Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / náhlé zhubnutí
Autor Zpráva
kiwikik
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2009 11:30
- Nahlásit

přítel má 2ročního NO, fakt kus psa. Byli jsme teď skoro měsíc na dovolené a psíka krmili rodičové, když jsme se vrátili pes viditelně zhubnul. Příčin může být hned několik - 1. již měsíc baští Acanu, dřív měl Anku na které prospíval, 2.je možné že má červy, tabletku už dostal, 3. krmili ho rodičové, dle pytle asi míň než přítel, 4.stesk a absence procházek.Je možné aby pes po necelém měsíci tak viditelně zhubnul? která z možností se vám zdá nejpravděpodobnější, nebo všechny dohromady?jakou máte zkušenost s Acanou?

Dines
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2009 11:48
- Nahlásit

kiwikik
A zváženýho ho máte? Jako kolik zhubnul na kg?
Myslím že to může být změnou krmiva - může mu vyhovovat jiné dávkování, a ještě to nemáte ozkoušené.
Absence procházek by podle mě měla mít opačný efekt, ale pokud tesknil, tak mohl jíst míň.

Walda
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2009 11:51
- Nahlásit

kiwikik

Je možné aby pes po necelém měsíci tak viditelně zhubnul?

Já myslím, že jo. mě pes (5 let, 38 kg) viditelně zhubnul po 14 ti dnech intenzivního pohybu v Alpách. A to je zvyklý se hýbat průběžně. Bylo to pozorovatelné, i když jsem s ním neustále byl (takže jsem si nemusel všimnout).

kiwikik
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2009 11:52
- Nahlásit

Dines
zvážený není ani před ani potom.Je to standardní pes co sežere co dostane. Nevypadá ale nemocný, je hravý, veselý...

worick
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2009 12:48
- Nahlásit

kiwikik
Když jsem četla nadpis - říkám si,,bože, zase rakovina!"...
Ale nedalo mi to a přečetla si celý příspěvek a jak říkají ostatní -bude to souhra všech faktorů. My Acanou taky krmíme a ne moc dlouho a pesům chutná. Nevím, jestli opravdu není míň výživná, protože berňák taky pohubnul. Ale zase to mohlo být i tím, že bylo horko a žral míň. Spíš zase řeším, že u něj pozoruju řídké bobky barvy khaki a šíleně smradlavé...Samojed má bobky hezké.

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2009 13:04
- Nahlásit

Mě čuba zhubla za měsíc 6 kilo, míň žrádla a šlo to rychle.

Jí se váha hýbe strašně rychle. Jednou mi ji naši 10 dní hlídali. Nechodila vůbec na procházky, páč ji nezvládaj. A že byla zvyklá na dlouhé procházky a výcvik. A přesto stezkem málo žrala a za těch pár dní mi hrozně zhubla, sice jsem ji nevážila, ale už předtím byla v pracovní kondici a když jsem ji viděla pak, přišla mi jak tejraná hlady, lezli ji všechna žebra.

Apollo
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2009 13:13 - Změnil/a: Apollo
- Nahlásit

Můj velkej knír také steskem nežral. Jednou jsem musela odjet na týden(pracovní cesta). On opravdu nežral celý týden. Naši mě to radši ani nevolali bo bych valila domů baz ohledu na práci. Po příjezdu domů mě čekalo šílené překvápko místo psa jsem měla trosku.

Eny
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2009 13:35
- Nahlásit

mě moje fenka NO zhubne pokaždé když hárá během 14 dnů tak o 5 kg a vždy shodí úplně všechnu srst, nevím proč, asi hormony pak to zase postupně nabere zpátky. dělá to už celých devět let nehledě na to čím je krmená. takže pokud je tvůj pejsam jinak v pohodě a začne zase přibírat tak bych to neřešila. Jinak krmím také Acanou a mám s ní jen dobré zkušenosti. ale každý pes je jiný

Pumpa
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2009 13:58
- Nahlásit

worick

Mně po Acaně pes naopak děsně tloustne, i když jí míň než by měl...., ale jinak prospívá krásně...

worick
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2009 06:59
- Nahlásit

Pumpa
Mně po Acaně pes naopak děsně tloustne - Jéžíši, kéž by chtěl.... Já mám nežravku a podvýživu...Dávku vůbec nesní A to mám dva, říká se, že dva si to jídlo závidí, tak jí moc. Jenže já je vedla k tomu nezávidět si nic, takže naopak se naučil blbě žrát i berňák

Pumpa
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2009 22:59
- Nahlásit

worick

hele ten náš je taky nežravec... Ale zkoušeli jsme a zkoušeli, až nakonec Acana sedla, asi to taky zkus a uvidíš.
Já teď začala s barfem, pes je daleko vitálnější v lepší kondici, lépe papá samozřejmě, protože syrové masíčko si nenechá ujít.
Teď asi pořádně neposoudím jak tloustne nebo ne, jelikož je mu 20 měsíců a připadá mi, že teprve roste ze štěněte.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání