| Autor |
Zpráva |
allík
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2009 08:13
- Nahlásit
Feňuli včera z ničeho nic vyskočila po celém těle taková jakoby boulovitá kopřivka. Vypadalo to, jako když se někdo požahá od kopřivy, akorát to byli doslova boule. Předtím jsme byli na procházce, nic nežrala, nikde se neválela, trasu jsem šli jednu z obvyklých, doma taky nic nového, přesto se jí tohle stalo. Podle veta alergická reakce na něco. Ale na co??? Nemáte s tímhle někdo zkušenosti?
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2009 10:44
- Nahlásit
to ti řek jen:alergická reakce na něco a nashle? ti nedal ani nějaký antihistaminikum(nebo jak se těm lékům říká) ? nic? jen alergická reakce a poraďte si sama?
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2009 10:45
- Nahlásit
to ti řek jen:alergická reakce na něco a nashle? ti nedal ani nějaký antihistaminikum(nebo jak se těm lékům říká) ? nic? jen alergická reakce a poraďte si sama?
|
impact
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2009 10:50
- Nahlásit
Mam zkusenost. Alergie na histamin. Pes vypadal jakoby si sedl do vosiho hnizda... Lecba me behem mesice stala asi sest tisic. V oslabeni kortikoidy mi zareagoval behem par dni na psi susenku a otekl znova. Dle slozeni mozna reakce na soju. Je to dva roky a od te doby nastesti klid. Ale krmim uz masem, tak vim, co mu davam.
Nesezral ti pes neco neobvyklyho? Nenacali jste novy pytel granuli?
|
allík
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2009 10:59
- Nahlásit
staropramen
to ti řek jen:alergická reakce na něco a nashle? Ne, to ne. Máme dobrýho veta. Dostala hned injekci a na doma ještě prášek. Podle něho to byla slabá alergická reakce, i když v tom budeme mít rozdílný názory. Čubina měla jednu bouli vedle druhý po celým těle. Takovou jakoby boulovitou krupičku.
impact
Nesezral ti pes neco neobvyklyho? Nenacali jste novy pytel granuli? No právě že ne. V tom je to nejblbější. Nebyli jsme ne neobvyklým místě, venku nic nežrala... Stejný dobroty...
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2009 11:05
- Nahlásit
allík
kámošce takhle fena reagovala na proběhnutí lánem kopřiv. totálně se osypala. zabrali nějaký injekce a teď si na to dávají pozor. nemohla něčím proběhnout? i když teď v tomhle období
|
allík
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2009 11:18
- Nahlásit
PeKrato
nemohla něčím proběhnout? Právě že neproběhla. Nebo aspoň ne v časovém horizontu eventuelní alergický reakce na to. Byla jsem s holkama ve městě, tudíž na vodítkách a právě že žádná nic nežrala, v ničem se neváleli, prostě nic. Venku dostávali dobroty, který jsem jim ještě dala zbyteček z kapsy doma. Dokonce jsem je brala ze dna pytle, protože už docházeli. To je v podstatě jediný, o čem mi vet řekl, že by to z toho mohla mít. Prý se to občas stává, že na dně pytle jsou jakoby zbytečky a pak to začně pracovat a některý psi jsou na to citlivý. Jenže to mi přijde divný, protože ty dobroty jim kupuju a nikdy se nic takovýho nestalo. To je na tom to nejblbější, že nevím, z čeho to měla a tudíž nevím, čeho se máme vyvarovat.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2009 11:19
- Nahlásit
allík
Co blechy, vši, všenky a podobné svinstvo? A neříkej předem "to nikdy", pes si odněkud přinese blechu ani nevíš jak . Pokud je to alergie tak stačila jediná blecha.
Nebo nějaký nový saponát,kterým jsi umyla podlahu? Nový prací prášek?
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2009 11:24
- Nahlásit
allík
pak zbývá opravdu jen si celej den projít minutu po minute a cokoliv podezreleho zvazit. ty blechy jsou taky možnost, i když na nich ted nejsou, ale než odpadla, kousnout mohla stihnout.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2009 11:32
- Nahlásit
allík
alergie netušeného původu - to měla naše fena taky, nástup během minut, k vetovi jsme ji dotáhli oteklou vně i uvnitř, už s pdechovýma potížema... dostala injekci něčeho a do 5 min v pohodě, jen unavená. vzhledem k tomu, že taky nebylo možné definovat zdroj aletrgie, dostali jsme nateženou injekci s tím něčím a na procházky nosili pořád s sebou. už nikdy se situace neopakovala.
|
allík
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2009 11:40
- Nahlásit
Podle toho, že pes reaguje alergicky na podnět během maximálně desítky minut, tak to musí být něco buď z procházky nebo pak něco doma. Podlahu jsem nevytírala a když, tak octovou vodou. Jinak opravdu nic nového. Jediné, co mě tak jakože napadá, ale bude to asi pitomost je to, že jsem včera holkám koupila takovou dřevěnou okusovací kost. Nevím, jestli to někdo znáte, ale v jedné komerční síti chovatelských potřeb mají asi za 30 kč takový dřevěný okusovadla buď ve tvaru kosti, různý vrtule atd. Jinde jsem je neviděla, mají je jenom tam. Malá čubis je miluje a kupuju je už tak přes rok (teda koupila jsem asi 4., protože jak to ohlodají, tak z toho zbyde takovej pahejlek a ten pak už vyhodím). Takže jsem jim chtěla doplnit zásoby a po procházce jsem to malý dala (velkou to až tak netankuje). Ale že by reagovala na tohle se mi taky nezdá. Ale popravdě je to jakoby jediná změna, co mě napadá.
|
jessiie
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2010 19:50
- Nahlásit
allík
A nezměnila jste v tom kritickém období značku krmení, granule? Nebo mě napadá - nepodala jste jí třeba nevědomky, prošlé granule nebo konzervu? Nebo nesežrala něco plesnivého?
http://vendeesky-basset.jmnet.cz/
|