Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / "Pálení žáhy"
Autor Zpráva
makrel
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2010 21:00
- Nahlásit

Máte někdo zkušenosti s acid reflux, neboli pálením žáhy u psa? Co jste používali nebo ještě lépe, jak tomu zabránit?

Biluška
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2010 21:02
- Nahlásit

makrel
jak poznáš, že psa pálí žáha?

impact
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2010 21:03
- Nahlásit

Biluška
Stejně, jako že ho svědí jazyk.

makrel
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2010 21:03 - Změnil/a: makrel
- Nahlásit

Biluška
Je to jako by chování před zvracením, slintá a polyká, ale nejsou to sliny, ale kyseliny, co se vrací přes jícen.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2010 21:04
- Nahlásit

makrelaha,mi tak hajan sem tam slinta a polyka!no to me nenapadlo,ze psa uze palit zaha?

makrel
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2010 21:05
- Nahlásit

nemethova5
Jo, může. Pokud je to asi jednou za čas, tak to neva, ale u nás se to právě stupňuje.

Dáška
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2010 21:15
- Nahlásit

makrel
Nám na to vetka doporučila Anacid, rozpustit ve vodě a nalít do psa. Jenže Molči vůbec nepomáhá. Takže ju vypustím ven, sežere kilo trávy a tak za čtvrt hoďky je klid. Nebo ještě zabírá mlsky do kapsy a trochu s ní pocvičit, jak je žravá, zapomene na to a je v poho.
Řešily jsme to s vetkou, že prý jejich pes to taky mívá, ale že to neřeší. Jenže u nás, když zůstane sama doma, začne ve velkém párat a žrát koberec, závěsy, povlečení apod. Nic moc teda.

makrel
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2010 21:18
- Nahlásit

Dáška
Nám se to rozjelo až teď, když se začal léčit na nedostatečnost slinivky, takže tam asi bude souvislost. Přidala bych mu zeleninu, která neutralizuje, jenže zase nesmí moc vlákniny.Chytá ho to v noci nebo k ránu, přes den vůbec. Pomáhá mu troška jedlé sody, ale za 4 hodiny to třeba přijde znovu. Proto hledám nějakou prevenci

Tinta76
# Zasláno: 8 Úno 2010 21:24
- Nahlásit

Dáška
Jenže u nás, když zůstane sama doma, začne ve velkém párat a žrát koberec, závěsy, povlečení apod. Nic moc teda.
Hehe to známe, když roztál sníh, jsme pak na louce nacházeli kusy voranžový larisy, co měla čuba v pelechu - byly to krásně slisovaný válečky ... když je venku tráva, tak je to cajk, to na ní chodíme hlavně v noci ale teď je to děs ... když to čubinu chytne, nabídnu jí třeba čínský zelí (ne košťál), tak toho trošku sežere a většinou se uklidní ... žádný léky nám nikdy nezabraly (ze všech si vybavuju jenom ranisan)

makrel
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2010 21:27
- Nahlásit

Tinta76
Dáška
No tak my zatím máme s ničením věcí klid, to že mě to budí mi až tak nevadí jako to, že dlouhodobě ty šťávy poškozují sliznici jícnu. Zkoušeli jste bylinky?

Tinta76
# Zasláno: 8 Úno 2010 21:34
- Nahlásit

makrel
jé tak to nám to taky nevadí, ani ty zničený "hadry", ten smajl byla nadsázka
zkoušeli jsme vypozorovat, po čem to může mít, ale nikdy to nemá žádnou souvislost s ničím neobvyklým ... bylinky jsme nezkoušeli, máš nějakej tip?

jestli to u vás bude tou léčbou slinivky - jestli teda bere nějaký léky, tak těžko mluvit o prevenci

Pumpa
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2010 21:36
- Nahlásit

makrel

zkus do žrádla přidat mandle, měly by zklidňovat žaludek podobně jako degan....

makrel
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2010 21:41
- Nahlásit

Tinta76
četla jsem, že by měl pomáhat heřmánek, řepík a řebříček. Taky neumím vysledovat, po čem to má, ale je to čím dál častěji. Buď to dělají ty enzymy co bere nebo to, že žere jenom rýži s kuřecím masem (bez zeleniny nebo jen s málem)

Fifi
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2010 21:45 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

Tinta76
Mam neco podobnyho u stary cuby rotvici, v lete ji poustim napast na travu, jinak je schopna ohlodat i kytky v baraku. Ted v zime taky obcas "refluxuje" - ale ve snehu trava venku nehrozi. Dostane vzdy kusanec cinskyho zeli (je schopna zhltnout treba pul hlavy) ci ledovej salat, proste neco nahrazujici travu - a je klid. Tez nevim pricinu. Ostatni feny maji stejne krmeni a tenhle problem nemaji.
Este edituju - kdyz tak vzpominam, nedejboze, kdyz dostala asi pred mesicem babucha granule, nestihla jsem rozmrazit maso.. To ji pak hrkalo celou noc. Nejmin ji refluxuje po syrovym se zeleninou, bez jakykoliv prilohy. Kdyz obcas dostane sberacku ryze ci jiny prilohy, taky hrka. Takze ciste syrovy maso a kopa zeleniny - predevsim listovy, spenat a tak, a je v poho.

Tinta76
# Zasláno: 8 Úno 2010 21:50
- Nahlásit

makrel
a proč nemůže zeleninu? venku trávu (kdyby rostla) by taky nemohl jíst?

Fifi
jo, náhrada za trávu, to mě taky právě napadlo, proto to zelí, zatim to funguje ... ale vona je v tomhle celkově nevyzpytatelná, včera v poledne průjem, že to z ní stříkalo, čék se do ní bal strčit, aby si náhodou nepšoukla a večer vytlačila tuhej bobek, jako by se nechumelilo podobně na tom bude i s tou žáhou

makrel
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2010 21:53
- Nahlásit

Tinta76
Kvůli té slinivky, vláknina totiž zase nějak brání vstřebávání těch enzymů, co dostává v lécích. Ale zkusím aspoň trošku té zeleniny přidávat postupně, třeba to pomůže.

Tinta76
# Zasláno: 8 Úno 2010 21:56
- Nahlásit

makrel
aha, tak to je blbý, podle toho, co psala Fifi, to vypadá na tu "rejžovou" dietu ...

makrel
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2010 21:58
- Nahlásit

Tinta76
Taky mě to napadlo, protože dříve s tím neměl problémy, nebo jen výjimečně, no nic, budeme zkoušet. Maso i rýže patří totiž mezi "kyselé potraviny", tak to asi bude tím. Dneska měl ve žrádle heřmánek.

Kaccka
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2010 22:03
- Nahlásit

makrel
A zkousela jsi bilej jogurt? U psa s tim teda nemam zkusenost, ale me na zahu i jakykoliv boleni zaludku ohromne pomaha.

makrel
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2010 22:03
- Nahlásit

Kaccka
Ćetla jsem o něm, že to zastaví, když už to je. Pomáhá i preventivně?

Kaccka
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2010 22:08
- Nahlásit

makrel
Rekla bych, ze jo. Driv me porad bolel zaludek a furt neco, od ty doby co se jogurtem cpu i kdyz mi nic neni, tak se to nevraci, snad je to tim

Dáška
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2010 07:08 - Změnil/a: Dáška
- Nahlásit

Tinta76
tak to nám to taky nevadí, ani ty zničený "hadry", ten smajl byla nadsázka
No nás vetka varovala (přesněji psině řekla: "Ty na to jednou dojedeš"), že je velké nebezpečí ucpání střev, když to nevybleje
Jinak jsem vypozorovala, že to měla párkrát po těstovinách, ale zas ne vždy, tak nevím.
Taky jsme měli zasazenou trávu pro kočky, ta jí jela, budu muset zas zasadit. Předešlou sežrali andulácký supi.
Jinak ten jogurt mně vůbec nenapadl, to zkusím, díky.

Eště edit, co nekrmíme granule, má to tak jednou za 3 měsíce. Předevčírem dostala grancle, pač došel vetamix a hurá hledali jsme pod sněhem trávník

Tinta76
# Zasláno: 9 Úno 2010 07:14
- Nahlásit

Dáška
No nás vetka varovala (přesněji psině řekla: "Ty na to jednou dojedeš"), že je velké nebezpečí ucpání střev, když to nevybleje
Kytka to zatim v pohodě všechno vykakala

Jinak teda jogurt jim do jídla (granule) dáváme, sice ne moc pravidelně, ale často. Zkusím jí ho teda nabídnout, když to na ní přijde.

akinan
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2011 23:35
- Nahlásit

Pokud se nažere trávy, tak to mu asi nepomůže nic. Náš pes když se přežral, tak byl pak divný, jako by mu bylo zle... No dávali jsme mu nějaký olejíček co mamka koupila na netu a jak jsme mu to začali dávat tak byl super. On ten olejíček je prý na trávení pro lidi a prý i na pálení žáhy... aspoň to čtu na jednom webu kde se prodává. Doporučila nám ho známá, její pes se přežral čokolády a měli strach aby se vy.... No dali mu ten olejíček a prý v pohodě No našla jsem ho například tady http://prozdravi.usedmikrasek.cz/emulips.html

gabi
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2011 10:51 - Změnil/a: gabi
- Nahlásit

Na odkyslenie musi pomahat to co u ludi. Rastlinna strava, brambor, cerstva surova zelena zelenina - najlepsie rozmixovana alebo odstavena. Na ukludnenie a preliecenie zaludku - aloe.
Zelena voda - rozmixovana trava, pyr, vojteska, pre solventnejsich -napr. zeleny jacmen alebo spirulina. Pes rad zozerie zeleninovy vyvar trochu osoleny. Takze staci tu zeleninovu mix. prihriat, malilinko prisolit, este lepsie namocit do toho surove maso.
Odporucam podavat castejsie ako jedlo, akurat treba prisposobit mnozstvo vychadzok mnozstvu prijatej vody.

Samozrejme cim surovejsie a cim cerstvejsie, tym lepsie.

petra b
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2011 22:37 - Změnil/a: petra b
- Nahlásit

A nemůže pes např. Famosan? - u lidí na pálení žáhy naprostá dokonalost!

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání