Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Granule - jak to tedy je ?
Autor Zpráva
baruska
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2009 22:39
- Nahlásit

Má 20- ti měsíční fena má od srpna kožní vyrážku a bere ATB, teď po změně veta jí byl udělán odběr krve na štítnou žlázu a stěry z kůže. Do tří týdnů bych měla znát výsledky. Taky mi bylo doporučeno změnit na 8 týdnů granule,doteď jsem krmila Canidae, nebo Acana Large Breed.
Na veterině mi bylo doporučeno koupit veterinární Eukanubu Dermatosis, nebo Hills D/D, nebo Z/D.
Ceny u těchto granulí jsou ale dost šílené. A proto se ptám, jsou tyto granule opravdu tak dobré, nebo mohu zkusit jinou značku, třeba FIrst Mate Lamb Potaho With Rice, nebo First Mate potaho fish large breed ? Pořád někde čtu jak vetové doporučují jen značky které sami prodávají,můžete mi někdo poradit, nebo máte někdo zkušenosti s těmito granulemi ?

Tinta76
# Zasláno: 24 Říj 2009 22:56
- Nahlásit

baruska
hele, a jaký vlastně máte ATB a na co konkrétního?

baruska
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2009 23:17
- Nahlásit

Máme Amoksiklav na zpočátku zánět chlupových váčků, těď hluboký zánět kůže a po těch ATB se to vůbec nelepší,

mallos
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2009 07:51
- Nahlásit

rady veta, co se týče krmiv příliš nebrat
koukni na tohle hodnocení
je pravda, že většina se sem nedováží, ale pár jich tam najdeš
http://www.ichovatelskepotreby.cz/clanek/39/Test-s uch%C3%BDch-krmiv-v-roce-2009.htm

kaba
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2009 10:25
- Nahlásit

Mám pár zkušeností s léčbou kožních problémů u psů a koček a nasazení antibiotik při kožní vyrážce mi příjde dost ujetý když neví, co to je. Může to být plíseň, paraziti, kvasinky, bakterie, intolerance na potraviny, autoimunitní onemocnění atd. Antibiotika zabírají jen na baktérie. Uvidíte, jak dopadnou stěry a rozbor krve. Pokud má fena problémy s pokožkou, zkusila bych ty veterinární diety i přes vysokou cenu. Ty písmenka jako D/D, Z/D apod. tam nejsou jen tak a ty receptury se líší od běžně vyráběných tak, aby vyhovovaly zvířatům s určitým onemocněním. Samozřejmě pokud stěr prokáže nějaké omenocnění jako např. plíseň tak je změna krmení zbytečná.

baruska
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2009 12:26
- Nahlásit

Parazité jsou vyloučeny,plísně atd se dělají, štítná žláza taky.
Když jsem v srpnu navštívila veta, měl celkem jasnou diagnozu, podle něj se jednalo o celkem jasný zánět chlupových váčků a nATB byl nasazen okamžitě. Po sešti týdenním léčení byl přidán na týden Prednisol, fena ho má nasazen ale už víc než měsíc. Před třemi týdny jsem promluvila vážně s vetem o tom že se podle mého pes nelepší i přes dlouhodobé podávání ATB a že bych chtěla zkusit stěry a vynechat Prednisol se poprvé dělali mikroskop. stěry a poté byl píchnut Biomec, avšak ATB i Prednisol byl ponechán. Po deseti dnech byl inj. Biomec opakována a čeká nás ještě jedna. Na této zatím poslední kontrole byl s fenou manžel a vet mu opět tvrdil jak se fena zlepšuje ( není to pravda, pořád se jí dělají nové ložiska, má je po celém těle) vet. mu vrazil další krabičku Prednisolu s tím že to máme feně dál podávat a vzkázal mi po manželovi že nemám tolik číst internet. Přitom já VÍM JISTĚ že tato skladba léků je nesmysl a navzájem se vylučuje a Prednisol je kontraindikován.
Proto jsem se naštvala a jela k jinému vet. který udělal stěry a krev, teď čekáme na výsledky, také doporučil zkusit změnit granule na 8 týdnů, pak se uvidí. Fena je dále podáván ATB a Prednisol se pomalu vysazuje.

jessiie
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2009 21:07 - Změnil/a: jessiie
- Nahlásit

baruska
Určitě bych raději koupila FirstMate. To je jedna ze značek, která patří mezi 5% krmiv vyráběných v potravinářské kvalitě.
Já dávám mé čubině také granule patřící do těchto 5%.
Určitě se podívejte na můj web, kde se kromě mé čubiny zabývám právě i krmivem a vlivem na zdraví psů. Naleznete zde i top krmiv a mnoho jiných zajímavostí.
http://vendeesky-basset.jmnet.cz
Děkuji za návštěvu

paolo
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2009 11:51
- Nahlásit

To Baruska

Taky bych Vám poradil zvolit krmivo FirstMate. Náš pejsek měl také kožní problémy a pomohlo mu krmivo Firstmate Potato and Fish. Kožní problémy byly během měsíce pryč a viditelně se zlepšila i kvalita srsti a pes je teď v perfektní kondici.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání