Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Délka vycházek pro 4 měsíčního štěněte
Autor Zpráva
Heli
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2009 12:16
- Nahlásit

Opět se hlásím o radu se svým 4měsíčním kavalírkem. Dočetla jsem se, že by stěňata neměla mít dlouhé vycházky. Já s ním chodím i hodinu a nepřipadá mi, že by byl utahaný, vyčerpaný. Na procházky se těší. Mimo to je také rád venku na dvoře, což je pro něj další pohyb a chodí už také do schodů...je to vše dobře? nerada bych mu ublížila. Děkuji za radu.

jana33
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2009 12:22
- Nahlásit

Heli
Já bych byla v klidu,jen bych trochu hlídala ty schody a to hlavně směrem dolů. My teď máme stejně starou labradorku a chodím s ní klidně na dvě hodiny, je to hyperaktivec, a po těch dvou hodinách ještě útočí na dospěláky a chtěla by si hrát. Když bychom chodili na procházky podle učených rad,tak bude výsledek jen ten,že bude daleko víc kravit, skákat a řádit doma,ale v klidu rozhodně nebyla. Takže bych se řídila podle pejska,pokud ho hodinová procházka nezatěžuje,tak proč ne.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2009 12:24
- Nahlásit

Heli
Prochajdy bych zčásti přizpůsobila štěndu (když je po hodině ok, tak bych nezkracovala), ale na druhou stranu pozor, oni štěníci jsou blázni a neví, kdy mají dost. Budou lítat a blbnout dokud nepadnou a to už je pozdě. Takže třeba hry s ostatními pejsky by jsi měla ukončovat včas, aby i odpočíval. Jinak bude hodinu lítat a pak usne za pochodu. Na klouby je psí hra velká zátěž, tak to bych hlídala.
Do schodů i ze schodů já jsem nosila do 6ti měsíců. Hlavně ta cesta dolů je na klouby mazec. Pro takovýho prcka jsou to velký nárazy a klouby dostanou zabrat. Máš lehkého pejska, já bych nosila. Ta moje měla v 6ti měsících 13 kilo a nosila jsem do 4tého patra Dobrá posilka to je

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2009 12:33
- Nahlásit

To já čubu nosit nemohla, už na 2 měsích, když jsem si ji brala měla 9 kilo. Ale schody jsou pro psa větší zátěž na klouby, než třeba dvouhodinová procházka. Doma schody nemáme, ale když jsem ji brala do školy, tak jsme tam jezdili výtahem.

jana33
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2009 12:36
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
No ta naše piraňa má už 16,5, tak dolů jí ještě nosím,ale nahoru už jí nechávám jít samotnou,páč už se fakt prohýbám. Jasně,že jsme měli branku,aby na schody sama nemohla,ale holčička si hezky prostřední šprucli vylomila a udělala průlezvýtah se nám ale obávám do domečku nevejde

PeKrato
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2009 12:42
- Nahlásit

Dolů bych nosila kila nekila Nahoru už to není taková hrůza, taky záleží na tom, kolik těch schodů vyběhne. Ono to 4tý patro je fakt vysoko, takže já nosila i nahoru, aspoń část cesty. Dřina to byla, to ne že ne Jsem pak chodila na masáže zad, abych se mohla hejbat

Heli
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2009 14:02
- Nahlásit

Díky za rady, uklidnili jste mě, my chodíme jen do l. patra v rodinném domku a tam není tolik schodů, ale radši ještě budu nosit, už má 5 kilo ...ale co to je proti těm Vašim co..... co se týče procházek, on je tak šťastný, když jdeme do terénu .....

staropramen
Člen
# Zasláno: 23 Čec 2009 12:52
- Nahlásit

no já s pejskem chodím i na hodinu a půl,a to nechodíme jen tak po ulicích ale do parku a co nejvíc na volno takže si pěkně běhá a stejně mám pocit že mu to někdy nestačí ..doma potom ještě lítá po zahradě jako blázen ,a to nemá ani ty 4měsíceale zas je to větší plemeno no.

Strejda
Člen
# Zasláno: 23 Čec 2009 14:20
- Nahlásit

Chceme koupit štěně BSP. Schody nemáme, ale všude v okolí jsou kopce. I na zahradě je krátký svah o sklonu asi 60 st. Mimo zahradu můžu mít štěně na vodítku a bránit mu úprku z kopce. Ptám se: Mám ohradit svah na zahradě?

staropramen
Člen
# Zasláno: 23 Čec 2009 15:00
- Nahlásit

60stupňů je dost. já bych ho ohradil

jana33
Člen
# Zasláno: 23 Čec 2009 15:13
- Nahlásit

Strejda
Já bych se na to vyprdla štěňata dělaj pro sebe daleko nebezpečnější věci než když párkrát denně seběhnou prudký kopec,já bych to zas nehrotila

Strejda
Člen
# Zasláno: 23 Čec 2009 15:19
- Nahlásit

staropramen
jana33
Ď

corgi
Člen
# Zasláno: 23 Čec 2009 15:57
- Nahlásit

Strejda
Asi takhle - zbytečně bych ho z toho svahu neposílala - např. pro míček apod. Ale zase ohradit to jako zónu smrti, to mi přijde moc

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání