| Autor |
Zpráva |
kubik
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2009 18:44
- Nahlásit
Ahoj, máme s přítelkyní 3 měsíční štěně. Z ničeho nič začal ztrácet srst,objevují se mu lysiny na hlavě, loktech nožičkách a bříšku. Není to trochu brzy? Není nemocný? Co mu chybí? Díky za rady.
|
Kaccka
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2009 18:46
- Nahlásit
Myslim, ze rozhodne zajit k vetovi a nechat udelat ster kuze a vysetrit na parazity (mam na mysli zejmena demodex). Pokud tam nic nebude, tak vysetreni krve atd. Co mate za plemeno?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2009 18:51
- Nahlásit
kubik
Hlava, nožičky, bříško - to opravdu vypadá na demodikózu, obzvlášť pokud lysiny nejsou rudé, strupaté, prostě jsou jen lysé. Rozhodně veterinář, případnou léčbu dotáhnout dokonce, nepřestat v půlce "protože už je to dobrý".
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2009 18:59
- Nahlásit
kubik
štítná žláza?
|
kubik
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2009 09:01
- Nahlásit
je to oříšek, na tu veterinu urcite zajdu
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2009 21:12
- Nahlásit
Na štítnou žlázu mi to přijde moc mladý.
|
Hanka20
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2009 07:05
- Nahlásit
Ahoj mám ten samý problém, i když já už u veta byla a mám potvrzenou demodikózu,ale chtěla jsem se zeptat jestli s tím má tady zkušenosti a jak se toho zbavil. Můj veterinář není dermatolog, tak nám dal jen oplach - zředěnou betadinu a nějaký Imaverol nebo jak se to jmenuje, taky jí tím přelít,ale neoplachovat vodou. Naše sestřička to má taky a ta má veterinářku přímo dermatoložku, tak poradila Advocate a šampom peroxyderm a do krmení olej vitaderm a ne oplachy co nám dal můj vet. Já jsem hned štěndovi začala zvyšovat imunito a viditelně se to zlepšilo,ale teď se to jakoby zastavilo. Dávám vitamíny, lososový olej, kapky na imunitu + budu objednávat ten vitaderm,ale upřímě se bojím těch oplachů,aby jí to nějak neublížilo, četla jsem, že ten peroxyderm taky může způsobit alergii. Může mi tady prosím někdo poradit?
|
Kaccka
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2009 09:23
- Nahlásit
No tak teda nejsem na to zadnej odbornik, ale Betadine je desinfekce a Imaverol antimykotikum, takze mi to prijde jako kombinace vhodna k tomu, aby se do tech lysin nepridala nejaka komplikace, nicmene nejsem si vubec jista, ze to pomuze proti demodexu, spis jen proti druhotny infekci, ktera se obcas pridava.
Ona ta demodikoza u stenat casto sama odezni, ale kdyz jsme byli u veta na vysetreni kvuli podezreni, ze to mame taky (nastesti to byl jen plany poplach), tak doktorka doporucovala i v pripade steneci lokalizovane formy to stejne zalecit a pro stenata doporucuje Advocate. Je to proti rade parazitu a prave i nici demodex, rikala, ze je to dost ucinny a spolehlivy. Takze asi bych spis verila te veterinarce dermatolozce.
Co se tyce peroxydermu, tak s tim nemame zadnou zkusenost, ale uprimne receno - ja bych se vic bala demodexu nez pripadne alergie, rozhodne bych do tech oplachu sla a kdyby nahodou to stendo spatne snaselo, tak bych pak hledala jiny reseni, ale urcite bych to zkusila.
|
kubik
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2009 12:32
- Nahlásit
Tak jsem byl u veterinare a dostal jsem sýru v prasku,denne 1 gram na litr vody,v tom ho umyt a pote dukladne oplachnout. Neni to drasticke?
|
Kaccka
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2009 14:39
- Nahlásit
kubik
a co mu teda je?
|
Hanka20
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2009 14:59
- Nahlásit
Advocate dostala včera a ten peroxyderm jsem už objednala + ten vitaderm do krmení, snad to pomůže
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2009 16:20
- Nahlásit
kubik
sira v prasku, to mi pripomina Herriotove poviedky, kde to tiez predpisoval - ale tak pred 70-timi rokmi... co je stendu?
|
Steph
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2009 21:07
- Nahlásit
Kdyz to mel pes, par let zpatky dostal na to Ectodex, normalne se to ma redit a oplachovat celej pes - pisou na letaku, vet mi ale rekl, ze jen postizeny mista, aby se zbytecne nedrazdil zbytek kuze. Peroxyderm je pouze dezinfekcni a dost vysusuje kuzi - teda aspon nam a rekla bych, ze na demokozu to fungovat nebude. Fena to mela loni, dostala 3 spoty Advocate a mizelo to uplne paradne rychle a bez komplilaci.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2009 21:35
- Nahlásit
Nám vet dal spot-on Stronghold, ovšem aniž by nějak blíž zkoumal, jestli pes opravdu má demodex - lízal si tlapky, jednou až do hnisava, bez jakékoliv viditelné příčiny. Doporučil aspoň ještě jednou zopakovat spot-on a když to nezabere "tak je to asi něco jinýho" a zkusíme nějaký ten smradlavý sajrajt na koupání.
Ty spoty myslím stojí za to vyzkoušet, pokud není patrná žádná příčina olizování nebo vylysání.
|