Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / stěně kouše
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
pawLINka
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2009 19:12
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
na to bych si právě dávala fakt bacha. Kámošce se tak udusila ovčounka...
A známá teď tak tak zachránila svoji fenku, když taky spolkla balonek. Feňule byla v bezvědomí a zachránila ji jen duchapřítomnost paničky. Od té doby už používá taky jen ty velký balonky... Ale pes může spolknou i ten, že..?

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2009 06:01
- Nahlásit

No právě. Ale ona je na sebe hrozně opatrná a zas takovej magor do toho balónku není. Takhte tenisák, to by se přetrhla.

Walda
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2009 09:53 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit

pawLINka
Pavlina Moravcova

používá taky jen ty velký balonky... Ale pes může spolknou i ten, že..?
Takhte tenisák, to by se přetrhla.

Přesně tak - proto ten tenisák ne. Vždycky tam musí být ten provaz a musí být v pořádku. Tak se dá pes zachránit. Když polkne balonek bez provazu, je to v řiti.

Lidi to dost často nechápou a namítají, že provaz psovi překáží při běhu, že se ho bojí a podobně. Než míček bez provazu, to radši nic.

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2009 09:58
- Nahlásit

Já tenisák nepoužívám z jiného důvodu.
Když ji ho dám, tak mi kašle na dřevěnou činku při aportu.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2009 10:00
- Nahlásit

Walda
Já tenisáky ale nepoužívám.
Kamarádce se tenisákem udusila ovčanda...

staropramen
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2009 10:05
- Nahlásit

tak jsem mu vybral takovej peknej velkej nedutej co voní jak ovocná žvýkačka má ho akorát do huby,malej sem nechal být protože jak rychle roste tak se bojím aby ho v zapalu hry nejak nepolknul. docela ho i baví

pawLINka
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2009 10:14
- Nahlásit

staropramen
Doporučuju nenechávat to pesovi pořád, ale dávat jen za odměnu. Ať si toho váží

PeKrato
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2009 10:34
- Nahlásit

staropramen
jak píše pawLinka, já beru míček na šňůrce jen na prochajdy a hrajeme si na můj pokyn a může se po něm zbláznit. doma si s ním nehrajeme. často ho vytahuju po cvičení třeba, opravdu jako odměnu za to, jak byla šikovná. používám středně velký, tak akorát do huby. malé ani moc velké ji tak nebaví.

sarax
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2009 10:44
- Nahlásit

já teda na malý štěně 3 měsíce mám měkkej balonek od hst nebo odkud..celkem fajn...a na prochajdách musím říct že kousal mooc ale momentálně raději piškotek místo kousání nás má doma drhou pesu a uzlík...a už taky ví co je NE celkem fajn
ovšem na přezubení se těšíme všichni moc

pawLINka
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2009 10:46
- Nahlásit

sarax
ovšem na přezubení se těšíme všichni moc
Ty malý jehličky by člověk těm parchantíkům nejradši vytrhal, co?

staropramen
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2009 11:37
- Nahlásit

tak samozřejmě že mu ten balon nebudu nechávat ,by ho mohl časem rozkousat,je z nejaky tvrdy pryze..

Walda
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2009 11:51
- Nahlásit

staropramen

samozřejmě že mu ten balon nebudu nechávat

No jasně. Musí chápat, že balónek je TVOJE věc, nejlepší věc na světě, s kterou si někdy za odměnu pohrajete.

Walda
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2009 11:55
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
pawLINka

Já tenisáky ale nepoužívám

Ale jó. Nestrašil jsem konkrétního člověka. Jen jsem chtěl, aby to tu zaznělo. Někdy mě tím lidi totiž dost štvou, že si ty tenisáky nenechají vymluvit.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2009 12:08
- Nahlásit

Ahoj, mám 11. týdenní štěně BSP a mám stejný problém jako zakladatel této diskuze. Štěně, když se rozjede, tak chňape po rukách (takže pravou mám totálně dokousanou) a když nedosáhne na ruku, poslouží mu moje noha samozřejmě. Když mu řeknu ,,fuj´´ a postavím se, začne vrčet, štěkat a snaží se mě kousnout do nohy....co snaží, on se tam drze zakousne (hlavně do lýtka). Když mu nabídnu jinou hračku, tak většinou se zakousne do ní, ale stane se, že místo hračky si vybere mou ruku a jedeme na nanovo: fuj, vrčení, štěkání, kousnutí atd. Už jsem pár diskuzí na tento problém přečetla a už jsem se i jednou ptala co s tím. Taky jsem se ptala známých, kteří mají zhruba stejně staré štěně jako mám já, ale tento problém nemají. Takže už nejspíš naposledy prosím o radu, co s tím? Nechci to moc přiznávat, ale já si v tomto začínám nevědět rady, jak mu ukázat, že si na mě tak vyskakovat nebude (protože je to pes, z vrhu byl největší a aby si nemyslel, že je tu pánem on) Chápu, je to štěně (předtím jsme BSP již měli, ale fenku a ta teda tak divoká nebyla), ale když se zakousne, tak to sakra bolí a proto chci, aby si uvědomil, že kousat může, ale s mírou. Zakníknout ,,au´´ jsem taky zkoušela, ale nepomohlo to. Zkusím to snad ještě tenším hlasem a uvidím. Každopádně díky za Vaše cenné rady

Kaccka
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2009 13:59 - Změnil/a: Kaccka
- Nahlásit

Nechce ukazovat, ze je tu panem ani nic podobnyho, ani to, ze byl nejvetsi z vrhu na to nema vliv, chce si proste jen hrat, je to mimco a hraje si tak jak je mu prirozeny. Je teda potreba mu jemne ho naucit co se smi a co ne. Nase stene taky strasne kousalo, meli jsem uplne zrizeny ruce, vykviknuti ani ukoncovani hry nepomahalo, bud mu to bylo jedno a nebo ho to jeste vic rozparadilo a dorazel o to vic. Jedina vec, ktera nam pomohla bylo mit neuveritelne hodne trpelivosti, porad po ruce nejakou hracku, i venku na prochazce a jakmile kousnul, nacpali jsme mu hracku do tlamicky. Kdyz ji zkousnul, pochvalili jsme. A tak porad dokola. Zdalo se to nekonecny, ale jednoho dne se to najednou zacalo zlepsovat, pak prezubil a bylo to zas o dost lepsi a ted je mu pul roku a obcas nas za ruku trosku chytne, ale uz vi kolik muze, takze to neboli a pokud preci jen trochu, staci rict au a hned pusti. Hlavne zadny krik, zadne tresty, to nikam nevede (podle prispevku predpokladam, ze ho netrestas, to jsem zminila jen pro uplnost ), vazne to chce jen trpelivost. Hodne stesti!

staropramen
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2009 14:57
- Nahlásit

tak tak,i u mě se to zlepšilo,teď prezubuje a kouše víc ale naštěstí do hraček,občas tedy i nás ale to jen když nemá do čeho jinýho a slabě ,spíš myslím že mě tím nutí ať mu něco dám na okus,kupuju mu hodně sušený hovězí a vepřový uši,na procházku bez balonku nejdu a jak začne mít chuť kousat tak mu ho(balonek) vrazim do tlamky,chvíli ho nese a pak se uklidní

Meta
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2009 14:59
- Nahlásit

MartinaBarney
Štěňata koušou, je to jejich nejmilejší zaměstnání. Nejhorší je to právě ve třetím měsíci, ve čvrtém se situace zlepší a později vymizí. Je třeba ho malinko usměrňovat...nedovolit mu kousat bolestivě, převádět kousání na hračky, poskytnout vybití při hře...když se příliš rozdivočí, ukončit hru (nechat třeba chvilčku o samotě). Nejvíc energie mívají po ránu a k večeru, tak je dobré na tuto dobu naplánovat menší vycházku, socializační aktivity, aby mu z té energie ubylo. Občas bude štěně rychlejší a přibude nějaký ten šrám, ale člověk má víc rozumu a sil, aby tomu co nejvíc předcházel. Ale - není to činnost, za kterou by mělo být trestáno - je to jeho přirozenost. Tak pozor na "tvrdé" přístupy. Jo, naší malé teď říkám krokodýl. Kouše taky jak krokouš a bude hůř. (ale pak líp )

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2009 17:10
- Nahlásit

Kaccka

Nene, netrestám ho. Je ale pravda, že jsem zkoušela vzít ho za kůže na krku a zatřepat s ním. Ale toto nikam nevede. Taky jsem zkoušela mu tlapku dát to tlamičky a stisknout, toto je taky nesmysl. Takže nejspíš jak říkáš, mít po ruce vždy hračku a to i na procházkách. To je dobrý nápad! Děkuju

Meta

Já určitě žádné ,,tvrdé´´ přístupy nepraktikuju. Jsem proti tomu a zvlášť povaha berňáka takové metody nevyžaduje. Jinak jak píšeš, procházky ráno a večer, aby se unavil...

Děkuju vám za ohlasy. Já jsem si pořád říkala, že je to štěně a teď je v tom ,,kousacím´´ věku. Ale jak jsme si teď místo fenky pořídili psa a četla jsem milionkrát, že jsou dominantnější bla bla bla....tak jsem si říkala, jestli to vrčení a dovolování je v pořádku. A taky toto ,,kousací´´ období jsem prožila naposled před 8 lety, což je už dlouhá doba, tak člověk pozapomene, jak je štěndo schopné divočit.

Každopádně díky moc! Jsem zase klidná a mějte se krásně!

staropramen
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2009 10:40
- Nahlásit

hlásím že kousání už je za námi,jenom při procházkách na toho vola občas přijde chuť si hryznout,do mě nechce a pokud zrovna nemá co sebrat na zemi tak jedině do vodítka,známá mi poradila ať mu mezi obojek a vodítko dam řetěz,to bych pochopil ale není to kravina?aby si na tom nezničil zuby,co myslíte?

Kalliope
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2009 10:47
- Nahlásit

staropramen
já nevim já to odnaučovala tak, že jsem řekla fůůůj a hned jak toho nechal odměna a takhle to stačilo udělat párkrát a nechal toho, teď hryže do vodítka jen když ho vytáhnu na cvičáku z kotce, protože ví, že se něco bude dít a je děsně natěšenej, tak ho párkrát nechám, ale jak řeknu ať už přestane, tak toho nechá a zklidní se.

Kaccka
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2009 10:51
- Nahlásit

staropramen
no nekteri lidi davaji retizek, ale zrovna ted v nedeli jsem videla na cvicaku stene labika a to v pohode rvalo i retez, takze nevim jestli to ma nejakej efekt... Ja jsem to odnaucovala tak, ze kdyz zacal chytat voditko, zastavila jsem se, rekla pust a pripadne mu to voditko z tlamicky vyndala a dal jsme sli teprve az byl v klidu a voditka si nevsimal. Za par dni stacilo jen se zastavit a hned voditko poustel a po dalsich par dnech prestal uplne. Ted s nastupujici pubertou se mu tenhle dobrej napad obcas vraci, ale zase staci jen zastavit a uz to pusti a tvari se ze to samo, on vubec nic

staropramen
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2009 10:52
- Nahlásit

jo,to já dělám s povelem pust a pokud mám sebou balonek tak mu ho dam když pustí akorát mám pocit že pokud mám sebou ten balónek tak do toho vodítka kouše víc ,a když mu ho nedám tak začne kousat ještě víc a dělat hovadiny a lítá kolem mě co je docela na hovno třeba ve městě

Kaccka
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2009 10:55
- Nahlásit

staropramen
no jestli on nahodou nepochopil, ze kousanim voditka se dopracuje k balonku. Sice s trochou prudy, ale hlavne, ze ho dostane

staropramen
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2009 11:02
- Nahlásit

jo na to určitě přišel,proto už ho sebou pár dní nenosím,maximálně když je to nejhorší někde utrhnu nějakou větev a zacpu mu s ni hubu,proto jsem se ptal na ten řetěz jestli by se to tím nedalo vyřešit z fleku,ono není nic příjemnýho když ho to chytne na přechodu a začne takhle blbnout a dozadovat se neceho na hryz

PeKrato
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2009 11:04
- Nahlásit

staropramen
jak už tu zaznělo, jsi ho naučil, že když ti začne tahat vodítko, dostane míček a dokud ho nedostane, kouše o to víc zkus to zastavení se a povel pust, dokud nepustí, nepůjdete dál. myslím, že to pochopí rychle. míček bych vyřadila

Kaccka
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2009 11:12
- Nahlásit

staropramen
jo, to chapu, hysterii na prechodu uz jsme si taky vyzkouseli a je to hnus. Nevim, ale rekla bych, ze kdyz uz ma s kousanim voditka spojeny, ze pak dostane neco na kousani, tak asi retez nepomuze, o zuby bych se taky bala. Balonek nebo vetev, to mas jedno, neco si proste vydupe a je spokojenej. Presne kvuli tomuhle jsem to odnaucovani postavila na tom, ze 'odmenou' za nekousani je pokracovani v prochazce. Na prechodu to samozrejme nejde, asi nezbyde nic jinyho nez ho bud nechat zakousnutyho dokud neprejdete nebo spacifikovat rucne - nejspis asi popadnout za obojek, aby se nemoh moc komihat kolem a prevest na druhou stranu a tam to pak v klidu doresit. Ale jinak bych fakt presla na uceni, ze nebude zadna jina odmena nez to, ze se pujde dal a trenovala to co nejdal od prechodu, abys mohl zustat stat kde je potreba.

staropramen
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2009 12:05
- Nahlásit

dobrá,díky za rady

Dines
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2009 14:14
- Nahlásit

staropramen
Tak já mam malou čůzu, co kouše vodítko z nudy - takže opravdu jen obačs - jedno dvakrát za prochajdu max - ale jak jdeme na přechod, tak ho žužlá vždycky, a ještě u toho skáče jako koza

corgi
Člen
# Zasláno: 22 Říj 2009 21:11
- Nahlásit

Já to učila toho svýho s klikrem - jdeš, nekoušeš, klik. Kousneš, houby s voctem. Pochopil to tehdy v 9 týdnech fakt rychle...

<< . 1 . 2 .
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání