Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Potíže s nadechnutím
Autor Zpráva
tomcat35
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2009 21:48
- Nahlásit

Dobrý den,
chtěl jsem Vás poprosit, jestli by jste se nemohli podívat na video a napsat, jestli jste to někdy zažili. Psovi je 1,5roku, jinak žádný jiný potíže nemá, venku běhá bez problému. Toto se mu děje nepravidelně a bez příčiny.
URL

leila
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2009 21:53
- Nahlásit

tomcat35
kdysi, asi pred 4rokama, jsem slysela na klubovce biglu, ze u bigliku se toto deje - nasi biglosi s tim nejaky extra velky problem nemaji, ale vim, ze plno biglu timto problemem trpi... Nevim co to je, ale rada chovatelu zni - zacpat nosni dirky - ja jakozto zhyckany majitel bych pelasila na vete i s videem - je to mozna i tim, ze jsem si zazila sve a radsi neponechavam nic nahode...

Biluška
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2009 21:54
- Nahlásit

tomcat35
To se stává často, hlavně u kavalírů. Je to způsobeno měkkým patrem, ale už si nepamatuju co přesně to s tím patrem je. Většina majitelů časem vychytá nějaký grif jak psovi pomoci. Už jsem viděla, že psovi zacpávali nos, nebo mu naopak foukli do nosu... Každému pomáhá něco jiného

leila
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2009 21:56
- Nahlásit

Biluška
Je to způsobeno měkkým patrem
a jo mekke patro to bylo.... Biglari maji ten grif zacpani nosu a pry to teda zabira na vsechny biglouse...

tomcat35
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2009 21:58
- Nahlásit

Jo, taky jsem to slyšel a i ty dírky jsem ucpával a pomáhalo to, ale teď, při tom posledním záchvatu, to už nepomohlo a bylo to docela dlouhý. U veta jsme samozřejmě už byli, jen jsem chtěl slyšet vaše názory a za ty díky. A myslíte, že se tak děje, že jsou bígloši už přešlechtění, nebo pokrevně křížení?

leila
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2009 22:00
- Nahlásit

tomcat35
A myslíte, že se tak děje, že jsou bígloši už přešlechtění, nebo pokrevně křížení?
Osobně si myslím, že je to jen u některých linií bíglů, my s tím například žádný problém neměli, ale chovatelé dovážející pejsy z ciziny občas ano - hold exteriér je na úkor zdraví

Vikula
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2009 22:03
- Nahlásit

Mám a měla jsem kavalírku s tímto problémem.U obou zabralo jemně chytnout trubici hrtanu prsty a zatřepat ze strany na stranu.

Fifi
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2009 22:05
- Nahlásit

tomcat35
Muze to byt to mekke patro, nastydnuti, ale i kasel pri srdecnich obtizich - urcite se s videem stavte u veta.

tomcat35
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2009 22:05
- Nahlásit

leila
Hm, to mě právě docela s..e a byl jsem z toho dost vytočenej, člověk si koupí pesana s papírama a dobrým rodokmenem a stejně nemá jistotu, že bude zdravej a nezdědí ty špatný vlastnosti a problémy

leila
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2009 22:07
- Nahlásit

tomcat35
jestli se smím zeptat z jaké chs pejsa je?
pesana s papírama a dobrým rodokmenem a stejně nemá jistotu
a v tomto dávám plně zaprav du - letos jsem musela svého dvouletého psa nechat uspat ( trpěl dermatomyositisem - gen. onemocnění), ale rodokmen ten panečku měl samou mordou krev tož teď jdu po rodokmenech hlavně z hlediska zdraví ať, když z toho vyroste obludka tak hlavně zdravá..

tomcat35
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2009 22:20
- Nahlásit

leila
Zatím ne, nechci píchat do vosího hnízda, dokud nemám jasno.
Tak to mě fakt mrzí, to je smůla, pro nás by to byla tragédie, pokud by k něčemu takovému mělo někdy dojít.

Jenže jak to má člověk poznat, když čte rodokmen, kde jsou psaný samí úspěšní předci.

Ale třeba to fakt bude "jen" měkký patro, to se zkrátí a bude fajn. Jinak pes je hodnocenej jako výborné kondice a výborného exteriéru, o to mě vůbec nejde, pro mě je nejdůležitější, aby pes byl zdravej.

Biluška
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2009 22:22
- Nahlásit

leila
ož teď jdu po rodokmenech hlavně z hlediska zdraví ať, když z toho vyroste obludka tak hlavně zdravá..
Stejně z toho prd poznáš, to bys všechny ty psy musela znát osobně. Jinak šikovný chovatel zatají úplně cokoliv
Já už sázím na štěstí při výběru . Většinu psů jsem vybírala stylem "jé,tahle se mi líbí" a je to OK. U jediné Bonky jsem pečlivě zvažovala rodiče, koeficient příbuznosti, zdravotní stav úplně všech snad do patnáctého kolene, vyšetření na úplně všechno.... a mám doma uječeného pošuka blbého jak troky

tomcat35
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2009 22:29
- Nahlásit

My nevybírali psa podle rodokmenu, bylo to na doporučení od známé bíglařky, ani na výstavy jsme s ním neměli v plánu jezdit, jen jsme chtěli psa zdravýho, ale ono to snad nakonec dobře dopadne, nikdo není dokonalej Tohle zatajování nepochopím, to jim to fakt stojí za ty peníze, prodat a zapomenout, dělat tyhle věci pro kšeft by mělo bejt trestný, ten člověk by si neměl už ani škrtnout, pokud by se to prokázalo.

Máš nějaké www, ať se můžu kouknout na bígloše?

leila
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2009 22:33
- Nahlásit

tomcat35
Zatím ne, nechci píchat do vosího hnízda, dokud nemám jasno.
JJ to docela chápu ;) Ale myslím, že je to u bíglů tak častá vada, že ani Tergy se tomu nevyhli...
Jenže jak to má člověk poznat, když čte rodokmen, kde jsou psaný samí úspěšní předci.
Přesně tak kor u bíglů, kde opět stáhli povinost DKK i když výsledky při zavedení byli katastrofální!! Úspěšní šampioni měli kyčle 4 apod...

Biluška
Jinak šikovný chovatel zatají úplně cokoliv
to zase jo a to mě se.e ale teď doufám na zázrak, že jsem trefila na fajn chovatele - a myslím že jo protože počítá s Entitou i do budoucího chovu Jinak chovatelka budoucí pumičky má mojí důvěru na 100% Tak doufám, že už jsme si své "štěstí" vybrali...
Jinak k davídkoví ti hodím nějaké pumí fotky ;)

leila
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2009 22:35
- Nahlásit

tomcat35
na mojich webovkách bígloše nenajdeš ;) chová je děda - už z chovem bíglů končí tak má jen dva - kouknout můžeš tady www.hustopecskerybniky.ic.cz - jinak to že je čubís Jerry tlustá jak prase, toho si nevšímej, to je u dědy běžný stav

tomcat35
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2009 22:47
- Nahlásit

leila
No, asi si na zimu dělá zásoby tuku, podobně, jak ten náš, celej rok toho moc nepožral, ale jak se ochladilo, tak začal žrát jako mlejn

leila
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2009 22:53
- Nahlásit

tomcat35
Ona je taková i v létě, miluje jídlo, miluje ho ve velkém množství děda není z to jí uhlídat tak vyžere misky juzevcům

Ale mladej není vůbec po ní, ten je hodně šikvný... dá přednost míčku před jídlem... jinak super prcovní pes

Vikula
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2009 22:56
- Nahlásit

tomcat35
Ale třeba to fakt bude "jen" měkký patro
Ono to je typický příznak měkkého patra.Z mého okolí znám s tímhle dva bišonky, pudla, mopse.Až mě překvapilo kolik psů tím trpí.A vždy se jim to stalo, když se škubali na vodítku. Naší kavalírce jsme koupili kšíry a chrochtání skoro ustalo.

žanda
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2009 23:34
- Nahlásit

mě to dělá pesan taky, máme i kšírky i obojek- dělá to je fuk,co nosí....u nás pomáhá mu jemně stlačit místo,kde začíná krk a ještě není "ohryzek" ...víceméně místo kde se krk "napojuje" na hlavu a v místě ohryzku......nevím,zda jsem to popsala srozumitelně. Jak tu všichni správně psali,je to měkké patro-údajně to je operatibiln,což jsem zavrhla. Mému pesanovi je osm a nejvíce ho to zlobilo jako mladého pesana,než jsem taky přišla,jak mu eventuelně pomoci. S přibývajícím věkem se to zmírnilo.....

worick
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2009 23:48
- Nahlásit

Nevím, jestli je to právě měkkým patrem, ale našemu teď již 14letému vořechovi, jemuž v krvi koluje krev špice neb tomu je nejvíc podobný, se to děje už roky rokoucí. Jak píše Vikula při tom, když chce táhnout na vodítku (jako by si zamáčknul trubici) a taky když se blbě napije - vletí mu voda prostě do ,,špatné dírky" (stejně jako nám lidem občas
Proto usuzuju, že nic hrozného to nebude

Lucyasek
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2009 15:33
- Nahlásit

Myslím, že tohle přesně má moje výmarka. Ale ta u toho stojí, ani se nehne. Trvá to max. 20 vteřin a je klid. Jen jsem se bála, jestli to není psinkový kašel.

tomcat35
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2009 16:52
- Nahlásit

Lucyasek
Psincový, neboli kotcový to dle veta rozhodně není, v lednu jdeme na endoskopii, tak uvidíme, co to vůbec je a čím to je.

Vikula
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2009 17:09
- Nahlásit

tomcat35
Až budete mít po vyšetření, tak napiš jak jste dopadli.Mě vet řekl, že je to právě měkké patro, typické pro krátkolebé plemena.Už u toho pudla mi to bylo divné, ten určitě krátký nos nemá.

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2009 17:35
- Nahlásit

tomcat35
Babičky kavalír to dělá taky, hlavně když třeba přijedeme a vítá nás, tak potom. Stačí ho chytit za krk, přidržet a je to pryč.

Pumpa
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2009 15:25
- Nahlásit

bělouš mi to dělá taky, vždycky, když ucejtí něco, co se mu nezdá nebo když se přežere apod. je to úplně stejný, vyfuní se a je to dobrý....

tomcat35
Člen
# Zasláno: 12 Led 2010 11:46
- Nahlásit

Vikula
Tak dnes jsme absolovovali endosk. vyšetření a rovnou bylo provedeno o 1cm.zkrácení patra, který zasahovalo právě o ten 1cm do krční záklopky. Teď čekáme, jak to dopadne a jestli bude zlepšení. Problém se v posledních dnech dost zhoršil, takže máme naději, že bude od toho pokoj.

Vikula
Člen
# Zasláno: 12 Led 2010 15:01
- Nahlásit

tomcat35
Díky že sis našel čas a vrátil ses k tématu.Já si taky myslela, že se tomu problému vyhnu, když si koupím papírového psa a málem mě opláchlo, že ať je to papírový kavalír nebo bezpapírák ve stejných problémech jedu dál.uvidím jestli se to bude zhoršovat a jinak asi začnu taky uvažovat o operaci.

Apollo
Člen
# Zasláno: 12 Led 2010 15:54
- Nahlásit

Já mám bostonského teriera s PP a dělá to taky. Nezapomeňte že papíry nejsou zárukou toho, že pes bude zdravý až do smrti smrťoucí. Papíry jsou záruka toho, že ti ze psa vyroste to co má. Jinak u nás to pes začal dělat až tak ve pěti měsících a je jediný z vrhu který to má. Jinak to nemáme tak hrozné, zatím operace nehrozí. Podle veta je to ten nejslabší stupeň.

tomcat35
Člen
# Zasláno: 12 Led 2010 19:38
- Nahlásit

Nejde o to, že by byl zdravej až do smrti, ale štvě mě, že je to vada dědičná a u papíráků by se tyto vady vyskytovat neměli.

Máti má taky bostoňáka a dělá jí to též, je to problém krátkolebých plemen. My to taky neměli tak hrozný, ale pořád se to zhoršovalo, podle mě je lepší jít na operaci s mladým psem, než potom riskovat, přeci jen, je to velká zátěž pro organismus.

impact
Člen
# Zasláno: 12 Led 2010 20:05
- Nahlásit

Tomcat35 diky za videjko. Mam podobne nemocnyho psa. Myslela jsem, ze je to taky mekky patro, ale vetka, ktera to nikdy nevidela mi podle popisu rekla, ze jsou to krece v prudusnicich. A asi mela pravdu, ptz ty nase zachvaty vypadaj jinak.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání