Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Přenos nemoci z kotěte na psa?
Autor Zpráva
Noemi
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2009 21:34
- Nahlásit

Našli jsme kotě, je vcelku fit, až na rýmu a výtok z očí (trošku včera "chrčelo", ale dnes už prakticky vůbec -jen rýma a zhnisané oči-, asi bylo hlavně vystresované z psa, ten je z ní naprosto nadšený). Tak jsem mu očiska a nosánek otřela Oftalem a nakapala Ofthalmo-evercilem, protože nic jiného jsme doma neměli, ale teď koukám, že blbá kočičí rýma může znamenat různé hrůzostrašné chlamidiové a další virové infekce, takže jsem naprosto zděšená, že jsem k ní vůbec psa pouštěla, jenže on kočky naprosto zbožňuje.... Může pejsa od kotěte něco chytit?

kejtlin
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2009 21:40
- Nahlásit

Noemi
Od kotěte nalezence to možné je, zejtra s kotětem zajdi na veterinu (vet mu dá asi antibiotika) a řekni mu, že bylo v kontaktu se psem, jestli se mohl pejsa nakazit.

worick
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2009 22:36 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Noemi
Zdarec Tak koukám, že už jsi ,,sehnala" to kotě
Stejně by jsi musela veterinu navštívit na nějaké to přeočkování tak ja tak, akorát se ti to trošku zdramatizovalo o starost o Bergerona. Snad by se to přenést nemělo - myslím ty hrůzostrašné kočičí nemoci. Ale vet to bude vědět najisto... Držím palce ať jsou oba v pořádku Pak nám písni echo, jak to dopadlo.

lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2009 22:41
- Nahlásit

Noemi
jestli ma rymu, zajdi s nim co nejdriv na veterinu, blba kocici ryma muze znamenat pro kote smrtelne onemocneni. Vetsina z nich na psa prenosna neni, ale kote muze ryma do nekolika dnu zabit. Ryma obzvlast u kotete muze byt priznakem vazneho onemocneni.

Co muze prenest jsou skrkavky, takze bych doporucila pejsu pote taky odcervit.

Noemi
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2009 14:59
- Nahlásit

Takže Vet říkal, že číča má zánět horních cest dýchacích, dostane antibiotika (no sice nevím, jak budu dávat půlku ze čtvrtky piditablekty) a že většina těchto onemocnění je druhově specifická, takže by Médi nic chytit neměl....

lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2009 22:06
- Nahlásit

Noemi
drzim paleckyat se brzo uzdravi

stim osminkovanim tabletek je to des to znam, nikdy je nejde udelat nastejne kousky, nektere osminky jsou hold vetsi

Dines
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2012 15:55
- Nahlásit

Můžu se zeptat - když už mám to nemocné kotě s rýmou, píchám ATB (jsem upřímně ráda že nemusím osminkovat tablety ) - je ještě něco jak bych mohla kotěti urychlit léčbu a rekonvalesceni?
Co třeba vitamin C? Nebo takněco...?

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 11:42
- Nahlásit

Dines
Nám tenkrát vet dal nějakou rekonvalescenční posilující pastu, protože rýma se pořád vracela a fakt to zabralo, ale bohužel už nevím, jak se jmenovala, ale vyptej se u veta. Vit.C zda má smysl u koček netuším.

andulicka
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2012 09:37
- Nahlásit

c čko určitě, taky bčko....na komplex kočičí rými je po odeznění klinických příznaků reagovat očkováním...a opravdu jsou infekce většinou druhově specifické...ovšem chlamydióza se může přenášet jak na psa, tak na člověka, tak kdyby měl kdokoli u vás doma, kašel, rýmu, bolavé oči...tak upozornit na tuto možnost lékaře i veterináře...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání