| Autor |
Zpráva |
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2010 14:56
- Nahlásit
Mojí fence SBT se teď cca před 14 dny začaly strašně třepit drápy. Má víceméně každý drábek ve špičce roztřepený, některé jakoby naštíplé až k lůžku (snad to vysvětluju srozumitelně ). Má klidový režim, tak z přetížení to být nemůže. Dočasně jsem přešla na 2,5 měsíce na Orijen Senior, předtím jsme krmili Orijen Adult. Jako doplněk dostává BomaZeal na klouby. Nemáte s tím někdo zkušenosti, čím by to mohlo být?
Asi ji ti nijak nebolí, ale je to nepříjemný.
Díky předem za případné zkušenosti.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2010 15:07
- Nahlásit
PeKrato
Nemuze to byt pocasim, soli a tak? Jinak bych ji zacala dlouhodobe podavat pupalku dvouletou, tim nic nemuzes zkazit, koupis v kazdy lekarne - podpori imunitu a tak. U znamych psa to byl priznak imunitnich problemu, pes oslabenej po ockovani a antb, a loupalo se mu to hnusne az do luzka, ne jen horni stepinky.
A kdyby se to nelepsilo, odbery u vet na pripadny hnusaky plisnovy nebo stafylokokacky, ale to by nemela asi na vsech drapech, jen na par.
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2010 15:11
- Nahlásit
Fifi
ta sůl mě taky napadla, přeci jen jsme ve městě. ale zatím teda moc soli nebylo, snad jen jeden týden. navíc po procházkách umývat tlapky a krémuju.
pupálku doma mám, tak jí to začnu dávat. když nic, tak určitě neublíží díky za typ.
jinak s imunitou ona je na štíru odmala, tak by to i mohlo být. navíc se jí blíží hárání. no zkusíme. díky
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2010 15:13
- Nahlásit
PeKrato
NZ, ale davej ji dlouhodobe, klidne pul roku.. Pes byl velkej, dostaval 1rano, 1 vecir, od tech problemu do konce zivota.
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2010 15:28
- Nahlásit
Fifi
aha, OK. já jsem jí to podávala asi 3 měsíce v době falešky kvůli srsti, po falešce jsem to vysadila.
no vzhledem k tomu, že už doživotně bude brát chondra, tak ta pupálka už se tam ztratí
|
worick
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2010 22:32 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
PeKrato
Zrovna jsem to psala včera i na jiné fórum, ale já jsem taky začala brát pupalku na nehty, vlasy, a nic. Nejsem teda pes , ale myslím, že tam bude jiný problém, možná nějak se vstřebáváním vápníku či nevim co. Beru ji víc než dva roky a nehty pořád stejné, tedy žádné V každém případě jí to snad neuškodí a když nepomůže na nehty, třeba na něco jiného
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2010 00:42 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
worick
ale já jsem taky začala brát pupalku na nehty, vlasy, a nic
Mně na nehty dobře zafungoval Biosil plus, cena velmi mírná a nehty za měsíc o hodně lepší. U pejsků jsem ho nezkoušela, možná by stálo za to, ukázat složení nějakýmu spřátelenýmu vetovi
|
Steph
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2010 05:16
- Nahlásit
PeKrato
uz jsem to tu taky nekde psala - dedek ma s drapama problemy od malicka- praskani, stipani, trepeni, uz prisel i o jeden drap+amputace 2 kustek za drapem, zkouseli jsme vsechny mozny pripravky i ty zde jmenovany i dlouhodobe na ruzny rady vetu, nakonec zvitezil obycejnej zpevnovac na nehty, ktery nam poradil nas nynejsi vet. Pouzivam Four Season od firmy Cedro, kupuju v lekarne cena 50-60Kc, pouzivam ho i ja a od ty doby ma dedek s drapama klid -akorat je tezky mu vysvetlit aby si na drapky foukal a pockal az mu zaschnou
|
vlkXY
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2010 13:02
- Nahlásit
no já mám tentýž problém...tedy nevím jestli je to problém...není nijak hrozné...napadlo mě jestli to nemůže být do jisté míry přirozené, že se ty vrchní vrstvy odlupují...jako je tomu u kůže...ale fakt nevím...no solí to je těžko...aspoň u nás...tady se nesype a natož aby se solilo nevím no....pukanku dávám
|