proto hledám jiné varianty a já si na to ten čas ráda najdu
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2010 18:18
- Nahlásit
nika00
Hele,z nějakýho důvodu to vzniklo, není to samo do sebe,takže by se nějakým způsobem měla strava upravit,případně přidávat nějaké přírodní přípravky,aby se eliminoval návrat obtíží. Ty tři měsíce pomůžou vyřešit současnej problém,ale pokud se nic nezmění, dřív nebo později by se to mohlo vrátit
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2010 18:25
- Nahlásit
jana33
souhlas, to samý mi řekl můj vet, krátkodobá dieta vyřeší jen problém současný, nikoli celkový, který je vysoké PH v močovém měchýři
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2010 23:57
- Nahlásit
jana33
no jasne..souhlas. taky nam rekl ze nejlip dozivotne.ale pokud bych trvala na tom ze chci neco jineho, tak po te dobe, kdy to bude ok, to lze zkusit.
tady je to, prave z jakeho duvodu se to objevilo. nekomu se to objevi ze spatne stravy...tak to potom lze to zmenit.
my to mame dane geneticky.
ale ja nemam problem mu tu dietu davat. po tech x mesicich mu to klidne budu kombinovat barfem. ale tu dietu uplne neodstranim
|