| Autor |
Zpráva |
evca
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2009 19:05
- Nahlásit
Prosím o radu čím krmit 5měs. argentinu,aby dobře prospívala,zatím je samá noha,takže dost hubená a bojím se abych neco nezanedbala hlavně v oblasti kloubní výživy.Jestli má někdo zkušenost s tímto plemenem,poraďte.Díky.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2009 19:14
- Nahlásit
Jaké granule? Co maso?
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2009 19:15
- Nahlásit
evca
Že je samá rukanoha,je dobře,pokud není podvyživená.Sama odchovávám stěnda obřího plemene,dávám tvaroh,vajíčka,syrové maso ,vaření s přílohou a do toho i míchnu granule.
Ale tebe zajímají granule zkus Nutra Nugets,ale pořádný zvíře na bobulkách neuděláš.Je to pobobné jako strkat chlapovi pod nos sojový řízek,nebude mu chutnat a energie bude na 0.
|
evca
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2009 19:32
- Nahlásit
Maso? Bylo by určitě dobré,ale bohužel vzhledem, že to není jediný pes v naší smečce, dost nákladné.
Myslela jsem na Royal Canin maxi breed puppy32,ale mám dojem,že se má krmit až od 14 měsíců,má 30% protejnů.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2009 19:32
- Nahlásit
Sojový řízek je dobrej nebo masoxový kostky, to je taky vlastně ten nejlepčí vývar ze zaručeně pravého masa
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2009 19:33
- Nahlásit
evca
No jo, když člověk myslí nejdříf na prachy...
|
evca
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2009 19:36
- Nahlásit
Ani tak nemyslí,ale když nejsou? Tak to hold nede.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2009 19:43 - Změnil/a: Lucie Kratochvílová
- Nahlásit
evca
Tak jim dávejte suchej chleba, to je taky levný
A tak vážně, ono to maso zase moc dráž než granule nevyjde.. dobrý jsou royal canin, first mate nebo acana, podle toho, jak starý a v jaký kondici máš psy
|
evca
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2009 19:53
- Nahlásit
Nemyslím tím nějaký levný granule,tím v žádným případě krmit nechci, ale potřebuji radu, popřípadě zkušenosti s krmením kvalitních granulí pro velká plemena.Přece mě nechceš tvrdit, že když má někdo chovnou stanici Argentinské dogy a tedy několik psů, tak krmí jen masem.Je jasný, že přidává štěndům tvaroh, vejce a pod.,ale určitě nekupuje kila masa a netráví jejich přípravou půl dne.
Potřebuji radu,ne výsměch.
|
evca
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2009 19:59
- Nahlásit
Čubině je 5 měsíců, je v dobré kondici, ale jde mě o ty granule, protože vzhledem k tomu, že mám více psů,z tohom jeden je nemocný a krmím ho pouze syrovým neočkovaným masem se zeleninou,kterou mu denně připravuji, tak se přikláním k těm granulím,pokud bude po nich prospívat.
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2009 20:13
- Nahlásit
evca
že přidává štěndům tvaroh, vejce a pod.,ale určitě nekupuje kila masa a netráví jejich přípravou půl dne.
Potřebuji radu,ne výsměch.
Radu jsi dostala, výsměch si obstaráš sama.
S přípravou masa nestrávíš půl dne,zvláště pokud budeš krmit syrovým.
krmím ho pouze syrovým neočkovaným masem se zeleninou,
Co je to za recepis s tím neočkovaným masénkem...prosím o receptůru
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2009 20:29
- Nahlásit
evca
Tak jestli krmíš masem se zeleninou,tak nevidím,kde je problém. Finančně to vyjde nastejno,nemyslím si,že by krmení masem bylo dražší než Royal Canin a času to teda moc nezabere,to musíš vědět. Příprava pro čtyři psy je tak čtvrt hodinky.
Granule neporadím,ale poradím projít si poradnu MVDr. Šťourače, CHS německých dog Bonoda http://www.deutsche-dogge.cz/bonoda/poradna.html . On sám krmí masem, granule doporučuje superprémiovky (nedoproučuje značky) a hlavně přidávat doplňky v podobě vápníku a céčka.
|
evca
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2009 21:29
- Nahlásit
Erin
Je to mražené kuřecí organické maso přímo z farmy. Bez hormonů a antibiotik, určené specielně pro nemocné psy,krmím s ním už více jak dva roky a pesanovi se nemoc zlapšila.Je opravdu dost drahé,tak alespoň vidíš, že určitě na svém psovi nešetřím,pokud je to nutné a jde o život, tak je na míště nešetřit.
|
evca
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2009 21:32
- Nahlásit
jana33
No právě,že tohle maso je mnohem dražší než granule.
|
evca
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2009 21:37
- Nahlásit
Vím že granule..nic moc,ale ruku na srdce maso..samý antibiotika a růstové hormony,to je snad OK?:
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2009 21:54
- Nahlásit
No rozhodně si myslím,že "kvalita" granulí a kvalita masa,byť samozřejmě taky né zrovna ideálního,je někde jinde. Když to budeš brát takhle,tak ani to super truper organické maso bez sajrajtů nebude, protože i nedopovaný zvířátka na pastvě žerou trávu,na kterou prší kyselé deště, dýchají vzduch jako ty "dopovaný" atd.
|
evca
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2009 22:09
- Nahlásit
No právě,že oni jsou ještě k tomu všemu sajrajtu "dopovaný"
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2009 07:59 - Změnil/a: Eny
- Nahlásit
evca
Ahoj, já jsem teď krmila štěně NO krmivem Bento Kronen Nutrition Balance - maxi growth a čubina vyrostla naprosto bez problémů, bylo to na doporučení chovatelky, která s tím krmí všechny své psy, chovné feny a štěňata a doporučuje pro odchovy a zatím má vše zdravé (tedy alespoň 4 zrentgenovaní sourozenci jsou negativní z celkových pěti ten poslední ještě na Rtg nebyl), čubina neměla během růstu žádné problémy. pokud chceš mrkni sem http://www.od-hradu-drahotuch.cz/katalog.php?cat=2 &produkt=11&PHPSESSID=f18a68ce58f76364cc321211a21b 674f
mají i variantu "mega" pro obří plemena, ale to má podle mne moc bílkovin, ta maxi má jen 26%
přidávala jsme Alavis MSM + glukosaminsulfát a vitamin C
po roce jsme čubinu převedla na Acana prairie Harvest - je to holistická novinka do Acany, neobsahuje obiloviny a má hodně zeleniny, ovoce a jiného. jen je to až pro dospělého psa. Ale jsme s tím nadmíru spokojená
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2009 08:13
- Nahlásit
Jako já pořád nevim, kde mám v těch "kuličkách" hledat to ovoce, zeleninu a maso
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2009 08:23
- Nahlásit
evca
maso..samý antibiotika a růstové hormony,to je snad OK?:
To ti můžu říct, že nemáš pravdu. Růstový antibiotika a hormony už se nesmějí podávat ani v konvenčních chovech už nejméně 6-7 let. Něco jiného je, když se jedná o léčbu zvířat, ale to maso pak nejde ani k lidské ani k jiné konzumaci. Takže klidně můžeš nakupovat u obyč řezníka, protože to rozhodně žádné hormony ani antibiotika neobsahuje.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2009 09:47
- Nahlásit
evca
ale ruku na srdce maso..samý antibiotika a růstové hormony
a v granulích myslíš, že je jaký maso? asi to "organický", co jím krmíš?...
Já mám opravdu hodně psů, a krmím masem v pohodě a rozhodně mě to vyjde levněji, než když jsem krmila Royalem...
a zrovna na Royal jsem slyšela právě od chovatelů velkých psů dost stížností na moc rychlý růst štěňat
ale kdo chce kam
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2009 09:53
- Nahlásit
Ebony
od chovatelů velkých psů dost stížností na moc rychlý růst
- tak to můžu odklepnout, panička bráchy mojí fenky s tim má vlastní zkušenost
- ale jinak si myslim, že nemá cenu evcu zrazovat od granulí, popichovat se tady že maso je lepší a tak, každej krmí jinak, 100 krmení psa, 100 názorů. A že kdo nekrmí masem je vlastně špatnej. Ptala se na granule, tak asi nechce být kritizována, ale chce ty granule poradit. Já osobně už bych se tady na foru na krmení nezeptala
|
Martík
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2009 11:46
- Nahlásit
evca
taky mám AD a krmím normálně granulema. Maso občas taky dostane, ale granule jsou u nás základ. Normálně bych krmila superprémiovkou + kloubní výživa.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2009 13:16
- Nahlásit
ankaras
A že kdo nekrmí masem je vlastně špatnej
to jsem řekla, kde? Psala jsem jen svoje zkušenosti...a reagovala zrovna na to, že maso je špatný ale ruku na srdce maso..samý antibiotika a růstové hormony
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2009 17:35 - Změnil/a: ankaras
- Nahlásit
Ebony
A že kdo nekrmí masem je vlastně špatnej
to jsem řekla, kde
- to ale nebylo přece vůbec myšlený na tebe jako na osobu
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2009 19:05
- Nahlásit
ankaras
Prostě kdo chce krmit granulema, ať s nima krmí, když někdo radši hodí psovi kus masa, taky jeho věc a jakýpak s tim fraky
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2009 19:12
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Asi tak
|
evca
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2009 19:37
- Nahlásit
ankaras
Přesně tak,ptala jsem se na radu a zkušenosti s tímto plemenem ohledně granulí.Jde mně o značku,která prospívá velkým plemenům v období růstu.Mám psi středního plemene a tam je to trochu jinak.
|
evca
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2009 19:39
- Nahlásit
Eny
Martík
Díky za radu.
|
jfi
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2009 13:46
- Nahlásit
evca - letos jsem zkoušela jaké granule nejlíp sednou dospívající hubené bladhaundici. Měla hodně pohybu. Na to aby přibrala mi doporučili Royal, zdál se mi moc mastný, přešla jsem na Eukanubu. Teď ji střídám granule s hovězím Vetamix. Ne že bych jim tady zrovna chtěla dělat reklamu, ale není drahé a chutná.
Na klouby mi poradila veterinářka - s ohledem na výhodnější cenu - Nutri Horse Chondro.
|