Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Border kolie
Autor Zpráva
Sedmička
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2009 16:42
- Nahlásit

Dobrý den,

Chtěli bychom si pořídit borderku,ale nikde nemůžeme zjistit jestli bude šťastná i když nebude u ovcí a jestli ji může vychovávat dítě.Chodila by ven ráno tak na půl hoďky,odpoledne na dvě hoďky,večer na hoďku a pozdějš večer tak kolem hodiny až hodiny a půl.Jinak bychom s ní dělali agility.Byla by šťastná i když by byla v bytě??dík za odpověď.

krecinek
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2009 19:54 - Změnil/a: krecinek
- Nahlásit

Sedmička
Ahoj, já mám borderku v malém bytě a žádný problém není-akorát, že jako štěně toho zničil hroooozně moc, ale to samozžejmě přešlo Důležité je dát jí nějaké vyžití - pohyb a hlavně práci!!! Ale stačí s ní během procházky blbnout,cvičit poslušnost,nějaké triky, házet frisbee apod, děsně je to baví a zaměstnají si tak i mozek. Pokud budete běhat agility, bude to super. Znám hodně lidí,co mají borderku v bytě a mají se dobře. Horší by bylo mít jí na třeba zahradě a nic s ní nedělat...
Jinak - už máte vybranou CHS nebo už i nějaké štěnátko?

jerabnica
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2009 13:28
- Nahlásit

Ahoj,
mám doma čínského naháče a v neděli k nám přibude černobílá borderka. Bydlíme v paneláku v malém bytě a i chovatelka to ví a v pohodě. Mám trošku obavy, jak ji přijme naháčka - je to rozmazlenec - ale snad to bude v pohodě. A už se na ní moc těším.

redynkova
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2009 12:56 - Změnil/a: redynkova
- Nahlásit

Já mám borderku v bytě, nikdy nic nezničila, a myslím, že je spokojenější než leckterá borderka u ovcí. Chce to jen dost zábavy, podnětů, dát jí příležitost přemýšlet. Je dobré si načíst všemožné knížky typu ,,jak zabavit psa,, protože s borderou člověku časem dojdou nápady. Na zamezení ničení vybavení bytu se mi osvědčily papírové krabice naplněné hračkama, žvýkacíma kostma, na kterých si pes vybije ničitelské sklony a na váš nábytek už většinou nezbyde čas a energie. Na procházkách nestačí jen jít. Musíte borderku učit a věnovat se jí. Nedoufejte v pokojné procházky ,, běž a zabav se sám,,. Borderka bude vyžadovat vaši pozornost. Je ale důležité naučit jí, že je i čas, kdy se jí věnovat nebudete. Jinak se z ní může také stát pěkný terorista. Přeju hodně štěstí při výběru štěněte a hlavně dobrého chovatele.

jerabnica
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2009 10:40
- Nahlásit

Tak malou teroristku už mám týden doma. A vyžaduje furt pozornost a furt za mnou běhá, ale je sladká. S čubinou už se docela zžívají a venku už jí dospělá dala docela co pro to, ale byly spokojené obě dvě. Je ale holka pěkně umíněná. Domlouvání a přemlouvání je pro mé mozkové závitý docela občas oříšek. Na venčení umíněnost už jsme trošku odbouraly, ale bude to ještě sranda . Jsem zatím ale ráda, že jsem šla do tohohle plemene. Doufám, že mi názor nezmění. Zatím to tak tedy nevypadá.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání