Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / V úterý ve 12 hod. nám držte palce
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Garfield
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2009 13:50 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit

Brý den všem psíčkařům.
Již delší dobu nás trápily obtíže s vyprazdňováním doprovázené leckdy i bolestmi. Zprvu to vypadalo na ucpání kostma, pak na obyčejnou zácpu, pak to nevypadalo nijak a pak se stav prudce zhoršil. Inu navštívili jsme veterinu, přičemž den před tím jsme celá rodina psa oplakali a duševně pohřbili v urputném přesvědčení, že to nemůže být nic jiného než rakovina konečníku nebo tlustého střeva a že už jsou jeho dny sečteny a vůbec. Nicméně vyšetření na veterině prokázalo úplně jiný zádrhel a to - doufám, že to napíšu dobře - peritoneální kýlu. Nejde o klasickou kýlu tříselnou, nýbrž o kýlu někde na cestě mezi tlustým střevem a konečníkem, která zabraňuje odchodu stolice a tlak stolice na vpadlé střevo (lze-li to tak říci) působí psovi bolest.
Inu v úterý 10.11.2009 ve 12.00 hod. již bude psák zdrogovaný a znarkotizovaný ležet na operačním stole. Kdož ho máte rádi (existuje někdo takový vyjma mě a Kájínka?), držte nebohému pěsti.

worick
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2009 13:56
- Nahlásit

Garfield
to samozřejmě budeme...Hlavně dej vědět, jak jste dopadli

jablunka
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2009 14:20
- Nahlásit

Garfield
Budem na vás myslet a držet zabijácký Slepici pazour.

Hyena
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2009 14:26
- Nahlásit

Též budem držet a pamatuj- ty největší mrchy se nedaj Máme kobylu, povahy Gárfildí- přežila potrat a následný zánět dělohy bez jakýchkoliv následků, včetně zachování mložnosti mít dále hříbata.

Biluška
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2009 14:28
- Nahlásit

Garfield
Ježišmarjá. Řekni těm dochtorům ať se echtgoldsnaží, nemůžem si dovolit přijít o nejlepšího kryče Odpovídající náhradu s tak úžasnou povahou a tolika vadama už nikdy neseženem

Garfield
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2009 14:31
- Nahlásit

Hyena
Ano. Bratr mi napsal na tuto informaci odpověď:
"Je to kurva. Kurva kurevská. Ten hajzl nás přežije všechny."

Biluška
Tož jsi nejpovolanější. Rychle do úterka vymysli nějakou šííílenou pojistku. Tak na 3 mega? Né radši na 5 mega. Takovej genetickej fond by byl neobnovitelnej.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2009 17:34
- Nahlásit

Garfield
Kdož ho máte rádi (existuje někdo takový vyjma mě a Kájínka?),
já ho ráda mám..mám totiž ráda psy s podobným projevem,sem to řikala už 100krát asi))))))))))))))))
dej okamžitě vědět,palce držíme!!!

Getty
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2009 18:12
- Nahlásit

Držím palce, jaký ten pes je nehraje roli, zdraví především

Garfield
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2009 18:20 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit

isdpch

davidkova renata
...no bratr ho má taky rád. Jako fakt hrozně moc. Málokdy se těší na mě, ale na psa vždycky

Getty
jaký ten pes je nehraje roli
...jak se to veme...

Lola1
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2009 18:46
- Nahlásit

Garfield
Málokdy se těší na mě, ale na psa vždycky
Už jsem chtěla psát, abys bratrovi vyřídila, jak říkají ti Angličané "love me love my dog", ale vidím, že je to f suchu.
Tak držíme s G. palce, dej vědět.

Garfield
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 09:36 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit

Pondělí 12.00 hod.
Moje hodná panička přichází dolů na zahradu. Asi si pro mě jde a půjdeme ven. Super, já věděl, že je na ni spoleh.
Pes mi běží naproti, vítá mě a už už hledá náhubek a vodítko. "Kdepak Gafico, ven půjdeme až za chvílu, jdu ti sebrat žrádlo, máš půst." Odebírám psovi misku a odcházím i s miskou do teplých útrob domu. Pes zůstane strnule stát, zírá za mnou a evidentně nechápe.
Zlá panička. Zlá. Nejen, že mě nevzala ven, ale ještě mi sebrala granulky. Svině jedna!

Úterý 8.00 hod.
Vím, že psa čeká nelehký den. Ač už je téměř 24 hodin bez žrádla, chci mu udělat radost a vzít pořádně vylítat ven. Nadšeně se vyřítí z brány, vyštěká pár lidí, pokouše pár psů a přešťasten lítá nezkrotně světem. Neví, že odpoledne dolítal. Po návratu z procházky (v 10.00 hod.) nutím zvířenu, aby se ještě napila. Pít smí naposledy dvě hodiny před operací, což v praxi znemená teď nebo nikdy. Zvířená pít odmítá. Štěká na mě a chce se honit o misku, co v ní byla voda...

Úterý 11.30 hod.
Přicházím k psí boudě, vodítko a náhubek v ruce a nepopírám, že ve tváří se mi zračí zvláštní výraz, na nějž pes není zřejmě úplně uvyklý.
Panička se tvářila dost divně. Debilně, řekl bych. Byla milá a hodná, ale přitom divně sklíčená. Takovou ju neznám. Obvykle je buď milá a hodná. Nebo protivná jak prdel a hodně nasraná, obvykle hlavně na mě. Nevím, co si o tom mám myslet, no nicméně mě vyzvala k nasednutí do auta a já výlety zásadně neodmítám. Vesele naskakuji do kufru a už se těším, jak to dneska zase někde roztočíme.
Blížíme se k veterině. Pes stále nic netuší. Byly jsme na tomtéž místě dva dny před tím na předoperačním vyšetření. Vyšetření bylo bolestivé a vlastně to byla psova první nedobrá zkušenost u veta.
Vytahuji klíček ze zapalování, vystupuji a otevírám kufr auta.
Pes vyskočil.
Ztuhnul.
Rozhlédnul se.
Zavětřil.... a okamžitě se vydal vysokým vznosným chodem opačným směrem, než je veterina. Tvářil se dost přesvědčivě, jakože tím směrem chodíme denně a jinam to snad ani nejde. Věřila bych mu to, kdybych nevěděla, že na tom místě kromě předvčerejšího dne nikdy předtím nebyl.
Zavelím a nekompromisně si to tráduju směr veterinární ordinace.
"Gafico, hezky se ještě vyčůrej a vykakej, pak ti nebude ani do skoku natož do sraní..." Pes mi nerozumí. Šine se podél zdí a vyprazdňovací otázky jsou mu v tu chvíli lhostejné.
V čekárně má nervozita vystoupala na bod varu. Překvapilo mě, že ač jsou v čekárně židličky s nízkým dnem do té míry, že se pod ně vejde maximálně toypudlík, Gafák se tam nasoukal s obdivuhodnou rychlostí. Byl trochu placatý, ale nebyl vidět.

Otevřely se dveře ordinace.
Milá a hodná paní veterinářka na mě překvapivě pohlédla: "Dobrý den, ale.... kde máte toho pejska?"
Ukázala jsem pod židličky. Její nevěřícný výraz, když zahlédla vyčnívající ocas německého ovčáka, hovořil za vše.
Vytáhla jsem psa tedy ven a vcucnula ho do ordinace tahem ba i smykem (Psíček promine).
Tým lékařů znovu prohlédl psa, promhmatal břicho, konečník, prostatu, potvrdili, že jde o kýlu a že operací by se vše mělo dát dopořádku, nicméně zhodnotili, že psův stav je docela vážný.
Garfielda jsme drželi tři dospělé statné ženy, žíly nám nabíhaly snad i mezi vlasy a bylo zvláštní, že psí hrudník začal rezonovat vždy dlouho předtím, než se ozvalo hrozivé vrčení.
"No, teď mi dá tím košem do hlavy, dostanu otřes mozku a bude po operaci..." zkonstatovala vyšetřující vetka, když jí železný náhubek proletěl kolem očí už asi popáté.
Pak jsem psa podržela ještě jednu, napíchly mu žílu, zavedly kanylu a už kráčela sestřička s injekcí (řekla bych rajského plynu), ale fakticky s injekcí zrádných narkotik řádu anestetika.
"Buďte tu s ním, hlaďte ho a chlácholte, dokud neusne. Pak můžete jít a neděste se, když už bude úplně mrtvej a vycítí, že odcházíte a bude chtít ještě vstát a jít s Vámi."
Tahle věta mi na optimismu nedodala a nezvartně musela přijít nehezká vzpomínka na věčné usnutí mého prvního psího kamoše.
Nicméně během několika málo minut se mi Garfileld zhroutil do náruče. Dostal ještě pusu na čumák. Pohlazení za ušiska a pak jsem rychle prchla. Prachalo se mi dobře, protože jsem věděla, že až se pro něj vrátím, bude mu dobře a konečně zas bude chlapák, jak se patří. Trápil se už pár týdnů a netrápil se málo...

Úterý 15.30 hod.
S Kájínkem vstupujeme do čekárny. Je prázdná. V ordinaci ticho. Zaklepeme na dveře. Otevře opět usměvavá a milá vetka: "No tak si pro něj pojďte...."
Vstupujeme, ale pes v ordinaci není.
Sestřička otevírá dveře zadní technické místnosti a do ordinace se nejistě kolíbavě vpotácí Gafák. Možná má radost, že nás vidí, že ho tu nenecháme a že jsme se opět šťastně shledali, nicméně poznat to na něm není. Odevzdaně si před nás sedl a nešťastně koukal. Zběžně jsem zahlédla velkou jizvu na břiše, na zadku, vyholenou půlku psa, ovázanou packu s krvavou gázou a vůbec Frankenstein hadra.
Následovalo poučení o límci proti lízání, o tekuté stravě, o neskákání a o víře v to, že je léčba už definitivní a že se kýla v bodoucnu znovu neobnoví, rizko tu prý je.
Prý byl moc hodný, pro probuzení neprotestoval a nechal se ošetřit.
Nesledovala hotovostní platba mnohonásobně převyšující pořizovací, účetní i zůstatkovou hodnotu psa.

A teď na závěr všeho dobrého jedna katastrofální zpráva.

Aby byla operace úspěšná a snížilo se riziko recidivy onemocnění.....

...bylo nutno....

...panebože fakt bylo nutno...

...chudák psíček...

...museli mu fiknout kulky...

...no prostě ho vykastrovali...

...už to není kadet. Není to hřebec...

...není to pán domu a prezident zeměkoule...

...je to eunuch....

wami
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 09:42 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Garfield
...není to pán domu a prezident zeměkoule...
nebuj. Až se vzpamatuje, zas bude. On měl ty kulky dost dlouho na to, aby mu stouply do hlavy, a tam už zůstanou...

A jsem ráda, že operace proběhla v poho (v rámci možností)... a vyřiď, že mu přeju, aby byl co nejdřív úplně OK!

brut
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 09:55
- Nahlásit

Garfield
není to pán domu a prezident zeměkoule...

...je to eunuch

nemyslím, že by zrovna tohle mělo na jeho mozkovou činnost nějaký vliv .... tenhle pes zůstane magorem do smrti

Hlavně, že se vše povedlo a Gafica bude zase v pořádku ... tak teď držíme palce, ať se krásně zahojí a nepotrhá si stehy, až venku zahlédne nějakého úhlavního nepřítele

jablunka
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 10:00
- Nahlásit

Garfield
A veterina stojí???A vetka je živá???Divný!
...už to není kadet. Není to hřebec...

Mám divnej a neodbytnej pocit,že u Gafa je to fuk.

Ale hlavně,že to dobře dopadlo.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 10:05
- Nahlásit

Garfield
museli mu fiknout kulky...
no ty voe,to di do p*dele!! takovej krycí matroš!!!!!!,no moje nervy a nána začla f pondělí hárat!!!!

Garfield
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 10:06
- Nahlásit

davidkova renata
Já jsem si říkala, že Tebe a Bilušku z toho jebne. Jako holka řeknu Ti, svět přišel o hodně.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 10:10
- Nahlásit

Garfield
no biluše se zhroutí,to je poslední kapka todle
Jako řeknu ti,svět už nebude nikdy co býval Jedině zajít snad do Globusu,tam je svět ještě f pořádku,ale nevim...moc šancí tomu nedávám,tydlety reklamní triky..
děcka to je rána,to je rána..

Garfield
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 10:12
- Nahlásit

davidkova renata
snad do Globusu,tam je svět ještě f pořádku

..ho tam zkusím posadit do regálu velde plyšovýho medvěda, třeba se to ňák srovná...

Garfield
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 10:13
- Nahlásit

wami
No prý přibere na váze (což by bylo fakt super - anorektik jeden) a prý bude umírněnější pokud jde o lidi (jakože hlídací a teritoriální chování), ale prej s těma psama tomu moc věřit nemám, že jestli je psychoš, tak se to moc nezmění.

Alexa
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 10:19
- Nahlásit

Garfield
bezva, tak hlavně ať se rychle uzdraví aby mohl vesele deptat tebe a okolí
No prý přibere na váze (což by bylo fakt super - anorektik jeden) a prý bude umírněnější pokud jde o lidi
nevěř fšemu co kdo říká. Mám čubu po kastraci 2 roky, na váze nepřibrala ani deko a chová se pořád stejně

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 10:22
- Nahlásit

Garfield
ho tam zkusím posadit do regálu velde plyšovýho medvěda, třeba se to ňák srovná...
bych nezkoušela,ale jak myslíš
prý bude umírněnější pokud jde o lidi (jakože hlídací a teritoriální chování
chachachááááááááááááááááááááááááááá

Hyena
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 10:23
- Nahlásit

Garfield
To je dobře, že to má za sebou a že jste to oba zvládli. A s kulkama bych si fakt hlavu nedělala. Asi si určo někdy zažila valacha kastrovaného až v dospělosti

Hyena
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 10:24
- Nahlásit

Jo a možná se stavim až bude Hyena hárat, aby holka užila něco bezpečného seksu...vona je totiž moc dokonalá, tekže do línijí ji nemá cenu krejt

wami
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 10:40
- Nahlásit

Garfield
hele, dědek rozhodně na lidi milejší být nezačal... a psi se po něm taky vozit nikdy nezačli...

snad jen... ty čubiny nasává kratší dobu, ale skočit by si taky skočil... a trochu zbačkorovatěl, ale u něj to už mohlo být i věkem

Gerda
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 11:30
- Nahlásit

Garfield
pani, ať se vám ta vobluda dobře zhojí...taková potupa na pláži...

worick
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 11:32
- Nahlásit

Tak to jsem moc ráda, že to máte za sebou a v rámci možností OK! Ty hormony mu z těla ubívají postupně, takže si toho nejspíš ani nevšimne Jsem celkem zvědavá, co nám budeš referovat - jestli se něco změní Ještě v klidu zvládněte rekonvalescenci..

Garfield
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 11:57
- Nahlásit

Nicméně hormony ještě evidentně neklesly. Ještě je to prokazatelně chlap. Leží, lituje se, smutně kouká a všem ukazuje čumákem, jaký má hrozný bebinka. Diagnostikoval se jako umírající - předpokládám, že na základě skutečnosti, že místo boudy může bydlet v domě s náma, hladíme ho a ňuhňáme, nastrouhala jsem mu mrkvičku s rybičkou a vývarkem a utírám po něm na zemi krvičku.

Gerda
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 12:05
- Nahlásit

Garfield
Až tě bude po rekonvalescenci zase sejřit, můžeš se mu posmívat - kastráááát, kastrááát bléééééé

Biluška
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 12:34
- Nahlásit

Su úplně zhroucená Ten pes je fakt bezkulí jo? Hele, třá ty spermije neumíraj tak rychle, možná kdybysme s ním dneska rychle něco nakryly.... Balím Pumici a jedu do Brna. Sice ta sfině nehárá, ale to když tak na místě pořešíme buď násilím, nebo nějakou hormonální injekcí

Garfield
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 12:37
- Nahlásit

Biluška
Počki, mražák mám. 10 km ocať je JZD, vlezu tam a vyzkouším nějakou tu kravskou odsávačku mlíka. Pindíka má tak voteklýho, že by té hubici mělo být jedno, eslivá je to vemeno nebo pinďa.
Jestli to vyjde, to budou kšefty. Ty bláho!

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání