| Autor |
Zpráva |
žanda
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2009 12:05
- Nahlásit
našla jsem krmení First Class Salmon Adult -píšou ,že nemá maso ani pšenici,je tam losos a je i pro alergiky- což složení -jak jsem našla na nějaké stránce prodejny chov. potřeb-by vhovovlao,ale nemůžu najít jen odkaz na popis krmiva- a když tak je to jen pro micinky...máte někdo zkušenost s tímto krmivem?
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2009 12:08
- Nahlásit
žanda
nemá maso ani pšenici
To zní dobře. Z čeho to teda je?
Ne, promiň, to byla sranda. Jen mě to pobavilo
Úplně mimo - nezkoušelas pesovi připravovat krmení sama? Tak se aspoň nebudeš muset spolíhat na složení, protože sama víš, co mu dáváš...
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2009 12:20
- Nahlásit
pawLINka
jeje, zkoušela,ale v době,kdy ještě byl nealergik- teď bych mu nějak neměla moc z čeho to připravit.....ani těstoviny,ani rýži,z masa jen ryby a občas kuře..........tedy to byla diagnoza před 4 lety...občas už zhřešíme, samozřejmě,ale jsem ráda,že je ok,tak nechci pokoušet osud. A aby se nabaštil,bych musela ulovit sumce na tejden )
chápu, že to pobavilo, mě vlastně nikdy předtím ani nenapadlo,že by pes neměl žrát nějaké maso ( jsem dítě řezníka, co asi naši psi vždy měli,že...)
|
Kaccka
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2009 12:24
- Nahlásit
http://www.webareal.cz/rajpsu/eshop/1-1-GRANULE-PR O-PSY/1-2-FIRST-CLASS/5/3561-First-CLASS-ADULT-Sal mon-a-Potato-15kg
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2009 12:25
- Nahlásit
žanda
na co těstoviny a rýži? Zeleninu může? A on může jen rybu, co hovězí, vepřové nebo telecí? Na co je alergik?
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2009 12:29 - Změnil/a: Lucie Kratochvílová
- Nahlásit
Holky, můžete mi někdo vysvětlit, co to je protein z lososa (23%)? Jako co přesně z toho lososa tam daji do granulí?
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2009 12:30
- Nahlásit
Lucie od Arta
no v době,kdy mu dělali ty testy tak toho byla A4-tedy hlavně kytky -ale z potravin rýže, oves, pšenice,sojové boby,kukuřice,ječmen,treska,kuřecí,hovězí,skopové, vepřové,krůtí..........zeleninu tady žádnou nemám..........a to co jsem tu vypsala má taky různé stupně alergenů. nejhorší je treska a rýže- přesto jinak ryby ano-alergie je bláznivá choroba.
Navíc,to že na to reaguješ,ještě neznamená,že ti to v normálním životě vadí.....
Jsem taky alergik, tak že to mám vyzkoušený.
|
Kaccka
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2009 12:32
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
no to je dobra otazka... tezko rict, bohuzel lepsi popis nikde neni, tohle je scan primo z obalu granuli...
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2009 12:32
- Nahlásit
...Kaccka díky za odkaz-já to nemohla najít...no kdybych tedy měla jít do důsledků-tak tam je ječmen ( a na ten máme 3 křížky (ze čtyř)
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2009 12:36
- Nahlásit
žanda
Hele a co fakt mu připravovat žrádlo sama? Dneska jsou možnosti velký - vetamix ti to doveze až pod nos.
Co zkusit toho lososa třá se zeleninou a případně s bramborem? Nebo mají i kapr, sumeček. Zkusit prostřídat s kuřecím nebo s tím, u čeho nemá moc křížků...
Nevím, ale než zkoušet všemožný granule, tak bych raději šla do tohodle...
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2009 12:37
- Nahlásit
žanda
A teď mě napadlo - a co vnitřnosti? Nevím jak to s alergiema je, ale když je alergický třá na to hovězí, tak nemůže ani vnitřnosti? Třeba srdíčko, ledviny a podobně? A nebo drůbeží vnitřnosti?
|
Kaccka
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2009 12:38
- Nahlásit
žanda
To je teda fakt pekelna situace, kdyz pejsek skoro nic nesmi...
V tech granulich je jeste moucka z morskych ryb, tam bych tresku asi cekala, je relativne levna, tak se tam da predpokladat...
Zkusim se pozeptat po znamych co maji psy alergiky s jakyma granulema maji dobry zkusenosti.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2009 12:39
- Nahlásit
pawLINka
Je děvče, já nezkouším- mám veterinární granule -jako dietu--jen jsem prostě tohle viděla a říkala jsem si,kdybych včas ty vete granule nesehnala.....změnila jsem teď dodavatele,někdy jsem na to fakt chvíli čekala - tak to snad už bude lepší (ono kupovat to u veterinářů je děsně drahý totiž)
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2009 12:43
- Nahlásit
Nemůžu se pořád přinutit věřit v dobro granulí, podle mě ten protein je odpad při zpracování ryb pro lidi, třeba při filetování, takže rybí kosti + minimum masa, šupiny, kůže, ploutve, hlava, to vše převedeno na masokostní moučku, protože jak jinak by se to do tej kuličky vešlo??? Když ta granulová kulička se zkládá ze slepenýho "písku".. Nebo když jsou kuřecí granule, zase si myslím, že je to odpad při lidkém zpracování, asi hlavně peří, hlava + zobáček, pařátky a vnitřnosti a tak dále no, zatím mě nikdo nepřesvědčil o tom, že výrobcům jde především o blaho zvířat, vlastně si myslím, že jim jde výhradně o byznys.
Ale na druhou stranu neříkám, že by se psi nemohli granulema krmit, psi jsou už na tom tak špatně, že mají alergie na přirozenou stravu i na maso a nedejbože, aby snědli třeba ulovenýho zajíce.. Ale taky neříkám, že by psi měli lovit a žít "volně"
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2009 12:44
- Nahlásit
pawLINka
Kaccka
úplně přísně jsem to dodržovala,když dse mu alergie projevila a nešlo to ukočírovat.......s homeopatií a kázní s jídlem jsme to vyšolíchali na tolik,že mě jiný veterinář nevěřil,že tohle je pes alergik. Hnusy na kůži už nemá, packy má krásně čistý- no že má občas červený břicho jak se válí v trávě.....kterej krátkosrstej to někdy nemá......dneska mu občas dám i kus kuřete, prasečí ucho a i jiný psí i lidský dobroty, jen jak říkám,nechchi šlapat na hada bosou nohou,aby se mu to na "starý kolena" zase nerozjelo ((
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2009 12:47
- Nahlásit
A pak, jak je možný, že granule z přirozených surovin mají tak dlouhou dobu spotřeby, nemělo by se to za chvíli zkazit, když je to bez chemie? A jak může psovi prospět masokostní moučka a dehydratovaná zelenina, obiloviny s vitamíny a minerály? Jako já bych to mu taky docela ráda věřila, ale moc mi to nejde..
|
Kaccka
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2009 12:48 - Změnil/a: Kaccka
- Nahlásit
žanda
V tom pripade gratuluju, ze jste to tak zvladli a drzim palce aby se to udrzelo! Mivali jsme psa tezkyho alergika a moc dobre si pamatuju jak je to tezky.
Jeste me napadl Orijen 6 fish, to by mozna slo...
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2009 12:58
- Nahlásit
Kaccka
jo orien mě napadl kdysi taky,ale taky nemá pro nás vše ok a navíc prý mají psi dost po něm průjem-nevím,vyzkoušeno nemám.....zatím jsem naštěstí vždy měla naší stravu.....i když být v barelu úplně na dně a nemít nic v zásobě není příjemný....no ještě je druhá možnost,dojít na veterinu a koupit z nouze za draho......
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2009 13:02
- Nahlásit
..jen ještě- nedávno čmajznul hafan z linky kuřecí řízek-tedy syrový,neobalený- nikdy dřív to neudělal, normálně nekrade,nechápu-ale to je jedno o to nejde- sežral ho a nic mu nebylo.......tak že to s ním asi nebude až tak děsný už.
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2009 13:20 - Změnil/a: Nori
- Nahlásit
www.akinu.cz/firstclass/
A co třeba Acana Pacifica http://www.mujpes.cz/obchod/default.php?id_pro=395 0&kat=50
nebo FirstMate Potato & Fish Large Breed http://www.firstmate.cz/cz/index.php?id=potato-lar ge-breed&np=FirstMate%20Potato%20&%20Fish%20Large% 20Breed&menu=menu1
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2009 15:54
- Nahlásit
žanda
Prosím tě, kde a jak ti udělali takhle dokonalý detailní rozbor....??
Myslela jsem, že zjistit alergii na co přesně je, je větší makačka...
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2009 16:14
- Nahlásit
LucieS
mám to udělané z krve- krev byla veterinářem poslaná do Analytické laboaratoře Plzeň ,Pod Vrchem 51.
krev byla rozdělená do 3 skupin- na kytky, na skupinu dvě a na potraviny. Skupina dvě je takový pele mele- kytky + roztoči, blechy atd....tato věc mě stála 2630 a je to z roku 2006. Víc z toho tady nevyčtu ) stačí odpověď? )
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2009 16:17
- Nahlásit
LucieS
Jinak se to ještě jako u lidí,psa ti vyholí,napíchají mu různé cosi,na co bude reagovat-ale to jsem odmítla. V případě,že je pes alergický na víc než jednu věc,je stejně léčba blbá,nač mít ještě plešatýho psa....a i jemu to je hodně nepříjemný......
|