Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Něco v uchu
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2009 14:56
- Nahlásit

Samojed už mi třetí den třepe hlavou, nosí ji nakřivo a má ještě sklopenější to svoje sklopené ouško. Před tím prolezl kytkama, které na něm nechaly obrovské množství plochých semen (skoro jako fenykl s takovou osinou na konci)tak si říkám, jestli se mu tam některá nedostala. Nebo nějaký brouk třeba. Zkoušela jsem mu to prohlédnout, ale on má ty ouška fakt prťavá, chlupatá a taková uzavřená, tak jsem neviděla nic. Zkusila jem mu to vypláchnout ušníma kapkama, že to třeba s tou vodou líp vytřepne ven. Na nějaký zánět to a nevypadá, nemá změněnou barvu ani žádný výtok z ucha. Našich starý špic to taky občas dělal, ale většinou jen tak den. Zkusili jste to někdo nechat delší dobu co se stane? Trochu se bojím, aby nedostal z toho nějaký zánět.

žanda
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2009 15:00
- Nahlásit

worick
Vzhledem k tomu, že předešlý pesan na "předměty" v uchu trpěl a trpěl u toho jako pes- já chodila na veterinu hned, protože pokaždé,když mu osinu z ucha vyndali, už nechutně páchla a jeho ucho taky......Tak že odhad,jak dlouho jí tam vlastně měl,než jsem na to přišla,než začal hlavou klepat.....i když několikrát jsem to poznala fakt okamžitě...(většinou pátek večer,nebo víkend,aby mě ta veterina něco stála)

worick
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2009 15:07
- Nahlásit

žanda
ty jo, nestraš. Já teda právě nejsem z těch co hned se vším letí k doktorovi, ale zase psa moc trápit nechci, nevím co on cítí, že jo. Vadí mu to hodně, nelítá po zahradě ani si nechce hrát. Tuším zítra pojedem....

žanda
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2009 15:15
- Nahlásit

worick
já taky úplně s každým prdem neletím,ale říkal m tehdy vete, že je to jak zánět středního ucha- že to fakt bolí....a ten zánět z toho být nemůže- nechci strašit,ale jdi co nejřív.

impact
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2009 15:21
- Nahlásit

worick
Já to vydržela půl dne a pak šla k veterinářce, páč mě děsně rozčilovalo, jak furt mlátí těma ušima.

No, než jsme k ní došli, tak to vyklepal.

žanda
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2009 15:24
- Nahlásit

impact
Tak to jsi měla tedy s pekla štěstí- u nás se to nikdy nepovedlo( no měla jsem dlouhoušáka....

jbat
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2009 14:22
- Nahlásit

impact
páč mě děsně rozčilovalo, jak furt mlátí těma ušima

tohle mě točí na Blbísovi ráno - vstává dřív než jáa první co uďá je ten šílenej pleskot ušima vo hlavu.

Strejda
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2009 14:34
- Nahlásit

worick
Zkusili jste to někdo nechat delší dobu co se stane?

Salina plácá ušima pořád. U veta jsme byli dvakrát a kapal jsem kapky do uší. Pořád plácá, pořád plácá. Vet nic nenašel a ona zjevně nijak netrpí. K vetovi jsme šli hned druhý den, co jsem si toho všiml.

kinta
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2009 15:04
- Nahlásit

šílenej pleskot ušima vo hlavu

Přičtěte si k tomu pleskot škraněma u boxera a buďte rádi, že pleská jen ušima.

jbat
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2009 15:21
- Nahlásit

kinta
Přičtěte si k tomu pleskot škraněma u boxera a buďte rádi, že pleská jen ušima.
na po čuni...

LucieS
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2009 17:07
- Nahlásit

Jak to dopadlo? Na vyčištění se dá použít obyč. rostlinný olej (nalít a nechat vytřepat - venku) - to se dělá i u lidí, když má někdo ucpané ucho.
Jinak kamarádky boxerka kdysi takhle taky třepala a za tři dny se jí to jedno ucho krutě podebralo - jako boltec. Dostala atb a dobrý. Takže někdy to včas objevit ani asi nejde.

corgi
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2009 17:17
- Nahlásit

S tím třepáním plandajících uší opatrně, pesan si tím může přivodit ušní hematom. Pravděpodobnost možná malá, ale už bych to nikdy nechtěla zažít - před sto lety jsem měla NO s neléčeným hematomem a měla ucho nadoživotí zmuchlané
Já na čištění používám Vetriderm čistič uší od Bayera, v ordinaci ho má i náš vet. Do zdravého ucha zbytečně neaplikuju, nakapu jenom když začne pesan třepat nebo když už má ouško trochu špinavé.
LucieS
Na vyčištění se dá použít obyč. rostlinný olej
No nevím, např. ve Vetcentru Stodůlky jasně píšou nepoužívat jakýkoliv olej. I když musím uznat, že např. ten Vetriderm má takové vazké skupenství...

worick
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2009 17:46
- Nahlásit

Ahojky, no samojed má ouška spíše jako panda - malinká, kulatá, chlupatá a ještě k tomu se mu nepostavili, tak má překlopené dopředu. Zánět si myslím, že to nebude, jednak nevypadá, že by ho to bolelo a taky samojedi na toto netrpí. Neplave. Spíš mu tam teda něco vlétlo z trávy nebo vlezlo. Dnes je to čtvrtý den a pořád blbý, už ho má i podrápané, jak si tam šmrdolí tlapkou. Jela bych k vetovi dnes, bohužel jsem musela půjčit auto bráchovi, tak jestli se nestane do zítra zázrak - budem muset zítra. Chudák malý
Strejda
Čau, no Berry občas třepe taky, ale nejdýl dva dny. Má ušisko velké, tak to asi vyklepne líp

jana33
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2009 17:49
- Nahlásit

worick
Pokud se jedná o osinu,pes si jí nevyklepe,protože se v uchu zabodne! Příště jdi k vetovi hned a netrap psa, záněty v uchu jsou fakt dost bolestivé. Nehledě na to,že pokud se osina dostane hlouběji,může i prorazit bubínek (zkušenost u kokřice)

worick
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2009 06:25
- Nahlásit

Tak jsme byli, veterinářka tam nic nenašla, páč prý tam už zánět je, má to zduřelé a je tam blbě vidět. Hrozně se tomu taky divila - že je to zánět a má ho samojed s nejmenšíma ušima co zná. Pořád jí to nedá, že až mu otok splaskne, možná ještě něco najde. Jinak, že snad jedině by mohl mít zánět z toho, že má ta ouška přikloplá (vlastně skoro jako dlouhoušáci)a tím pádem mu ouško špatně větrá. Dostal kapky.

worick
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2009 13:46
- Nahlásit

Jen hlásím, že na kontrole se cizí předmět nenašel, otok splasklý a ucho už v pořádku. Z čeho to bylo se neví (jako asi u většiny zánětů) Akorát prý máme uši čistit i dvakrát týdně kapkama. Pravidelně. Čistíte? Já jim je občas prohlídla a měli čisté, tak jsem nekapala...

Pumpa
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2009 15:21
- Nahlásit

s tím olejem jsem za...Jelikož zánět být nemusí, ale původce už tam je a normálně by se nic nestalo, ale když se "zakrmí" olejem teprve se vyvine. Spoustu takových jsem potkala v ordinaci. Nejhorší jsou kvasinky, těžko se dostávají z ucha ven a záněty se rozvinou v chronické...

Fifi
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2009 15:40
- Nahlásit

worick
Čistíte?
Ne, jen u jedny feny ano. Ta mela opakovany problemy - chytla z vody svrab a pak kvasinky, takze u ni si to hlidam. Jak je naznak (a ze se ji to zapari a rozjede byt i jen z blby mlhy hodne rychle) tak ji cisteni nemine. Ted pres leto byl klid a snad bude i nadale.

Biluška
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2009 18:33
- Nahlásit

Čistíte?
Ne, nejsu debyl, abych rýpala do zdravých věcí. Jenom u velkých bílých psů si dávám majzla

jbat
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2009 19:50
- Nahlásit

Biluška
Jenom u velkých bílých psů si dávám majzla

Já si říkala, že to je prostě téma jak "Pro Bilušku".

Meta
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2009 08:06
- Nahlásit

Biluška
Čistíte?
Ne, nejsu debyl, abych rýpala do zdravých věcí

jsem se fakt zasmála...jsem téhož názoru
narozdíl od veteriny, kde mě přesvědčovali, že jak nebudu stříkat do uší čistící roztok, tak zabiju psa

žanda
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2009 08:11
- Nahlásit

Meta
já taky nečistím-ale mě u kokra dokonce vete říkala,čím víc se v tom uchu rýpáte,tím horší to pak je..........nečistěte....)
jen to co čumí z ucha ven) Tak to tak dělám i u dalšího hafí a máme klid.

reneeska
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2010 10:16
- Nahlásit

heh tak máme asi naši první osinu .... jet hned? Vyčkat chvíli? Netřepe nepřetržitě, ale asi tam je, lítala kráva v polu

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání