Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Plíseň?Špičky uší.Čenich.
Autor Zpráva
slim1963
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2009 20:28
- Nahlásit

Moje fenka německého ovčáka /9let/má úplně "olezlé"špičky uší až na kůži a někdy z toho i krvácí.Veterinář říkal,že je to chronické,že s tím nic nenadělá.
Ještě jsem sloučil tenhle dotaz s druhým problémem jenž může souviset.Taky má už daleko delší dobu, snad sedm let,krvavý čenich.Neustále na něm má strupy,které se vždy strhnou a opět má celý čenich krvavý.S tím taky můj veterinář nic nesvedl a byl jsem i u jiného a taky nic.Chudák se s tím trápí vlastně celý život.
Tady jsem na fóru nový a tak jsem si řekl,že se zeptám jestli náhodou nemá někdo něco podobného a pomohli mu.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2009 20:36
- Nahlásit

Čím se krmí?

kaba
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2009 22:56
- Nahlásit

Plíseň jsme léčili. Pes měl jen 2 malé flíčky, zato kocourek byl na tom špatně. Měl ložiska po celém tělíčku a ouška měl olezlé úplně celá. Jako první věc bych vzala psa k jinému vetovi.Podle čeho vet stanovil, že je to chronické? Plíseň se musí prokázat v laborce, udělá se stěr a pak se 14 dní čeká, nebo se na fleky posvítí uv lampou, plíseň ve tmě světelkuje.

corgi
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2009 08:27
- Nahlásit

slim1963
Možná vet někde četl o nekróze konců uší a stanovil diagnózu z rychlíku. Změnila bych veta, pro psici to musí být velmi nepříjemné - hlavně ten krvácející čenich

slim1963
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2009 18:07
- Nahlásit

No asi budu muset změnit.Ovšem bude to náročnější.K jinému to mám dobrých 40km

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání