Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Trocoxil - máte někdo zkušenost s tímhle přípravkem?
Autor Zpráva
zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2009 15:07
- Nahlásit

Vet nám ho doporučil dávat po artroskopii lokte.

ajunka
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2011 15:18
- Nahlásit

je to lék s dlouhodobým účinkem tudíž pes trpící chronickými bolestmi těmito netrpí, aplikace je dobrá spíše u starších zvířat kde už člověk nemusí dbát uplně na to aby se zvíře nepřetěžovalo když se mu od bolesti uleví. případn u várazně artrotických zvířat kde je uleva od bolesti vítaná kvuli welfer zvířete.
narozdíl od třeba ymadylu má tu výhodu že se podává jednou za měsíc jedna tableta tudíž se neničí trávicí trakt.

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2011 15:21
- Nahlásit

zuzanarosakova
Trocoxil je konečná pro psa v trvalých bolestech, po artroskopii lokte bude pes za pár tejdnů v pořádku, my teda dávali prášky na bolest jen pár dní po operaci, aby si taky tu nohu trochu šetřil. Pak už jsem dávala jen chondra.
Každopádně být tebou dávám Rimadyl nebo něco podobného.

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2011 15:24
- Nahlásit

ajunka
No mě bylo řečeno, že to ničí játra a že testy nezávadnosti jsou dělaný na půl roku, takže co to se psem udělá po delší době nikdo moc neví. Bráchy pes ho bere asi 3/4 roku a zatím je v pohodě.

ajunka
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2011 16:34
- Nahlásit

no rymadyl je pěkný svinstvo na žaludek, a vzhledem k tomu že se to podává jak sama píšeš jako poslední možnost u většiny zvířat tak už bych ty játra asi moc neřešila těm se dá vždycky pomoct at ostropestřec nebo sanicel

stetisek123
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2011 19:04
- Nahlásit

ajunka
Na voddělaný játra ostropestřec? Bylinkami proti trestu smrti? Promiň,ale pokud jde o to ulevit psovi od pooperační bolesti, nebo mu trvale poškodit zdraví, tak snad bude volba jasná?

ajunka
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2011 19:10
- Nahlásit

promin a radím tu snad trocoxil na pooperační bolest to by mě ani vesnu nenapadlo. v případě že bych dávala dlouhodobě jakýkoliv léky protiu bolesti budu dávat i něco na játra to je snad logický pro všechny!
trocoxil bych vživotě nedala na pooperační bolesti. bavíme se tady o chronických bolestech převážně pohybového aparátu na které je trocoxil stavěnej

nemethova5
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2011 19:13
- Nahlásit

ajunkaje hele ja mam ovcouna a ma silnou artrozu!proc mi to vet nedoporucil?nemate nahodou odkaz na toto lecivo?podavani,davkovani,cena a tak,diky moc!!!

ajunka
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2011 19:20
- Nahlásit

cena na ovčouna by byla něco kolem 700-800kč za dávku poptej se veta není to ještě moc známej přípravek na trhu moc dlouho není osobně se ho chystám odzkouše na psovi protože má chronické bolesti a rvát do něj pravidelně rymadyl se mi fakt nechce.
jinak výrobce je firma pfizer když si to zadáš do googlu vyjede ti vše potřebné.
dávkování je následující
dle kg počítám 30 pes jedna tableta po 14ti dnech druhá tableta a poté za 28 dní třetí a pak již po měsíci

stetisek123
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2011 19:23
- Nahlásit

ajunka
ty játra asi moc neřešila těm se dá vždycky pomoct at ostropestřec nebo sanicel

Já tu nechci rozpoutávat boje, na to nemám náturu. Ale dávat léky, který ničej játra, s tím, že je to brnkačka, že pak dáme ostropestřec...?

nemethova5
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2011 19:24
- Nahlásit

ajunkahele tak to neni moc,to je jako jedna davka za mesic??jestli jsem dobre pochopila!muj pes ma jedenact let a ma 50kilo,ja jen vim,ze ten rymadyl zpusobuje po dlouhodobem podavani krvacivost!mrknu,mrknu a moc diky,urco to bude lepsi!nez rvat rymadyl denodenne,ja podavam movalis,vyjde daleko levneji.

ajunka
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2011 19:33
- Nahlásit

jj přesně jak píšeš. u takhle starýho a těžkýho psa bych asi neváhala pokud dostává léky proti bolesti denně

stetisek a z toho si vydedukovala pooperační bolesti kde?
nezačnu dávat ty léky na játra pak ale současně nehledě na to že to že to ničí játra není nikde dokázaný je to jen doměnka. ale ono ti všechno bude ničit játra a eldviny at je to rymadil at je movalis at je to trocoxil

stetisek123
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2011 20:29
- Nahlásit

ajunka
prostě si nerozumíme. Je to jak ta koza s vozem. Ale OK, nechme to být.

danajasa
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2011 20:46
- Nahlásit

ajunka
stetisek123
Ste mi připoměli jeden slogan ochranářů-Zabij bobra zachráníš strom.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2011 20:51
- Nahlásit

danajasapani vy jste trubka!!!!uaaaaa!
ajunkano dostava ctvrtku movalisu kazdej den,na to ze ma jedenact je moc sikovnej,holt jen ta artroza ho zlobi.veta se urco na to zeptam.

Lucie Novotna
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2011 07:57
- Nahlásit

Ahoj. Já podávala Trocoxil na bolesti kloubů. Ožila po něm. Bylo vidět že jí to evidentně pomáhá. Dostala 5 tabletku a vše začalo!!! Zhruba po týdnu a něco přestala jíst, hodně pila. Tento boj trval cca 3 týdny. Kdy se nám vyloženě ztrácela před očima a nic a nikdo nemohl přijít na to co jí je. První testy ukázaly zánět....tudíž vyléčit zánět a pořádně jí rozežrat aby nabrala sílu a potom další léčení. Po týdnu se nic nezlepšilo a zvracení se stupňovalo( i 6x denně zvracela!!!). Poslední testy ukázaly trošilinku zlepšení, ale stále se nám to nezdálo. Takže sono a to ukázalo tu nejhorší variantu. Slezina, játra prolezlý rakovinou. Nevím jestli jí ten trocoxil k tomu pomohl a nebo jí opravdu jen ulevil od bolesti nožiček. Po tomto sonu jsme se s ní musely rozloučit. Byl to naprosto šílený zvrat během 14 dní kdy se nám ztrácela před očima. Sice jí už bylo skoro 13 let, ale to rozhodnutí bylo těžké a ač je to už 7 měsíců stále to bolí.

Atika
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2011 09:10
- Nahlásit

Mě ho vet taky předepsal pro starého pejska s trvalými bolestmi zad, dali jsme první dva - psík byl lepší, ale když jsme přišli pro další tak mi vet řekl, že mi dá jiný - lepší. Jmenuje se Onsior, je taky nový a dává se denně. Prý má méně vedlejších účinků než běžný rimadyl a podobné. Proč už mi nedalTrocoxil nevím, neřešila jsem to, ale je to náš známý a vím, že ví co dělá. Jinak ostropestřec v kůrách dávám všem psům, kteří berou něco na bolest (dlouhodoběji). U psa, který musel brát prednison přes tři roky!! mu vylepšil a udržel jaterní testy v normě, že se tomu i vet divil. Ale zase, že by trocoxil zapříčinil rakovinu, tomu bych asi nevěřila, přece i léky pro psy prochází testama a to by se muselo projevit, snad.

Lucie Novotna
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2011 10:37
- Nahlásit

...neříkám že by zavinil rakovinu, ale jestli se to díky tomu neuspíšilo...a proč tak moc zvracela? Že by jí to po té 5 dávce natolik podráždilo žaludek a potom jedno s druhým??? To už se asi nedozvím...

Atika
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2011 10:44
- Nahlásit

Fakt netuším, tohle je těžký, každej pes reaguje na každej lék jinak, mě po movalisu jeden pes zvracel, dostal helicid na uklidnění žaludku a blil ještě víc. Jiný pesan ho snášel perfektně. Onsior, kterej staříkovi hezky zabíral a nezpůsoboval potíže vůbec nepomohl labradorce (taky s artrozou). Prostě tohle je asi pes od psa a nedá se to říct dopředu, musí se vyzkoušet

Lucie Novotna
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2011 10:55
- Nahlásit

....jojo přesně tak... hold každy si musí najít cestičku svoji, ale za zeptání nic nedáme a třeba i najdem dobrou radu .-)

ajunka
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2011 15:14
- Nahlásit

taky si nemyslím že by tohle přímo zpusobil trokoxil co bymohl zpusobit je to že ste si toho nevšimli dřív přeci jen ulevuje od bolesti. osobně ho chi tedka nasadit u jednoho z mejch psu tak sme sama zvědavá na výsledek

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání