Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Obrušování špičáků
Autor Zpráva
Klára Maráková
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2009 21:47
- Nahlásit

Ahojte lidičky. Chtěla jsem se Vás touto cestou zeptat.....mám rok a půl starou fenku Hladkosrstého foxtlíka a zhruba před třemi měsíci jsme přišli na to, že se jí dost obrousil spodní špičák na levé straně dole. Byl zhoblovaný úplně na rovno a v prostřed měl černou tečku. Tak jsem ji vzala hned k veterinářovi v domění, že si zub ulomila a udělal se jí tam kaz. Ale vet mi sdělil, že to ničemu nevadí a kaz to prý není. Že by to nějak neřešil, že se toto řeší jen u psů služebních, kteří tyto zuby potřebují. Nedávám jí na kousání nic tvrdého - kamení, kosti, už vůbec ne drátěný plot, jak se mě vet ptal. Je pravda, že jako velkou zábavu máme tenisáky, ale přece tenisák není zas tak tvrdý, aby jí mohl špičák na jedné straně zbrousit na úroveň ostatních malých zubů!!!!! Není to můj první pes a skoro každý pes před ní si s tenisáky hrál a toto jsem neviděla ani u jednoho! Ještě je možná jedna věc - máme dědičnou vadu - podkus a bylo mi řečeno, že to může souviset i s tím, a to - nedostatečná sklovina. Tak nevím, co s tím? Nechávat ji zuby vyrvat a nahrazovat je novými implantáty mi příjde jako blbost, ale mám strach, aby pes v pěti letech nemusel žrát kašičky, jelikož nebude mít ani jeden zub. Že až se jí ošoupou všechny čtyři špičáky, aby to dál nepokračovalo i na ostatních zubech!!! Díky za každého typa.

impact
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2009 22:03
- Nahlásit

Problem je v tenisacich! Jak jsou chlupate, pes je ocinta, hodi na zem, vezme do huby, zvyka... Jenze v tom chlupatym je pak mrte drobneho pisku, ktery pri zvykani tenisaku pusobi jako smirkovy papir.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2009 07:30 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit

Klára Maráková
Vyměnila bych tenisáky za gumový míček na šňůrce. Mám na tom závislou jednu fenu, která ho žvýká a nosí pořád a má žuby nádherně bílé a neobroušené...

Jinak s tím podkusem... Jeden můj pes má předkus a má se zuby také problémy - jeden špičák zaplombovaný - ulomený, spodní přední zuby vypadané a ostatní obroušené... On je ale takový ten magůrek, který miluje ničení klád a podobných věcí...

rain
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2009 07:36
- Nahlásit

impact
tak to by mě v životě nenapadlo...

dejavu
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2009 07:44 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit

Mame to taky, bohuzel, je to znak zavislych aporteru. I kdyz vymenis tenisak (ten obrusuje nejvic), postupne to bude postupovat, kdyz bude trimat stale neco v hube, a hlavne chytat to treba z vysky, kdy je u toho naraz.
Opravit se to neda, jen ty zuby vytrhnout, az ji to bude bolet, to mi rekla veterinarka. Nase ma obrousene oba spodni spicaky, protoze ma v hube stale nejaky micek. Snazim se ji ho po prochazce jiz odebirat, aby aspon doma stale neco nezizlala

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2009 08:09
- Nahlásit

Taky mám u psa magora na aporty a míčky zničené zuby, spodní řezáky má už úplně maličkaté a špičáky obroušené až hrůza... je mu 6 let a náš 10ti letý pes má proti němu zuby čistě bílé a krásně velké, neobroušené a neulámané.

Jinak si myslím, že gumový míček to nevyřeší, taky ho oslintá, hodí na zem a obalí v hlíně. Ale asi se to v něm nedrží jako v tenisáku, já je taky už dávno zrušila (i když u nás spíš v případě, aby je nespolkl).

dejavu
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2009 08:14
- Nahlásit

WhiteWolf
gumové míčky to nevyřeší, mohu potvrdit, ale ty tenisáky jsou opravdu ostré, takže to urychlí, to jsem si všimla.

impact
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2009 08:41
- Nahlásit

Rain mazec, ze? Kdyz to pred nejakymi dvema tremi lety nekdo rekl na iFaune, taky jsem z toho byla paf. Banalita, ktera ti nedojde, prestoze je to jasny jak facka.

Ja uz tenisaky zrusila. Pouzivam je jen parkrat za mesic do hazece, kdyz potrebuju rychle unavit psy a to odhazim a seberu.

Klára Maráková
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2009 20:49
- Nahlásit

Díky všem za odpovědi a typy. To mě fakt nenapadlo! A při tom je to tak jednoduché a hlavně logické! Akorát mě zaráží, že zhoblovaný má nejvíc jen jeden - ale je to za to masakr! Už jsem byla v našem oblíbeném obchůdku a koupila jsem jí ten gumový na šňůře, jak mi tu radíte. Šňůra bude asi to první co zařve. Zrušit tady tu naši hru s balónem při vycházce se mi nechce, jelikož kdo si hraje nezlobí a já nemusím být pořád ve střehu, co ten fofr pes zase vymýšlí za čertoviny, jelikož když má balón, má zatmění a neúnavně mi ho hází pod nohy a nehledě na to, že je to teď momentálně jediný způsob, jak ji unavit a zabavit. Co taky můžu dělat v osmém měsíci těhotenství. Kdyby jste ještě někdo přišel na nějakou hračku podobného rázu, u které se nemusím ohýbat a psa by to zabavilo, napište. Mě nic jiného, než ten gumový balón nenapadlo. Uvidím jak to bude postupovat a časem by jsme museli přejít na jiný druh zábavy, i když obě moc nerady.

corgi
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2009 21:09
- Nahlásit

Ježišmarja, to snad není možný, děkuju za tohle téma! Já začala být ráda, že můj pes nevezme hračku do huby! Právě se mi mohutně ulevilo...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání