Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / štěně a kolaři
Autor Zpráva
Heli
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2009 07:13
- Nahlásit

Prosím o radu, mám 3 měsíčního Kavalírka a začínám s ním chodit na vycházky. Když kolem nás projede kolo on se divoce za ním vrhá a chce ho dohonit. Jak mu toto vysvětlit, že se to nesmí. Zatím na vycházce ho nic neučím jen si mapujeme terén. Poslechne na - ke mně a sedni a čekej.

staropramen
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2009 08:19
- Nahlásit

tak když vidíš cyklistu tak se zastav a podrž ho aby se za ním nevrhal. chodite na vodítku ne? já to tak dělám taky a klidní se

kinta
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2009 08:22
- Nahlásit

Ahoj, zkusila bych, když uvidíš cyklistu, dát psíkovi ihned "sedni" a v sedu ho udržet. Když na tom budete makat pár let, určitě si navykne, že cyklista=sednout a sedět. Držím palce.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2009 08:23
- Nahlásit

staropramen
Tím přidržením psa ho můžeš právě naučit ještě víc startovat. Je to podobné, jak někteří lidé drží křečovitě svého psa když vidí jiného. Pes se tak taky naučí akorát ještě víc vyjíždět.

Heli
Já bych to řešila delší šňůrou, nechala bych psa, aby šel navolno na té šňůře a jakmile by projel cyklista a on by se za ním rozběhl, tak bych cukla s povelem NE a pejska na kokino přivolala k sobě.

staropramen
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2009 08:52
- Nahlásit

cyklista=sednout? tak to by spíš bylo na obtíž ne? nemyslel sem ho krecovite drzet bud si ho voditkem pritahnout nebo lehce rukou a jit dal aby pochopil že nemá smysl honit cyklistu,můj to celkem chápe

corgi
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2009 09:16
- Nahlásit

Kavalír "loví" očima (bude běhat za padajícím listím, za letícím pytlíkem apod.), takže takový cyklista musí být pro štěndo zajímavá "kořist". Vodila bych zásadně na vodítku, dokud nedostane trochu rozum. Jde o to jeho vzrušení přerušit - cuknutím za vodítko, pamlskem, odvoláním k noze (to u štěněte asi ne) - chce to vyzkoušet, co bude nejlíp fungovat. Chci, aby se kol nevšímal? Tak musí i z mého chování vycítit, že o nic nejde. Nezastavuju, nevěším ho křečovitě na vodítku, prostě jdu dál, nedělám z toho velkou věc. To sedání v blízkosti cyklistů může být na jednu stranu dobré, na druhou už vidím svého psa-blbečka, jak si sedne na úzké cestičce a někdo mu přejede ocas. Mimochodem, možná byste měli popřemýšlet o pojištění, kdyby přeci jen psík nějakou tu kolizi způsobil...

Heli
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2009 09:25
- Nahlásit

Děkuji Vám všem za milé rady, sama se přikláním nezastavovat, my totiž chodíme na vycházky na cyklostezku i když málo frekventovanou ale přeci jenom bychom stále seděli......mohu potvrdit, že Kavalír loví očima, honí neustále motýli.... a v držce samé listí a smítko atd...

corgi
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2009 09:46 - Změnil/a: corgi
- Nahlásit

Heli
Lovec se prostě nezapře. Chce to pevné nervy, hlavně se nerozčilovat a jít stále vpřed

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2009 09:59
- Nahlásit

Mě si čuba ciklistů nevšímá, jen dělá to, že když jede ciklista, stojí a dělá, že nic, ale jakmile projíždí okolo ní, udělá jen takové krátké HAF, máte vidět ty ciklisty a jejich hrůzu v očích, když jim u zadku bafne rotvajler.

corgi
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2009 10:17
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
No hlavně aby si někdo kvůli tomu nerozbil hubu

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2009 10:21
- Nahlásit

Ještě se nic nestalo a asi už nestana, už to přestává dělat, dělala to spíš, když byla mladší.

corgi
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2009 10:34
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
Holt opakovaný vtip už není vtipem

jana33
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2009 11:18
- Nahlásit

Heli
Upoutávej psa na sebe, když uvidíš cyklistu,vytáhni hračku,pamlsek,aby se štěně soustředilo na tebe a nemělo čas zareagovat na projíždějícího kolaře.

LucieS
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2009 16:13
- Nahlásit

Možná by to chtělo domluvit se s nějakým cyklistou, aby zastavil a nechal se očuchat. Když to nebude zajímavé, nebude to honit.
Zakázaný věci chutnají nejvíc i psům.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2009 16:35
- Nahlásit

Heli
no to snad zkouší každý štěně v tomhle věku..mě se osvědčilo vyčihovat a zahlídnout cyklistu dřív než čuba a odvést pozornost od něj(čímkoli co má ráda a co jí zaujme..u nás vede ZŘÁÁÁDLOO ),jak projel,zas mohla jít.Trošku později jsem jí přivolávala když jsem cyklistu zahlídla,u nás na ŽRÁÁÁDLOOONa vodítku jsem to nedělala vůbec,ale každej to má jinak udělaný

kinta
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2009 19:32
- Nahlásit

No tak při venčení na cyklostezce by sedání fakt bylo k ničemu. To byste mohli přijít, sednout a za hodku nebo dvě jít zase domů. Bylo by po prochajdě. To, co jsem napsala, není moje zkušenost, četla jsem to v nějaké knížce, kde autorka přesně tohle řešila se svojí fenkou. Po čase byla pesa navyknutá, že když zahlídla cyklistu, sedla si a když přejel, šla dál. Ale evidentně to nebylo na úzké cyklostezce, kde valí jeden kolař za druhým. No nic, stejně držím palce, určitě to zvládnete.

argosek
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2009 19:44
- Nahlásit

LucieS

Zakázaný věci chutnají nejvíc i psům.

to je pravda, ja psum zakazuju suchy rohliky, abych usetril za zradlo.

Fifi
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2009 19:46
- Nahlásit

Heli
mám 3 měsíčního Kavalírka a začínám s ním chodit na vycházky. Když kolem nás projede kolo on se divoce za ním vrhá a chce ho dohonit.
Pokud mohu svou trosku do mlyna - cyklostezka neni pro tak male stene uplne to nej - uraz se muze stat v oka mziku.
Nemas moznost chodit na ty "začínající" vychazky nekam jinam? - vic do klidu? - louka, pole, les?? At nemusis mit strach o stene, kdy ti ho kdo prejede, kde ti vyleti atd., a proste si s nim v pohode vybudovat to dulezite pouto - panicek = buh?

argosek
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2009 19:56
- Nahlásit

Fifi

pouto - panicek = buh?

ja znam akorat

psicek + davidkova renata = VL

a

psycholog - psu / poradna
(akorat u tohoto vyrazu zatim neznam vysledek)

Fifi
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2009 21:46
- Nahlásit

argosek
pouto - panicek = buh?
Pouto pomlcka panicek = buh?
plusyminusysinus cosinus deskriptiva vynechte

psicek + davidkova renata = VL

a

psycholog - psu / poradna

PetraK
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2009 22:44
- Nahlásit

argosek

to bude asi teda vyšší dífčí a tam jako klučina nemáte tudíž šanci

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání