Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Poraďte jméno:-))
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
corgi
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2010 14:57
- Nahlásit

zuzkaJ
Tak Kelišová je fakt dobrá Od začátku tohohle tématu se nám zvířátka trochu pomnožila, takže k psovi jménem Ríša přibyli zakrslí králíčci Dobromila (Mrcha) a Evelína (Beznožka, Bezouško, Hendikep - nemá nožičku a Dobromila jí ukousla špičku ucha), v zimě kočky Jekyll (Krátkosrstka) a Hyde (Potvora, Mrcha chlupatá). Obě jsou to sice kočičí slečny, ale to pojmenování byla téměř nutnost. Jedna je úplně normální vesnická mourinka, ale druhá, její vlastní sestra má srst jako peršan a byla napůl divoká, že jsme ji i u veta drželi v rukavicích. Teď jsou jim 4 měsíce a už jsou obě přítulné, takže uvažujeme o pořízení dalšího živočicha (prase Pašík?)

Biluška
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2010 15:27
- Nahlásit

zuzkaJ
Já mám doma Týnu. A nikdo to není schopný správně napsat. Vždycky z ní udělají Tinu. Tak už rovnou říkám, že je Týna s dlouhým a tvrdým
Řeším stejný problém. Mám Nýnu a každý píše Nina. Takový škaredý jméno, fuj bek

kejtlin
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2010 15:30
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
kamarádka má rtw jmenuje se arés.

Vikula
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2010 15:34
- Nahlásit

Moje známá potkala nějakou známou a ta se mezi řečí na chodníku najednou otočila a řve někam do dáli "Tondo!!!" Známá se otočila, neb očekávala jejího manžela a on prý se najednou z křoví vyřítil kokr od dotyčné.

grooggy
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2010 17:05
- Nahlásit

Nejlepší jména má chovatelská stanice borderek Hrdlička :-D
Grupáč, Coura, Fuchtle, Cvok, Dědek, Guma, Frnda a tak :-D URL
Nebo mi strašně blbý jméno přišlo Zelí ISDS 286421
(snad se autor neurazí )

Tutuli
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2010 17:39
- Nahlásit

Když už tady tak řešíte ta jména, poraďte prosím, jak pro běžné domácí použití upravit jméno pro psa Adonis, původně byl v plánu Donýsek, ale u chovatelky už mu říkají Áďa, nějaké jiné nápady?
Chtěla bych zachovat alespoň část jména.

pupulu
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2010 17:51
- Nahlásit

Já mám Amundsena a říkáme mu Aďko,Aďíku,Aďane,Adamíro,Aďáku,Aďoure.Jinak Adonis by mohl být i Ady.

zuzkaJ
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2010 18:09
- Nahlásit

grooggy
Budu trochu oponovat , podle mě má nejlepší jména CHS krátkosrstých kolií NirreterritURL:

Vrh B: Bet on Me, Bez Komentáře, Basta Fidli, Bayla Bayla, Bu Bu Bu

Vrh C: Cestounecestou, Cracatit, CanCan, Coby Kdyby, Corpus Delicti

Vrh Č: Čáryfuk, Čoro Moro, Čamba Wamba, Čáry Máry, Čert ví proč

Vrh D: Domino, Delikatesa, Do Toho, Dost Dobrá, Drnda, Dupi Dup

Vrh E: En Ten Týky, Elce Pelce

Vrh F: Fast and Furious, Faux Pas, Fatal Error, Fifty Fifty, Finta Fň, Frrrr

Omlouvám se, že jsem zkopírovala všechny jejich vrhy, ale nějak jsem nedokázala vybrat, které jméno je nejlepší

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2010 19:50
- Nahlásit

zuzkaJ
Já mám problém s Buclíkem. Na soutěžích se vždy stydím, když nahlašuju jména psů. Pak mám problém při vyvolávání nebo vyhlašování, protože to je fena a dělají z nás samečka.

corgi
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2010 20:18
- Nahlásit

zuzkaJ
Finta Fň
Tak z toho bych si ucvrnkla, kdyby to vyvolali někde do kruhu

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2010 20:45
- Nahlásit

My máme na útulku taky Otíka!!!
Ale jednoznačně nejlepší byli na naši vořeši Břéťa a Boženka!!!

Biluška
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2010 20:47
- Nahlásit

kokrvnouzi
byli na naši vořeši Břéťa a Boženka!!!
Břéťu jsem kdysi měla morče . Taky se tak jmenoval jeden pudlík co jsem ho kdysi dávno hlídala.

Doma máme taky slušnou sbírku exotů. Namátkou Armageddon, Semtex, Pickwick, Porsche, Megane, Bagetka, Bonbón

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2010 20:50
- Nahlásit

a jinak origoš jména mají havaňáci z farmy zvířat http://www.bichon-havanais.websnadno.cz/STENATA-PU PPIES.html

Cvalíček Guláš První...

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2010 21:03
- Nahlásit

Sestra mé první kočky byla Mercedes... a z útulkářů namátkou dobrej byl Venca alias Konopník, Fidel, Tao, Poldík...

polaskovaalka
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2010 22:56
- Nahlásit

Ten Poldík se mi líbý ale kdybych šla přes město kde se to hemží městskou tak nevim nevim ale zase bych to mohla svést na moje příjmení

Vikula
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2010 23:10
- Nahlásit

kokrvnouzi
U těch havaňáků mě spíš než jména zaujalo to, že tam mají deset fenek a sedm psů a všichni mají dlouhý seznam úspěchů z výstav.Jak to ty lidi dělají? To se mrknou na štěně a hned odhadnou, že je to budoucí šampion?

miisha
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2010 23:14
- Nahlásit

kokrvnouzi
Mercedes

to se mi líbí...
ještě teda Hrábě Monte Christo a je to kompletní dvojka

grooggy
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2010 23:20
- Nahlásit

Vikula
POdle mě stačí umět psa vystavit a připravit...
Teďka na výstavě jsme byli vedle westíků, kteří tam přijeli takový zažloutlí a nic moc, ale po hodině (a víc) na stole byli najednou zase sněhobílí :-D
A u takovejhle psů ledaco zamaskuješ- jsem to viděla když jsme měli kokra- Když má nížko nesenej ocas, tak se mu jinak zastřihnul a hnedka byl "rovnej" Hůř se to asi bude maskovat u mexickýho naháče

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2010 00:20
- Nahlásit

polaskovaalka
no tak před poldama volat Leopolde...
Vikula
no říká se ledacos, proč jsou úspěšní, ale nevím, kolik je na tom pravdy či zda je to pouhá závist... je pravda, že zkušený handler umí zamaskovat nedostatky a vyzdvihnout přednosti...

Vikula
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2010 08:27
- Nahlásit

kokrvnouzi
grooggy
A já si nedávno říkala, že se to chce, majitelům dlouhosrstých plemen, takhle složitě připravovat psa na výstavu.A ono se to jeví jako výhoda.

Barča85
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2010 09:52
- Nahlásit

Ježkovi voči a ty havaňáci bydlí jen asi 5 kiláků od nás...Až potkám nějaký podivně pojmenovaný, hned budu vědět..

polaskovaalka
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2010 10:09
- Nahlásit

kokrvnouzi
A hned máme jméno Leo a to je náhodou pěkné jméno. Já jsem jeden čas sbírala pohlednice koní každý sběratel si řadí pohlednice podle svého podle čísel, vydavatelství, fotografa, barev koní, počtu koní atd. já jsem jim dávala jména každý koník měl své a dokonce jsem je podle nich rozeznávala takovích 1500 koní a každý pojmenovaný ještě bych někde měla mít seznam jmen tam by se toho vybralo

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2010 11:43
- Nahlásit

jo další hezké jméno mě napadá sir Mendy de Ment :-D Oficiálně to byl pouze Mendy, šlechtický titul získal až po té, co ho jeden pán označil šlechticem a přídomek byl více než výstižný, byl to jeden z těch psů co se sicetvářil vznešeně, ale ve skutečnosti se choval tak, že by mu při každé příležitosti dal s chutí pěstí i sám Srstka :-D
polaskovaalka
ale jo proč ne? i když u koní bych se vyřádila zase jinak než u psů

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2010 11:49
- Nahlásit

grooggy
nééé u mě Hrdličky vedou Gynda a Imodium
mimochodem kámoška teď bude mít asi Yperita měla si vybrat jméno jméno od Y tak jsem si z ní utahovala, že druhé kámošce (které vyšel pes taky od Y), jsem říkala že bude mít Ytonga nebo Yperita, tak jí to natolik zaujalo, že prej pokud to projde přes chovatelku tak to bude Yperit (doma bude tedy Míša, ale už se těším na výstavy)

pawLINka
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2010 07:23
- Nahlásit

Kamarád má krysaříka, který se jmenuje Luďa. Většinou mu říká Uďo.

Jinak ty jména jako Grupáč, Frnda, Coura apod. jsou teda hrozný. Mi to přijde moc sprostý...

jindra67
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2010 19:10
- Nahlásit

Hlavně si myslím, že by se jméno mělo vybírat podle rasy. Dcera má stabulíka a od majitelky má jméno Denis. Pro mne dost hrozný. Tak mu říkáme Max

elliss
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2010 11:23
- Nahlásit

Náš pes se jmenuje Jim-v pp má Uran,ale to se nám nelíbilo,jeho předchůdce,který nám vloni na jaře umřel byl Dag(původně Merlin).Prosazovala jsem Huga nebo Batula,ale to mi neprošlo..Jinak máme kocoury Oskara a Vendelína..

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání