| Autor |
Zpráva |
barapolo
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2009 15:32
- Nahlásit
Dobrý den, můžete mi prosím poradit jak velký problém jsou dva srostlé zuby u půlročního štěněte? Jestli mu to nemůže třeba nějak vadit nebo tak něco.
Pejsek je s PP a nevím jestli nebudou problém výstavy, ale to spíš jenom tak pro zajímavost. Vracet se prcek každopádně nebude...
|
Martík
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2009 15:35
- Nahlásit
Jak srostlé zuby? O tom jsem nikdy seslyšela. Vůbec si nedokážu představit jak to vypadá. No každopádně si myslím, že na výstavě problém asi bude
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2009 15:39
- Nahlásit
že by srostly do sebe to je podle mě nesmysl,možná se ti to zda protože k sobě hodně těsně přiléhají.
|
barapolo
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2009 15:55
- Nahlásit
Tak to tím líp teda, i když on je celý takový speciální No ale vážně to vypadá jako jeden velký zub, místo dvou normálních malých jako má na druhé straně...
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2009 15:57
- Nahlásit
barapolo
staropramen
Ne ne, dvojzub máme na skladě my taky. Vypadá to, jako by byly dva řezáky těsně vedle sebe, ale je to jeden zub. Na výstavě by nadšeni nebyli, ale jinak se s tím žije normálně. Prý se to dá i operovat, ale nejsem blázen, abych nechal do psa řezat jen kvůli vlastně ví Bůh čemu.
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2009 16:03
- Nahlásit
tak to bych docela chtěl vidět
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2009 16:05
- Nahlásit
staropramen
Tak se stav u nás,já mám takhle srostlou 4 a 5 vpravo nahoře.
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2009 16:10
- Nahlásit
ve středu jdu k zubaři tak se zeptám na podstatu věci
|
Smecka
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2009 17:23
- Nahlásit
barapolo
To nejsou srostlé zuby ale zdvojený zub. Občas se vyskytuje a může za to genetika. Výstava? záleží na tom jak moc se u vašeho plemene řeší zuby a jak moc bude rozhodčí pozorný. Znám i takové, kteří si toho vůbec nevšimnou.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2009 18:13
- Nahlásit
Smecka traktor
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2009 18:19
- Nahlásit
Smecka
To nejsou srostlé zuby ale zdvojený zub.
A který mám teda zdvojený,4 ne 5?
Občas se vyskytuje a může za to genetika.
Tagže měli vyřadit rodiče z chovu né mi naflákat eště tři sourozence.
|
Smecka
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2009 18:39
- Nahlásit
jablunka
Nevím, nemám fotku. Ty případy které jsem viděla u čsv byly vždy zuby zdvojené. Všechny ostatní zuby byly na svém místě.
Tagže měli vyřadit rodiče z chovu né mi naflákat eště tři sourozence
Takhle jednoduchý to s chovem není. Pro některá plemena to je a pro jiná není vylučující vada, Nehledě na to že tato vada není natolik závažná aby opravňovala k vyřazení rodičů z chovu, nesouvisí nijak se zdravotním stavem atd. Pokud se vada nevyskytuje ani u jednoho z rodičů není vůbec jasné kdo je viníkem.
|
Smecka
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2009 18:40
- Nahlásit
argosek
velociraptor
|