| Autor |
Zpráva |
Benda
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2009 15:40
- Nahlásit
Kamarád shání štěně. Odběr plánuje na duben 2010.
Víte někdo o někom kdo by zhruba v tomto termínu plánoval štěnata tohoto plemene. S pp nebo bez.
Dík za info.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2009 15:56
- Nahlásit
Benda
Co je to trpasličí jorkšír?
|
Benda
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2009 15:59
- Nahlásit
corgi
on chce takového toho hodně malého
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2009 16:00
- Nahlásit
Tak trpasličího jorkšíra jedině bez PP a tam se ještě plánují letošní vrhy,ne na příští rok
corgi
To se vezme,co nejmenší čuba a co nejmenší pes, daj se dohromady a předpokládá se,že se narodí co nejmenší štěně. Pokud maj množitelé o psa starost,tak ještě doufaj,že to ta super malá čubka přežije
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2009 16:05
- Nahlásit
Benda
Doufám, že tohle není zase nějaká provokace a neplácám si tu játra zbytečně.
Jorkšírský teriér má mít podle standardu váhu do 3,1kg. Pokud chce něco menšího, možná ve skutečnosti hledá silky teriéra, ten je podobný, s výškou max. 26cm.
To, že na ulicích kamarád potkává "trpasličí" nebo "obří" karikatury jorkšírů je právě jedním z důsledků toho, že lidé koupí štěně S pp nebo bez.....
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2009 16:06
- Nahlásit
jana33
To se vezme,co nejmenší čuba a co nejmenší pes, daj se dohromady a předpokládá se,že se narodí co nejmenší štěně.
A pak se ještě dotyčný množitel modlí, aby tomu srostla lebka a moc nevylezly oči, na nějaké klouby se celkem kašle a prodá se to nejbližšímu platícímu zájemci...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2009 16:08
- Nahlásit
corgi
Lebka srůst nemusí, množitel se nemodlí,ty trdlo
|
Benda
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2009 16:10
- Nahlásit
jana33
vážně si nědělám legraci.
corgi
není to vtip, chce ho pro jednu známou k narozeninám, ona už jednoho má a on psům nerozumí tak poprosil mě, vím, že duben je daleko takže jen hledám nějaké kontakty, které by se později hodily.
to, že na ulicích kamarád potkává "trpasličí" nebo "obří" karikatury jorkšírů
to je přesně ono, potkávám yorky velké jako malý bígl. Nevím kolik kg a cm má ten kterého hledá ale zkusím to zjistit.
Musím běžet.
Dík
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2009 16:16
- Nahlásit
Benda
No, to, co my tady píšeme, taky není vtip! Bohužel opravdu existují množitelé, kteří vytvářejí právě ty karikatury jednotlivých plemen a bohužel existují lidé, kteří jsou ochotní je za nemalé peníze koupit! Možná se v tom neorientujete, ale musí vám být jasné, že když jde takovému množiteli o peníze, nezajímá ho zdravotní stav zvířat, genetika, nebo nedejbože nějaká povaha. Poraďte prosím kamarádovi, ať si pořídí štěně s PP, i když se třeba nebude věnovat výstavám - je to pro jeho dobro. Množení psů bez PP bychom tu mohli rozebírat donekonečna...
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2009 16:17
- Nahlásit
jana33
Lebka srůst nemusí
Jo, já zapomněla, případná díra v hlavě se dá využít velmi účelně - např. k účinnému trestání přímým pohlavkem do mozku...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2009 16:18
- Nahlásit
Benda
Já taky ne. Buď sháníš jorka a ten je jen jeden a bude mít PP nebo sháníš něco na způsob jorka a aby to bylo co nejmenší, pak počkej na březen a projeď inzeráty,co kde budou nabízet. Trpasličí jork prostě neexistuje, ty minipsi mívají velké zdravotní problémy a chovat na fenkách menších než je standard je zhovadilost
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2009 16:21
- Nahlásit
Benda
Pokud chcete kontakty na chovatele, podívejte se např. na stránky http://www.cmkchyt.cz/ (je tam přímo rubrika inzerce), seznam chovatelských stanic je i tady: http://www.yorkshire-club.cz/york_vstup.htm , inzerce i tady: http://www.yorkshireclub.cz/inste.html
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2009 16:24
- Nahlásit
Jo, já zapomněla, případná díra v hlavě se dá využít velmi účelně - např. k účinnému trestání přímým pohlavkem do mozku...
Hlavně je to výborný na pokusy,je to bez práce
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2009 16:25
- Nahlásit
Benda
Hlavně se přimlouvám, přesvědčte dotyčného k pořízení psa s PP. Množení bez PP někdy hraničí s týráním (ano, existuje i týrání chovem). Ve většině případů sice o žádné týrání nejde, ovšem vznikají směšné karikaturky, které si lidé houfně pořizují a plemeno jako takové pak trpí tím víc, čím je populárnější...
Že kamarádovi posílám tenhle článek: http://cibela.cz/ctyrnohy_byznys.html
|
Apollo
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2009 18:48
- Nahlásit
Jo a při hledání se můžete mrknout na Aukro, tam je takových podivností habaděj. Občas nechápu co všechno jsou lidé schopni napsat jen aby na štěňatech vydělali. O rádoby krycích psech ani nemluvím. Psala tam paní, že má na krytí pejska - labutěnku, že má sice jenom jedno varle ale děti mít určitě může nebo rádoby krátkosrstí jezevčíci(dle mého názoru kříženec jezevčíka s bíglem), krysaříci(kříženec čehosi s čímsi) atd.
|
Enuška
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2009 15:08
- Nahlásit
Benda
Pane jestli sháníte miniyorka, tak si sakra běžte raděj koupit morče. Páč york je už sám od sebe malej až až - moje feňule má v kohoutku 20 cm a má 2,3 kg. Standart maj sice už od 1,8 kg, ale i tak chovat na takhle malejch fenkách je nezodpovědný
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2009 15:17
- Nahlásit
Benda
Tak teďs to tu slíznul, co?
Být tebou opravdu promluvím kamarádovi do duše - ještě i v dnešn době jsou lidé, kteří dokáží rozumně uvažovat.
Ale je na to asi nejlepší jít přes nemoci, trošku propočítat kolik by stála kupř. operace luxace patelly, a pod
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2009 17:41
- Nahlásit
Benda
kdybys shanel pejska pro dcerku, tak bych o necem vedel.
|
KEISSA
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2009 17:49
- Nahlásit
Mám jorkšírku miniaturních rozměru její aktualní váha je 1350 -1450 g,je bez pp a mám ji od kamošky Fenka je relativně v pohodě,nemá žádné zdravotní problémy,je pěkná,hodně srsti ale je to prostě trpaslík s tím souvisí veškeré problémy.Spoustu lidí by chtělo něco takhle malého ale pro tuhle trpaslici je nebezpečné i očkování (vzteklinu bohužel nemáme očkovanou),trhání zubu nejde moc křehká,narkoza problém.Běžné nemoci urazy pro takhle malé zvířátko je i přišlápnutí prušvih. I takhle melej pes je pořád pes a chtěla by si hrát se psama, normálně běhat ale při její velikosti je to celkem riziko.Provozu schopná velikost je podle mě od 2,5 -3 kg ale spíš od těch 3kg.
|
Enuška
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2009 15:07
- Nahlásit
Jorkšír má přípustnou váhu už 1,8 kg, což je už "provozuschopnej pes", ale ja píše KEISSA má to svoje proti - některý léky jsou uváděný až od 2 kg psa. Naše fenka 2,3 kg je schopna normálně si hrát i s NO, neboj ono když by se jim něco nelíbilo, tak to daj dost dobře najevo tomu psovi. I když jsou to malí psi, tak jsou ostrý jak žiletky a nedaj se. Náš malej pes se porval s 10 kg a s přehledem vyhrával, pač mu skočil na záda a ten pes byl z toho patrně mimo a zuby taky nemá do šrotu.
|
Saita
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2009 10:17
- Nahlásit
Souhlasím s tím co tu bylo napsáno(až tedy na toho silky teriéra ti jsou větší než jorci ne menší). Co znám ty "mini" tak fontanela, nebo nemocné srdce. Prcek dostane průjem a umře na to, nezvládne ani větší operaci. Jork je moc milý pes(pokud má správnou výchovu) a je mi líto že to s ním došlo tak daleko. Všichni chtějí bez rozmyslu co nejmenší a samozřejmně množitelé se přizpůsobí. Zajímalo by mě co je tak hrozně obřího na dvoukilovém psovi(který už je pro některé neznalé opravdu přerostlý), když ho srovnám s jinými plemeny je to prcek.
Přerostlí i nedorostlí jorci existují, prostě se to stává i u jiných plemen, sama mám jorkšírku větší s pp ale už jsem si ji s tím kupovala, chtěla jsem s ní cvičit agility a tak cvičím, je krásná vzhledově jenom o něco větší, delší, odmalička hodně nasvalená a jsem s ní spokojená. Může se stát že se prostě ve zcela normálním chovu narodí i prcek a moc nevyroste, je zdravý všechno, ale kruci radši přerostlého jorka než myš.
|