Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Intolerance
Autor Zpráva
Dexter
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2009 12:25
- Nahlásit

U mé feny se objevila intolerance na hovězí maso. Zřejmě tam bude ještě intolerance na něco jiného, ale tohle se nám teď potvrdilo 100%. Kde mám jistotu, že v granulích, když na pytli napsáno hovězí maso není, že tam skutečně není ani ve formě nějakého živočišného tuku? Kde to zjistím?

jana33
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2009 12:28
- Nahlásit

Dexter
Nikde. Buď budeš věřit tomu,co je na pytli nebo začneš krmit masem

Dexter
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2009 12:34
- Nahlásit

No sice moc hezká rada, ale pro mně nepoužitelná. Masem krmit jsem ji zkoušela od loňského srpna. Letos v květnu prodělala operaci střev (už druhou) a od té doby se tradují naše problémy.

jana33
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2009 12:39
- Nahlásit

Dexter
To je jediná použitelná rada,co ti kdo dá. Náš jeden pes je alergik na kuře a to,že do některých granulí přidávaj kuřecí tuk,aniž by se obtěžovali napsat to na obal, jsme vždycky poznali až podle jeho reakce.
Jak jste přišli na tu alergii na hovězí? Testy? A jakým masem jste krmili? Nejsou ty problémy spíš důlsedkem operací?

Dexter
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2009 12:58
- Nahlásit

No ono to asi všechno souvisí se vším. Nemůže syrový (to by jí asi roztrhalo) jen vařený. No zkoušeli jsme to metodou pokus omyl, protože mi vet řekl, že stejně mi to testy nezjistí na 100%. 3x po sobě spolehlivě zareagovala na hovězí.
Jediný co snese, ale zase ne ve velkým množství je kuřecí. Jenže má pomalu 60 kilo a čtvrtka kuřete na den, to je pro ni málo. Protože byla odmala granulák, tak asi i kvůli těm operacím má teď problémy to strávit.
Připadá mi, že může sežrat jen určité množství a pak jí zaklapne a víc do sebe nedostane. Z té operace jsme ji dostávali strašně dlouho, byla pořád příšerně hubená, tak mi poradili přidat maso, aby přibrala. Jenže trávení to nevzalo a bylo to samý zvracení a průjmy. Před měsícem a něco teprve průjmy přestaly. Dostávala něco na střeva. Její jídelníček je teď hodně dietní. A tak hledám granule, který by jí vyhovovaly. Jen bych nechtěla skončit na nějakých Hill´s apod. Proto hledám a hledám

impact
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2009 13:03
- Nahlásit

Jediný co snese, ale zase ne ve velkým množství je kuřecí. Jenže má pomalu 60 kilo a čtvrtka kuřete na den, to je pro ni málo.
Tím chceš říct, že by to bylo drahé?

jana33
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2009 13:05
- Nahlásit

Dexter
A po tom kuřeti taky zvracela a průjmovala? A zkoušeli jste ryby?

Dexter
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2009 13:25
- Nahlásit

Impact
nebavíme se tu o ceně, ale o tom, kolik toho je se svým nabouraným zažíváním schopná sežrat. Krmím jí 3x denně, protože musí dostávat míň a častěji. Kdybych před ní dala mísu masa, tak to sežere, ale neudrží to v sobě a do rána to vyhodí a ještě se příšerně po.....

jana33
ryby jsem nezkoušela. Kuřete pokud dostane víc jak čtvrtku, tak taky průjmuje

impact
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2009 13:29
- Nahlásit

Dexter
Aha. Mi to tak vyznělo. A kdybys jí to maso dávala taky třikrát denně?
Asi to zní, jakože tě přesvědčuju, že máš přejít na maso, ale víš jak. Bys aspoň věděla, co jí dáváš.

Dexter
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2009 13:29
- Nahlásit

A navíc mám plnej 500l mrazák masa a je mi to na houby

Dexter
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2009 13:36
- Nahlásit

No, loni v srpnu jsem založila na MUJ PES forum Krmení syrovým masem. Od tý doby jsem to zkoušela. Ostatní psi problémy nemají - jen tahle holka chlupatá jo. Největší problémy nastaly po syrovým mase. Tak jsem jí to začala vařit. Potřebovala by na svou váhu tak 80dkg masa denně, což je nemyslitelný. To by ty její střeva nezvládly.
Včera nastal problém i po 1/4l hrnku hovězího. Když má granule (Nutram), tak je po problémech.
To mně na tom mate, že všichni si pochvalují maso a jí to dělá takový problém a blbý granule jí vyhovujou. Tak hledám jestli není ještě něco lepšího než ten Nutram.

jana33
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2009 14:57
- Nahlásit

Dexter
Pokud má takovýhle problémy,maso jste zkoušeli a taky na prd a přitom na Nutramu je v pořádku,tak bych se na experimentování vybodla a dávala jí to,co vyhovuje,plus do každýho žrádla takový kus kuřete,co snese

Ebony
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2009 17:11
- Nahlásit

Já mám alergickou fenu na hovězí a vepřové maso a skoro na všechny granule...Ale moje fena snese kuřecí syrový, takže dostává kuře, bylinky od Phytovetu a zeleninu a jen kvete, snese i hovězí dršťky, nejlepší jsou nepraný, kde je i hodně těch hodných bakterií na trávení a ryby. Co jsem dřív vyzkoušela z granulí, tak snesla ProPac holistic, Happy Dog Irland, Mera dog Pure Lachs & Reis, ale hodně po nich hubla, je dost akční a jsou to diety a neměla nic moc srst... víc jsem raději nezkoušela, pak jsme přešli na maso a máme klid a krásnou fenu, nikdy neměla takovouhle srst a kondici

mac1
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2009 10:49
- Nahlásit

Dexter
snadno stravitelné jsou ryby a drštky také nejsou špatné, ale to je hovězí , nicméně pokud po Nutramu nemá problémy, tak bych se nějakou dobu vykašlala na pokusy a nechala ji na nich , at se srovná . A určitě bych mrkla na ten zde již zminivaný phytovet nebo cdvet ( u Barona)

nika00
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2009 11:25
- Nahlásit

Dexter
staci kdyz zacnes vybirat granule ktere jsou vyrobene pro citlive psy..ja mam doma jednoho takoveho. tohle reseni nam pomohlo...

jsou to rady granuli napr.: sensitive, hypoalergenic, fitness apod

my bereme napr trainer fitness a spokojenost.
taky obcas dam syrove maso..nez si zvyknul, musela sem davat po troskach, ale ted syrove tez ok (ma intoleranci na kureci maso v granulich, ale syrove kureci mu neva)

jana33
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2009 11:28
- Nahlásit

nika00
Můžu tě ujistit,že na našeho citlivku žádný sensitiv granule nefungovali...

nika00
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2009 13:00
- Nahlásit

jana33
tak je to asi indivudualni a zalezi zda je to intolerance nebo potravni alergie...i to je dost rozdil

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2009 13:23
- Nahlásit

Mě čuba také nesnese kuře v granulích, ale syrové kuře ano. Asi je to i tím, že ko syrové sežere i s kostma a ty ji tak trošku ucpou.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání