Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / mast na hojení kousance na uchu
Autor Zpráva
bambule
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2009 18:51 - Změnil/a: bambule
- Nahlásit

Zdravím všechny, nemáte někdo zkušenosti s hojením malé ranky na plandavějším uchu? Mám AST, při hře s jiným hafanem ho ten druhý malinko kousl do ucha a nedaří se nám to jaksi hojit. Jak je zima, zatřepe hlavou a je to krvavé a pořád se to zvětšuje. Loni v zimě měl takhle trošku natržené ucho, žádné masti nepomáhaly, až oteplení. Zůstal mu po tom malý zub na okraji ucha. Na veterině radí především zafačovat ucho k hlavě, aby jím netřepal a tím se to zhojilo. Jenže to vedlo k zánětu ucha, které nemohlo "dýchat". Nemáte někdo zkušenosti s nějakou dobrou mastičkou na tyto drobné ranky? Děkuji.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2009 18:58
- Nahlásit

S tímto mám velmi bohaté zkušenosti. Bohužel... Uši mu ale takhle praskají samy...

Vyzkoušela jsem xy věcí, aby se to zhojilo a většinou bez úspěchu. Zafačování celé hlavy vedlo k zánětu ucha a taky k tomu, že psa uši neskutečně bolely jak byly v nepřirozené poloze.

Měla jsem jeden moc dobrej hojivý krém od veta, ale nevím jak se jmenoval. Na radu někoho tady z cz-psa jsem koupila třezalkový olejíček, který opravdu pomohl. Uši se začaly zázračně hojit a hlavně byly ranky stále mastné a tolik nepraskaly.
Na hlavu doporučuju nasadit punčochu. Osvědčilo se mi ustříhnout kus "bordelsilonky" - takový ty síťovaný silonky - nevytahají se a drží dlouho a psíkovi to natáhnout na hlavu - ucho dýchá a přitom s ním nemůže třepat. Silonku jsem k hlavě na 3 místech upevňovala elektrikářskou izolační páskou. Opět po vyzkoušení x věcí se nejlépe osvědčila - dobře drží.

Jen se modli, aby to měl opravdu jen z toho, že mu to roztrhl třá pes, protože já jsem si to taky dřív myslela, ale nakonec jsem přišla na to, že se mu nedokrvují špičky uší. Už jsem byla objednaná kvůli tomu i na kupírování, ale na poslední chvíli jsem si to rozmyslela a nešla jsem do toho (neuměla jsem si představit jak by se hojila taková plocha, když i mini ranka tak strašně krvácí). Jinak Tomovi taky chybí kousky uší...
Přeju hodně štěstí.

bambule
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2009 19:05
- Nahlásit

Díky za radu, třezalkový olej hned zítra koupím a zkusíme. Mohlo by to zabrat. Loni sme takhle mazali fénem nahřátou mesíčkovou mastí. Bylo to lepší než bez ničeho, ale spravilo se to fakt až teplem. Problém s fačováním je, že když má něco na hlavě, odmítá vůbec kamkoli jít a hlavou pořád třepe. S kupírováním mám stejný obavy jako ty a navíc, ty jeho ušiska sou prostě boží.

jana33
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2009 19:07
- Nahlásit

Nemám s tím zkušenost přímo u uší,ale na jakékoli špatně hojící se rány je super mast Alaptid http://www.bioveta.cz/cs/veterinarni-divize/pripra vky/katalog-pripravku/zvire/kun/alaptid-veterinarn i-mast.html

pawLINka
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2009 19:13
- Nahlásit

bambule
Jenže bez zafixování se to nezahojí... Teda podle mých zkušeností teda... A jestli mu na to pomohlo až teplo, tak to bude asi opravdu taky nedokrvování těch konců uší. Vet mi říkal, že je to problém u psů, kterým se dřív uši kupírovaly, že to mohl být jeden z důvodů, proč se to dřív dělalo...

Jinak když měl punčochu na hlavě, tak měl doma límec, aby si to nesundal (krvácelo mu to tak, že mu z tama krev po pár zatřepáních hlavy doslova kapala a všechno bylo od krve). Jedině když jsem to zafixovala, tak se to začalo hojit. A ten třezalkový olejíček koupíš ve zdravé výživě. Když jsem o tom říkala vetovi, tak tomu nevěřil a kroutil hlavou, ale když to zabralo (a on vyzkoušel už kde co), tak už se jen usmíval a neříkal nic.
Nemá problém s imunitou? Mi se to u Toma objevovalo v dobách, kdy měl i jiné zdravotní problémy. Teď mám zaplaťbánbůch už docela dlouho klid (klep, klep, klep).

pawLINka
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2009 19:16
- Nahlásit

Ještě jsem si vzpomněla - měla jsem tady o tom tehdá téma, tak se mrkni - http://www.cz-pes.cz/diskuse/index.php?action=vthr ead&topic=7645&forum=4&page=0

Tutuli
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2009 19:19
- Nahlásit

bambule
Nevím, jestli by to pomohlo i na tento problém, ale mě se už mockrát osvědčila propolisová mast, na drobné ranky je super, rána nepraská a dobře se hojí.

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2009 19:34
- Nahlásit

nejlepší na vše je sádlo.

jablunka
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2009 19:44
- Nahlásit

bambule
Jj,mám boxinu a bojovali jsme s tím pár let a to takovým způsobem,že vypadá jako by jí něgdo kousek ucha vykous.až třezalkový olej nám zázračně pomohl a máme tři roky klid.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2009 19:46
- Nahlásit

jablunka
A co ti na to říkal vet? Taky se tvářil divně, že zrovna tohle pomohlo?

jablunka
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2009 19:49
- Nahlásit

pawLINka
neéééé,my f tý době měli veta,kterej sám radil fšechno možný a nemožný,dokonce i propolis a sádlo,ale na třezalku sem přišla sama uš nevím jak a on sám ji pak klíďo ordinoval jinde.

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2009 20:35
- Nahlásit

bambule
Stejně jako Jana 33 mám výbornou zkušenost s Alaptidem – i u sebe . Měli by ho mít na veterině nebo ho objednávám u nás v lékárně.

jablunka
až třezalkový olej nám zázračně pomohl a máme tři roky klid

tý jo, to zkusím, já jsem Tonce dávala rakytníkový olej na povzbuzení, třezalkový jsem zatím na ranky nezkoušela, dík za tip

Lola1
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2009 23:08
- Nahlásit

bambule
jj, třezalkový olej jsem tady radila já, máme dobré zkušenosti při velkých mrazech s problémy na konečcích uší a někomu tady to tenkrát (myslím loňskou zimu) taky pomohlo, vet navrhoval tenkrát snad kupírování uší.
Není to můj nápad, poradila mi to kamarádka a nám to zabralo, loňskou zimu jsme mazat nemuseli a letos zatím také ne.
Tak držíme palce - tlapky.

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2009 23:30
- Nahlásit

bambule

Mě se hodně osvědčila na špatně hojící se ránu (spíš povrchovou) tato kombinace: tmavší roztok hypekmanganu + alaptid.
Poťupat roztokem hypermanganu, chvilku nechat až zaschne a pak namazat tenkou vrstvou Alaptidu.

allík
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2009 13:23
- Nahlásit

Jedna moje čuba má s konečky uší taky problémy. Sami od sebe se jí jakoby vykusují a odpadávají. Udělá se takovej krvavej cucek, kterej pak odpadne. Nejvíc mi na tohle pomáhá obyčejná mast na dětský opruzeniny (doporučeno vetem). Hlavně je důležitý mazat po malých vrstvách a zbytečně moc nevtírat, aby pak neměl pes pocit, že musí třepat hlavou. Mazat klidně několikrát denně. U nás se výsledek dostavil poměrně rychle.

bambule
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2009 18:30
- Nahlásit

Tak olejíček zakoupen, nakapán a děj se vůle boží. Ale fakt tomu věřím, tak to určitě pomůže.

Janis
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2009 00:33
- Nahlásit

Vylouhovat řepíček a máčet vatu a tou jako přikládat na bolavá místa. Řepíček nejen hojí, ale i vytahuje případný zánět. Někdo zde píše o propolisové masti, ta je také výborná. Není nad přírodní léčiva. Vynikající je na rány chitosan (čína tradiční medicína), ten je vůbec nejlepší.

Lola1
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2009 08:32
- Nahlásit

Janis
Vylouhovat řepíček a máčet vatu a tou jako přikládat na bolavá místa
jj, kdysi na kupírované uši to bylo perfektní, rány hned zaschly.

bambule
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2010 20:15
- Nahlásit

Tak dnes až dnes můžu prohlásit, že ucho je zahojeno. Třezalkový olej je nejlepší, je fakt důležitý to pěkně promazat a zvláčnit a to se žádnou mastí nedá. Pořád to praskalo, nefačovali sme, potom to prasklo ještě o kousek vedle, ale dnes už to vypadá úplně ok. Ještě doporučuju koupit za 12kč v lékárně kapátko a kapat na ranku, tak se to tam dostane všude úplně luxusně. Spotřebovali sme dvě lahvičky, bo jednu sežral Chillda, když sme ho vezli v kufru auta spolu s olejíčkem. Tak díky za rady!

Noemi
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2010 20:54
- Nahlásit

Myslíte, že by to fungovalo i na kočku?
Bábina číča je velice neurotická a má na krku rozškrábaný flek. Babi jí k vetovi vzít nechce, protože se to prý zase samo zahojí (jako obvykle). Pokud jí to něcím natřem, tak to stejně olíže a rovnou strhá i strupy...
Má to na velice blbém místě - přesně tam, kde by se dal dát límec. Nemáte nápad....

zajda007
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2010 21:52
- Nahlásit

Když to funguje na psa, bude to určitě fungovat i na kočku. Jinak já na kousance našich kocourů s úspěchem používám propolisovou tinkturu.

Noemi
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2010 09:26
- Nahlásit

úspěchem používám propolisovou tinkturu
Nějaký tip, aby si to neolizovali?
Vzhledem k umístění bohužel nemůžu použít límec....

zajda007
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2010 09:52
- Nahlásit

Propolisová tinktura se dost rychle vsákne. Kocoura tím natřu a než se to pořádně vsákne tak ho mazlím nebo jinak zabavím. Aktuálně teď taky řeším jeden prokouslý krk. A naředit dle návodu.

Noemi
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2010 17:13
- Nahlásit

Propolisová tinktura
Tiktura je u rodičů (až budu mít cestu, obstarám...), doma jsem našla jen mast s 5% propolisem a zatím spokojenost. Hojení sice žádné nepozoruji (co bych taky chtěla po dvou aplikacích), ale číča nemá tendenci si to hned jít slízat (jako u všecho ostatního, co jsme zkoušeli - sádlo, měsíčková mast, zinková mast etc.). Takže díky moc za radu, samotnou by mě to nenapadlo....

zajda007
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2010 18:38
- Nahlásit

Není zač

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání