| Autor |
Zpráva |
staropramen
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 21:16
- Nahlásit
poraďte mi prosím jak řešit stěně 3 měsíční rotwajler,jak je v náladě(pri hrani,na prochazce) tak kouše, a čím dál víc ..rady typu zavrit mu hubu a cumakem k zemi nefungujou a dokonce ho vic provokujou takze vrci a i zmetek na me steka..nevím si rady
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 22:17
- Nahlásit
staropramen
Tak nevím, je to provokace, není to provokace... já už se tady na fóru pomalu ztrácím
|
MilanS
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 22:21
- Nahlásit
prosím poraďte mi, mám 3 měsíční štěně a ono žere, kadí, čůrá a štěká ??!!! Už si nevím rady, co mám dělat ???
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 22:22
- Nahlásit
provokace koho od koho?8-)
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 22:23
- Nahlásit
staropramen
Hele, je to miminko. A to se prostě jako miminko projevuje... Jen doufám, že to s tím přitisknutím čumáku k zemi nemyslíš ani vážně (nenávidím tydlety Rudánkovy móresy...).
Nabídni mu něco lepšího ke kousání - hračku. Takovou, kterou nebude mít normálně k dispozici, ale bude sloužit jen za odměnu na hraní si s tebou. Třá balonek na šňůrce.
Určitě na psa nekřič a netrestej ho. Nerozumí ti.
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 22:24
- Nahlásit
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 22:26
- Nahlásit
zrovna jsem dneska potkal paní s petiletou pejsinou tak sme se bavili a ji kouše doteď
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 22:27
- Nahlásit
staropramen
V tom případě má nevychovaného psa. Ty nevychovaného psa nemáš, protože je to štěně. Nevychovaného psa z něj uděláš, když mu to budeš neomezeně tolerovat. Chudáka psa z něj uděláš, když mu budeš tisknout čumák k zemi.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 22:33
- Nahlásit
staropramen
zrovna jsem dneska potkal paní s petiletou pejsinou tak sme se bavili a ji kouše doteď
To jste, pane staropramene, navstivil uz nejaky ten cvicak v hk?
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 22:37
- Nahlásit
ta pani nebyl cvicak prostě jsem vencil a dali sme pejsky dohromady
|
worick
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2009 01:52
- Nahlásit
staropramen
našeho 16měsíčního berňáka taky baví, když jdem po cestě zahradou, chytit mi ruku do papule a jakoby mně ,,táhnout" či ,,vést" a při hře mě taky chytá za ruku. Ale nestiskne - je to prostě hra. Myslím, že ten prcek tě provokuje ke hře, dělají to na sebe i naši psi (doběhne ke druhému a někam ho kousne a čeká, že ten ho začne honit. Pokud ne tak stojí a štěká na něj, dokud ho nevyprovokuje ke hře) a samojed, když si chce moc hrát i s náma, tak taky poskakuje a štěká.
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2009 07:37
- Nahlásit
staropramen
Buď rád, že kouše. Vždy když začne, dej mu nějakej hadr a přetahuj se s ním. Až pak začneš chodit na cvičák, budou všici koukat, jak ten rotík při obranách má zájem a pěkně kouše.
|
redynkova
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2009 10:56
- Nahlásit
staropramen
Máte malé štěně, to vždycky rádo ohlodává vše kolem. Mně se osvědčilo vždy když štěně zabere trochu víc vykníknout, jako by to udělalo jiné štěně. Musí pochopit, že vás to bolí a že si s ním hrát nebudete, když vás kouše. Pokud bude stále silně dorážet a kousat, můžete mu říci ne, nebo jiný zákazový povel a uraženě se začít věnovat jiné činnosti. Tlačit mu čumák k zemi nemá cenu, bude to brát jako trochu drsnější hru a bude vám to stejně silně i vracet. Hlavně mu nabídněte místo své ruky co nejčastěji hračku (jedno jakou), naučí se kousat do ní a třeba se vám to bude časem v dalším výcviku hodit.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2009 11:23
- Nahlásit
staropramen
No dobrá, tak když to tedy není provokace, tak taky poradím To přitiskování tlamy nebo co, to je opravdu pitomost a snad to nepoužíváte ani při jiných příležitostech... Zabírá vykvíknutí, jak psala redynkova, ovšem musí to být skutečně vysokým hlasem (např. můj přítel není schopný zakvíknout). Jde o to, že tohle kvíknutí by štěně mělo znát už z minulosti, mělo by pro ně znamenat "aha, bolí ho to". Ovšem musím uznat, že naše štěně mělo z kvíkání leda prču, takže zafungovala ta druhá metoda, tedy okamžitě po "kousnutí" přerušit hru, přestat si ho všímat, odejít (ale netrestat!).
Pokud má kousací choutky, a že jich při přezubování ještě bude, nabídněte hračky, hadr, hrajte si, na cvičáku se vám to později opravdu vrátí. Z vlastní zkušenosti můžu říct, že když má pes o hru totální nezájem, je později motivace o dost těžší...
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2009 11:55
- Nahlásit
nevím co je tu vůbec a proč považováno za provokace ,nevěděl sem si rady,nikdo z okolí mi neni schopnej rozumne poradit,knizky radi cumak k zemi coz ho jen provokuje a nikde tady na foru jsem podobne téma nenašel(třeba jsem málo hledal). každopádně schválně to nedělá když mu dám vybrat kousat mě nebo hračku tak volí hračku a i na kviknuti celkem reaguje ale fakt musí být dost silný pak na mě kouká tak jako že mi asi ublizil
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2009 11:57
- Nahlásit
problém je že občas nemám po ruce nic do čeho bych ho nechal hryzat takže si to vyzeru..například na procházce ,asi začnu sebou tahat nějaký poleno
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2009 12:00
- Nahlásit
staropramen
tahej sebou míček na šňůrce, je to skladný a máš vždy něco po ruce. navíc přetahování je skvělá věc na učení aportu
postupně se to bude zlepšovat, když budeš dodržovat co píšou ostatní, nám vše tady doporučené fungovalo
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2009 12:06
- Nahlásit
staropramen
nevím co je tu vůbec a proč považováno za provokace
Kolem tohoto fóra jsou seskupeni lidi, kteří mají na výchovu a výcvik jiné názory, než lidé od konkurenčního fóra. Obě strany se občas provokují.
Zdraví Budvar
|
inu
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2009 12:06
- Nahlásit
souhlasím, u nás se kousání po přezubování výrazně zlepšilo, respektive teď znova učíme, jak si s těmahle novejma zubama brát jemnějc potravu, ale nohy ani prsty mi neohlodává,
občas mi "vykousává" (takový to vykousávání, když si pes probírá kožich) svetr
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2009 12:32
- Nahlásit
staropramen
knizky radi cumak k zemi
To by mě tedy zajímal titul, ráda si přečtu něco zábavného (i když smích přejde při představě, že to pak lidi používají...).
Pořiďte si ten míček na šňůrce a berte ho na vycházky. Na cvičáku se vám to pak stokrát vrátí. My můžem na cvičák tahat třeba stovky hraček, ale se psem to neudělá ani Ň - buďte rádi, že štěndo má zájem.
inu
Mně vykousává vlasy, když je mám v culíku, je to fajn, ale účes dostane na frak
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2009 12:35
- Nahlásit
díky vám za rady,budu se jimi řídit
|
inu
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2009 12:44
- Nahlásit
corgi
Mně vykousává vlasy,
taky mi to dělal.. ale teď mám sestřih krátký, tak nedosáhne
ale účes dostane na frak
rozcuch je modérní
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2009 12:45
- Nahlásit
příručka pro chovatele od Bruce Fogla radí:stipani a kousání odnaucte ho to tím že mu pevným ale lehkým stiskem zavřete tlamu ,stlačite ji dolů a podržíte a zároveň řekněte fuj nebo přestan..
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2009 13:12
- Nahlásit
staropramen
kousání odnaucte ho to tím že mu pevným ale lehkým stiskem zavřete tlamu ,stlačite ji dolů a podržíte
Grrr!!
Tak tuhle příručku hoď rovnou do koše a místo ní si pořiď ten balonek na šňůrce.
Nejlepší (jako že nejdýl vydrží) je asi tento od Gappay:
A můžeš ho nosit pořád - buď v kapsi nebo třá uvázaný na batohu nebo někde. Prostě když se chce, tak to jde
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2009 14:31
- Nahlásit
jojo odpo jdu pro nějaký žrádlo tak se po něm podívám. viděl sem je už ,to jsou takový plný(opak dutyho )?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2009 15:03
- Nahlásit
staropramen
Chce to odzkoušet, co psíkovi sedne, jestli plnej, dutej, provázkovej míček..... Na cvičáku máme pár případů, co se těch těžkých plných míčků děsí - možná je to někdy praštilo do čumáku a mají z toho hrůzu.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2009 15:28
- Nahlásit
staropramen
Gappay dělá plný - malá a střední velikost a taky dutý - ten největší.
Ale málokde ho koupíš ve zveráku...
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2009 15:32
- Nahlásit
staropramen
moje fenka má raději ty dutý, líp se jí koušou. ten gappayáckej se jí blbě drží a zasekávají se jí do ní tesáky
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2009 15:35
- Nahlásit
U nás je oblíbenější taky ten velkej dutej - páč se dá žvékat...
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2009 19:09
- Nahlásit
rotíkům je to většinou jedno, jen mám zkušenost, že maj radši menší. Když lidi viděj, že ta má bestie má tak malej balonek, divěj se, že ho nespolkne.
|