| Autor |
Zpráva |
HCdracice
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2009 14:40 - Změnil/a: HCdracice
- Nahlásit
Mám 5ti měsíčního trpasličího pudla. A pořad se nemůže naučit čůrat a kakat venku. Mám ho od 3,5 měsíce. A jeho majitelé ho nechali čůrat a kakat doma v krabici. Doufám, že neni pozdě ho to ještě učit. Prosím poraďte? Jsem zoufalá. Nejvíc čůrá tam kde spí. Díky
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2009 15:16
- Nahlásit
to je hásky, jak radši nikdo nic nenapíše. Páč se neví, jestli to je navážno, nebo ne
No, tak já se toho ujmu . Trpělivost to bude chtít. Rychlý nohy, aby člověk v co největším počtu případů byl rychlejší a nedal pesanovi příležitost udělat potřebu doma. A venku pochválit a odměnit. To co udělá doma, bez komentáře uklidit.
Nevíc čůrá tam kde spí
jako že ve spánku a neví o tom?
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2009 15:23
- Nahlásit
HCdracice
ja pejskum, kdyz mi curali doma pustil vzdycky tuhle pisnicku http://www.youtube.com/watch?v=zbRhMS89ko0&feature =related
jsou to chytra zvirata, tak rychle pochopila, co to znamena a s curanim ani kakanim uz nemame problem.
|
HCdracice
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2009 15:32
- Nahlásit
Pejsek má víc míst na spaní jako - postel (teď už vlastně ne ), gauč a pod. Já myslím, že ve spánku to nebude. Přitom to už měsíc hezky uměl.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2009 15:34
- Nahlásit
HCdracice
A jak často pejska venčíš?
|
HCdracice
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2009 15:37
- Nahlásit
Když jsem v práci, tak až za 9 a dýl hodin. A doma, každý cca tři hodiny.
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2009 15:38
- Nahlásit
HCdracice
ahoj, mně fenka naštěstí doma v přízemí nikdy nic neudělala a hned druhý den od přivezení k nám si kníkla a muselo se mazat , ale jak přišla do patra, tak hned zasedla a vyčůrala se potvora nevim proč, ale pravidelně, jak ucítila koberec, ale jenom se to uklidilo a příště už jsem se to snažila vychytat, aby se jí to tady nepovedlo, takže jak se nabaštila, hned jsme šli na zahradu, jak se probudila, tak hned taky ven a pokaždý jsem jí řekla at se jde vyčůrat, což se mi hodilo v noci, protože to pochopila rychle, vyčůrala a šlo se domu ale musí se to pořád hlídat, aby neměla moc šancí se doma vyčůrat
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2009 15:44
- Nahlásit
HCdracice
9 hodin prostě reálně nečůrat nevydrží. Takže se smiř s tím, že tak do půl roka ještě něco doma bude.
Nikdy za žádnou louži netrestej, prostě to ignoruj. A venku hodně chval. A půjde to samo.
(většinu čůrání doma způsobujou stresy z trestů nebo příliš dlouhá doba, kdy je pejsek sám)
|
HCdracice
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2009 15:45
- Nahlásit
Když největší problém je, že se to stává v noci. Taky chodím hned po probuzení a po jídle, ale v noci je to blbý. No kdyby si aspoň zakňučel nebo něco, ale on nic.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2009 15:46 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Psíček
zde jsem se nyni zamyslel a nejni mi vubec jasny, jak by mela tazatelka zjistit, zda o tom to psiče ví či nev
, no jsem myslela, jako že třeba, jestli se počůrá na tom pelíšku ze spaní, že by to pak byl spíš zdravotní problém
HCdracice
Já myslím, že ve spánku to nebude.
to je dobře. No jestli už to uměl- nedošlo doma k nějaký změně, která by mu vykolejila jeho režim?
No kdyby si aspoň zakňučel nebo něco, ale on nic
tak si natáhnout budík na nějakou vypozorovanou dobu a pokusit se vysmahnout ven dřív, než to štěndo přepadne a pustí to.
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2009 15:46
- Nahlásit
HCdracice
no hele, mladsi pes co mam to umel do mesice sam od sebe, starsimu to trvalo fakt tak do tech 8 - 9 mesicu nez to pochopil.......takze = vydrzet
|
HCdracice
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2009 15:57
- Nahlásit
Mar
No náš starší pes to taky pochopil za chvíli. Takže bdu čekat do roku a pak mu asi koupím pleny
|
HCdracice
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2009 15:59
- Nahlásit
Zdravotní problém nemá. Byli jsme u doktora.
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2009 16:00
- Nahlásit
HCdracice
podle me proto,ze predtim do 3 mesicu chcal doma do krabice, to ted bude proste akorat dyl trvat .... ale verim,ze zachvilu mu to taky dojde
|
HCdracice
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2009 16:02 - Změnil/a: HCdracice
- Nahlásit
Mar
Snad jo . Mě jen znervózňuje, že první pes to uměl skoro hned. Je mi jasný, že každej pes jiná ves
|
HCdracice
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2009 16:06
- Nahlásit
argosek
Tak to zkusím taky :-D
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2009 16:07
- Nahlásit
HCdracice
no,fakt te s tim mym coklem teda muzem uklidnit,ze neee kazdej to pochopi nak rychle
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2009 16:07
- Nahlásit
HCdracice
Snad jo
Určitě jo, má jen tu nevýhodu blbýho startu s krabicí, no.
Je mi jasný, že každej pes jiná ves
přesně tak, však děti to taky nemaj všecky stejně
|
HCdracice
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2009 16:09
- Nahlásit
PetraK
No právě ta krabice! To je pak těžký něco přeučovat.
|
HCdracice
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2009 16:10
- Nahlásit
Mar
Hned jsem klidnější . Díky
|
HCdracice
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2009 16:12
- Nahlásit