| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 2 Srp 2005 15:12
- Nahlásit
Máme doma pětiměsíční fenu bernské salašnické psa a začala nás poněkud kousat a je hodně dominantní. Kousání je zpočátku hra, ale když se rozdovádí, tak je těžké ji vysvětli, že hra skončila. Častokrát se stane, že vyrazí na naše dovádějící děti a hraje s nimi svoji kousavou. Tak ji pak musíme uvázat aby děti úplně nesežrala. Téměř není možné se s ní rozumně pomazlit. Je možné ji kousání nějak odnaučit? Nebo je to běžné chování štěňat? Děkuji za radu.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2005 15:27
- Nahlásit
Kdyby to byl malý psík, prišlo by vám to jako roztomilá hra s vrčivou kuličkou. Pokud jde o BSP je to hra o holý život . Jediná rada je psa příliš nerozdivočit a hrát si s mírou a pak jej zase uklidnit a zabavit třeba balónkem nebo kostičkou. Odvést pozornost od kousání do živého.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2005 15:29
- Nahlásit
Ještě z vlastní zkušenosti. Kamarád už neměl na hry svého BSP štěněte nervy a tak nás zval na návštěvy a hostil výbornými pokrmy a víny, protože můj NO o 2 měsíce starší než jeho BSP byl dostatečným soupeřem na vybití. Dnes je BSP 8 měsíců a mému NO rok a už jej z návštěv odnáším bezvládného v náručí... Kamarádovi už nepomohou ani ty hostiny
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2005 15:31
- Nahlásit
Anonymní
Nebo je to běžné chování štěňat?
Je to běžné chování štěňat, ale vy to musíte usměrňovat tam kam chcete, tudíž zabavit, jak píše Garfield nebo přestat si ho všímat a těžce ignorovat. To zabíralo u nás. A povel: "nesmíš" "fuj" nebo co prostě používáte, když vám třeba žere křeslo v obýváku.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2005 15:34
- Nahlásit
A povel: "nesmíš" "fuj" nebo co prostě používáte, když vám třeba žere křeslo v obýváku.
...ano to je velmi užitečná rada, na křesle v obýváku pejskovi názorně ukážete, co "fuj" nebo "nesmíš" znamená a pak až Vám bude žrát celou kuchyňskou linku, auto nebo děti, tak stačí jen tato slovní pomůcka
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2005 17:57
- Nahlásit
Garfield
protože můj NO o 2 měsíce starší než jeho BSP
Dnes je BSP 8 měsíců a mému NO rok
Nestárne ti nějak rychleji ???
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2005 07:19
- Nahlásit
Ghianika
Aha! no tak BSP je teda 10 měs., taky jsem si říkala, že je nějak divně mladej. Ale NO bude za 8 dní rok zcela jistě.
|
markéta
|
# Zasláno: 15 Srp 2005 15:50
- Nahlásit
taky mám štěně - 3 měsíce stará fenka zlatého retrívra, dneska mě pořádně kousla až do krve, ale od poledne už používám metodu tzv. feny ve smečce - to znamená chytnout za týl a mírně zatřepat s pvelem fuj či dost - takhle by se zachovala její máma a zabírá to fakt
|
pigie
|
# Zasláno: 15 Srp 2005 15:59
- Nahlásit
Podobne, ja ma fundlaka a ten na povel dost prestane s tymi svojimi tvrdymi hratkami, kedy vyskakuje a kuse ma do plesa alebo zapesia. Nikdy nie tvrdo, ale kuse. Ovsem, bol presne taky isty ako tvoje steniatko, takze pozor, keby som mala deti, tak by som mu okusovat ludi nikdy nedovolila! Aj ked je to pekna hra, u deti sa nevyplaca. Zatrepat a prestat sa s nou hrat, ona skoro pochopi, ze takto si pozornost neziska ale skor ju vytlacite z hry... Ak moj trochu viac kusne, netecie krv, ale zaboli, okamzite zavelmi dost a nevsimam si ho a on mi potom to miesto olizuje a ospravedlnuje sa...
Mimochodom, nase hratky su take tvrde, ze raz po mne jedna babicka kricala, ze zavola pomoc, nech to nejak vydrzim
Neboj, aj ked je dominantna, ukazte jej kto je dominantnejsi!
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2005 16:08
- Nahlásit
markéta
No, tak u nás to nepomáhá, štěník se po zatřepání v týle rozhecuje ještě víc..
Asi každý musíme najít, co na naše potvůrky platí (já to ještě hledám )
|
Anonymní
|
# Zasláno: 15 Srp 2005 17:39
- Nahlásit
Terri
u nás to nepomáhá, štěník se po zatřepání v týle rozhecuje ještě víc..
Některá štěňata ani vlčci nevytřepávají, ale ty vzteklejší rovnou přišlápnou nebo přidrží hlavu s čenichem u země. Ještě se mi nepodařilo nikde získat informaci o případech, kdy vlk vytřepe mládě starší tří měsíců.
|
Artemis
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2005 17:52
- Nahlásit
Sorry, zapomněl jsem se přihlásit
|
pigie
|
# Zasláno: 15 Srp 2005 19:21
- Nahlásit
Ano, to je pravda, ja som ho to ucila v 2-3 mesiacoch. Tak asi preto to takto fungovalo...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2005 20:27
- Nahlásit
Ale můj JE maličký - 8-9 týdnů! ALe dovoluje si pěkně, dneska dostal za odměnu tyčinku a štěknul na nás, když jsme ho chtěli pohladit- tak jsem mu vysvětlila, že to ne, a byl v pohodě, nechal se pak hladit v pohodě atd.
Takže asi k dominanci sklony fakt má...takže bychom to neměli zanedbat.
Přidržet čenichem u země, než přestane vrčet, tak? A když se pak ožene, tak znovu?
|
Artemis
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2005 08:27
- Nahlásit
Na taková štěňata úspěšně funguje uchopení za krk, tak aby s hlavou nemohla otáčet, otočit ho tak, aby se musel povinně dívat do očí, říci mu nějaký zklidňující povel použitelný pro příště a pokud se začne více vztekat, sevřít více stisk. Když to vzdá, dát ho na zem. V opačném případě mu zesílením stisku a změnou tónu hlasu do hrubosti vysvětlit, že tento boj se nedá vyhrát. Kdy ho pustíš, si štěník řídí sám vlastní ochotou spolupracovat. Je lepší hned na začátku trochu více přitlačit, než se hádat do nekonečna. Čím rychleji se toto zvládne, tím rychleji přestane s podobným typem nekázně a příště je možno už jen použít zmíněný zklidňující povel.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2005 11:33 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
Artemis
Takže vyměnit zákazový povel za klidový? (Třeba "přestaň") A jestli tomu dobře rozumím, tak by měl přední packy ve vzduchu...?
(Omlouvám se, že se ptám na pro Vás samozřejmé věci, nerada bych to ale dělala špatně a net je net. A děkuji )
Budu informovat...
PS: je daleko divočejší na manžela - má si ho zkorigovat sám, nebo já?
|
Artemis
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2005 09:19
- Nahlásit
Terri
Takže vyměnit zákazový povel za klidový? (Třeba "přestaň") A jestli tomu dobře rozumím, tak by měl přední packy ve vzduchu...?
přesně tak
...má si ho zkorigovat sám, nebo já?
raději sám, ovšem dal bych psíkovi jasně najevo svůj souhlas, aby se nechodil schovávat. Něco ve stylu "sám si za to můžeš, tak si to užij..."
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2005 09:34
- Nahlásit
Artemis
Včera to fungovalo (ten klidový..) , ovšem pes je chytrý a šel vykonávat lumpačiny a divočiny právě na manželovi (když u mně něpochodil), který ho moc potrestat neumí - tedy, sledovala jsem hru a ukončení poté, co jsme to probrali, a i mi připadalo, že si hraje pořád ...
Dneska jsem našla psíka u noh ve své posteli.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2005 11:01
- Nahlásit
Terri
to je dobrý, že je mazel....ten náš pejsa, co jsme si ho vzali z útulku měl taky nejdřív silné tendence lézt pánečkovi do postele, Jelikož by se tam ale oba nevešli, seděl pes první noc "na bobku" - s předníma nohama opřenýma o pelest postele aspoň tak dlouho, než ho zmohla únava a pak se teprve stočil do klubíčka u "hlavy" postele....ráno budil páníka olíznutím jeho tváře....a od té doby musí spát na chodbě ve svém pelíšku (páníček nesnáší olizování ksichtíku:tongue Ale už si na to zvykl a je v pohodě.
Pokud nechceš mít v posteli toho svého čertíka natrvalo, hned od začátku mu ukaž, že tam nesmí...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2005 11:07
- Nahlásit
K té posteli-když má člověk tři LR, tak to opravdu nejde aby spali všichni s vámi v posteli, že. Ale můj nejmladší syn je někdy dost naštvaný, on je doma jen o víkendech a chce si psy užít, láká je k sobě do postele a oni né a né
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2005 21:23
- Nahlásit
Evik
Pokud nechceš mít v posteli toho svého čertíka natrvalo, hned od začátku mu ukaž, že tam nesmí...
Hmmmm....
Budeme se za chvíli stěhovat do baráku, a tam bude ložnice "nahoře". Myslíš, že by to nepochopil že tam už se nesmí? (Tak říkal páníček..)
|