Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Bradavice v tlamě?
Autor Zpráva
Gypsy
Člen
# Zasláno: 30 Led 2010 18:30
- Nahlásit

Mému psovi se udělaly v tlamě nějaké bílé boláky - vypadá to jako bradavice. Je to možné a dá se to léčit?

staropramen
Člen
# Zasláno: 30 Led 2010 18:42
- Nahlásit

To ti nejlépe asi řekne veterinář..

jana33
Člen
# Zasláno: 30 Led 2010 18:44
- Nahlásit

Gypsy
Je to mlaďoch? Podle mě to budou papilomy, virové bradavičky, časem odpadnou samy. Vyřezávají se, pokud někde v tlamě vadí třeba při kousání. A můžeš podpořit imunitu, papilomy se většinou dělají mladým psům,kteří mají imunitu z nějakého důvodu slabší (i růstem,dospíváním..)

KacaS
Člen
# Zasláno: 30 Led 2010 18:48
- Nahlásit

Jak přesně to vypadá? Jestli jako květák, tak to časem samo odpadne nebo se to podvazuje..

Gypsy
Člen
# Zasláno: 30 Led 2010 18:51
- Nahlásit

Je to štěně, 6 měsíců. A může to být přenosné na člověka nebo na kočky? Občas mi Gypsík olízne pusu a kočku jemně kouše do hlavy.

bilksa
Člen
# Zasláno: 30 Led 2010 18:53
- Nahlásit

Gypsy
Přenosné by to být nemělo. Moje fenka to taky měla, měla jich hodně, tak jsme všechny, které šli podvázali nití a za týden odpadli (neprokrvovali se) a zmizeli i všechny ostatní a už se jí další nedělali. Je to jako u lidí - když se zničí hlavní bradavice, ostatní odpadnou.

Gypsy
Člen
# Zasláno: 30 Led 2010 18:58
- Nahlásit

Má to zevnitř na pyskách a ta největší vypadá jako květák.

jana33
Člen
# Zasláno: 30 Led 2010 19:00
- Nahlásit

Gypsy
Tak to jsou 100% papilomy

argosek
Člen
# Zasláno: 30 Led 2010 19:01
- Nahlásit

Gypsy

nedalo by se to obalit ve strouhance a osmazit?

Gypsy
Člen
# Zasláno: 30 Led 2010 19:03
- Nahlásit

argosek
Je to moc malé, musela bych chvíli počkat, až vyrostou.

argosek
Člen
# Zasláno: 30 Led 2010 19:05
- Nahlásit

Gypsy

na velikosti nezalezi

Gypsy
Člen
# Zasláno: 30 Led 2010 19:06
- Nahlásit

Děkuji všem za odpovědi, Gypsy je můj první pes, tak nechci nic zanedbat, ale také nechci s každou maličkostí běhat hned na veterinu.

KacaS
Člen
# Zasláno: 30 Led 2010 19:07
- Nahlásit

Gypsy
Pokud vím, může to být přenosné na další psy, ale jestli i na kočky a lidi to nevím. U nás to nechytly ani kočky ani feňule. Malej to měl taky zevnitř na pysku a několik na bradě. Rychle to roste a když měla ta uvnitř průměr zhruba 1,5 cm, tak upadla a ostatní začaly postupně taky.

Gypsy
Člen
# Zasláno: 30 Led 2010 19:08
- Nahlásit

argosek
jak kdy

bilksa
Člen
# Zasláno: 30 Led 2010 19:10
- Nahlásit

Moje druhá fena to taky nechytla a to se pořád olizujou, ale určitě záleží na imunitě.

Kaccka
Člen
# Zasláno: 30 Led 2010 20:11
- Nahlásit

Gypsy
vypada to takhle nejak?

Jestli jo, tak to neres, jak uz tu bylo receno, je to virova papilomatoza. U naseho psa jsem to taky videla poprve a hned jsem mazala k doktorovi polomrtva hruzou. Nastesti ale se ukazalo, ze to fakt nic neni, u mladych psu to souvisi s tim, ze se jim jeste rozviji imunita a obcas tohle muzou chytit. Doktor doporucil to nechat byt s tim, ze se tech papilomu muze udelat i vic, ale mely by samovolne casem zase zmizet. Chirurgicky odstraneni nedoporucil vubec, jen pokud by se to delalo na miste, kde by to psovi vadilo pri jidle nebo by si do toho kousal, tak potom by prisel na radu nejakej lek (injekce) - nazev jsem samozrejme zapomnela. Ale rikal, ze je lepsi to nechat zmizet samovolne, protoze pri lecbe je riziko recidivy. Takze jsme to nechali byt a za nekolik tydnu to samo zmizelo a je klid. Nakazlivy ani jinak ohrozujici pro lidi by to byt nemelo.

Gypsy
Člen
# Zasláno: 30 Led 2010 20:36
- Nahlásit

Vypadá to přesně jako na fotce, zatím má 3. Otázka je, jestli s ním můžu chodit na cvičák dokud to nezmizí. Chodí tam docela dost štěňat, tak bych nerada, aby nakazil ostatní, když si spolu hrají.

Kaccka
Člen
# Zasláno: 30 Led 2010 20:45
- Nahlásit

Gypsy
Rekla bych, ze muzes, ostatni stenata to vubec chytit nemusej a nebo naopak to muzou chytnout kdekoliv jinde, zadny omezeni jsme nedelali a ani nam vet nic nedoporucil, proste normalni rezim jako kdykoliv jindy. Mezi psy jsme chodili jako driv a pokud vim, tak nikdo dalsi tenhle problem nemel. Navic muze to trvat fakt dost dlouho nez to zmizi a byla by skoda cvicak vynechavat

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání