Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / PELÍŠEK
Autor Zpráva
Nika
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2005 13:09
- Nahlásit

Ahooj,
chtěla jsem se vás zeptat. Když budu mít štěněcí pelech u mé postele /abych ho mohla večer chlácholit, až bude brečet/ a přes den ho tam mít budu také tak zvykne si pak na změnu místa pelíšku a nebo kam ho porvé naučím, tak tam bych mu pelech nechat měla. Nebo je to pejsanům jedno. Jak jste ho dlouho měli u postele?? Za jak dlouho se odnaučí kňourat??

Díkynky

Martina
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2005 13:13
- Nahlásit

Nika
U postele 1 den, pak půl roku v chodbě a teď už 3 měsíce spí s náma.

klára
# Zasláno: 27 Čec 2005 14:09
- Nahlásit

moje pejsa má po bytě několik svých míst a používá (většinou křesla) je podle možnosti přístupu a taky podle toho, jestli chce být s námi nebo sama. Když jsme někde v cizím prostředí, tak jí vozím její deku a moje staré triko (to má od štěněte), aby se cítila ve svém a zatím nikdy nebyly problémy.

Vcelka
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2005 14:25
- Nahlásit

My ho měli u postele chvíli, protože pak furt zkoušel se dostat k nám do postele. Vždycky si dal čumáček na kraj postele a smutně koukal, případně i v týhle poloze usnul a pak se převalil na zem. Tak sme mu přivezli jeho křeslo který má v chodbě a ve kterym spí, dveře od ložnice zavíráme a každý ráno ho k sobě na necelou hodinu pustíme do postele. Máme už to takový rituál. O víkendu se nad nim někdy smilujeme a spí s námi v posteli i přes noc. Jinak má možnost ještě spát na sedačce v obýváku a na gauči v děcáku, ale to využívá minimálně. To křeslo je docela oblíbený, akorát že jak roste, tak už se do něj docela špatně vejde.
Jinak když byl malinký, tak ani moc nekňučel jen ze začátku když sme zavřeli ty dveře od ložnice.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2005 14:31
- Nahlásit

To mi připomíná-znáte ty "Pravidla pro výchovu psa" co kdysi byly na www.neviditelny pes?

maja
# Zasláno: 27 Čec 2005 14:35
- Nahlásit

Naše štěnísko bylo střídavě od začátku ve svém pelíško a nebo v noci přecházelo k nám do ložnice, dveře má vždycky otevřené, a lehlo si ke mně na zem. Do postele jsme ho nechtěli učit, takže jsme ho tam vůbec nedávali, jen občas někde na dovolené to má dovolené (to se mi to pěkně rýmuje). Ale musim říct, že neplakala vůbec, byla strašně hodná.

Vcelka
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2005 14:39 - Změnil/a: Vcelka
- Nahlásit

Myslíš tyhle?

Pravidla pro výchovu psa
1. Pes nesmí do domu.
2. Dobře, pes smí do domu, ale jen do vyhrazených prostor.
3. Pes smí do všech pokojů, ale nesmí se dotýkat nábytku.
4. Pes smí jen ke starému nábytku.
5. Tak jo, pes smí na nábytek, ale nesmí spát s lidmi v posteli.
6. O.K., pes smí do postele, ale jenom když mu to dovolíte.
7. Pes smí do postele, kdy si vzpomene, ale nesmí pod pokrývku.
8. Pes smí pod pokrývku, když je pozván.
9. Pes smí spát pod pokrývkou každou noc.
10. Lidé se musí psa dovolit, když s ním chtějí pod pokrývku.
11. V noci smí být s člověkem pod pokrývkou jen jeden pes.
12. Dobrá, tak tedy dva psi, ale nikdy víc.
13. NO......

Pak to vypadá takto: to už se mi sem nepodařilo vložit

Ketrin
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2005 14:43
- Nahlásit

Vcelka
Jo, to je přesně ono.
Myslím, že to je docela ze života

Brigitta
# Zasláno: 28 Čec 2005 12:51
- Nahlásit

Naše štěndo spalo tři týdny ve svém pelíšku u postele. Potom stačila jedna hodinka strávená s námi v posteli a nyní s námi v noci spí pořád a myslím, že si tam zaleze i když jsme v práci. Jinak pelíšek má u postele pořád a říkám jí, že tam je její místečko. Většinou v něm spí přes den, alespoň se naučila, že když jsme doma, tak do postele nejde, až když tam jsou páníčkové. Je to úžasný pocit, když usínáš a najednou někdo hupsne na postel, přiťapká Ti až k hlavě, mrská radostně ocáskem a kdyby se to dalo vydržet, tak Tě umeje i na zadečku.

Aida
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2005 21:05
- Nahlásit

Nika
Obě moje psice mají jedno pevné místo a k tomu několik příležitostných, který si našly samy. Navíc jsem první naučila spát tam, kde položím její ručník nebo řeknu místo a ona si někde poblíž něco najde, ale s blížícím se večerem leze do postele nebo aspoň do spacáku... Druhou jsem na postel nenaučila, ale má svůj pelech, na kterej si lehne, i když ho dám jinde než obvykle, takže ji snad bez problému taky naučím na "místo". A v noci nekňučela ani jedna, obě spaly a spí u mně, takže v pohodě. Kdybych je zavřela na chodbě, asi by to bylo horší, ale neměla jsem důvod.
Takže bez obav, pokud bude moct být s tebou, tak si myslím, že to zvládnete. up:
Ještě mi pomohlo, že jsem svěsila ruku z postele do jejího pelechu, pak byl úplný klid.:

Aida
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2005 21:09
- Nahlásit

Teda tím pevným místem samozřejmě myslím pelíšek...

Nika
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2005 07:43
- Nahlásit

Díky moc za rady.
Pejsana budu mít u postele a asi mu tam nechám místo napořád. Akorát nevím, zda pro něj bude úplně vyhovující, protože postel máme kousek od zdi a místo kde bude je právě u zdi. U druhé strany jsou dveře - takže tam by nemělo klid. Nevím teda, zda by mu úplně vyhovovalo, protože co jsem četla všechny knihy, tak tam bylo, že pes musí mít dostatečně klidné místo s výhledem do místnosti. A tohle místo u mé postele je na klidném, ale nepřehledném místě. Mělo by tam, ale myslím útulnou skrýš, ale s malým výhledem. Jak to funguje u vás?????

pospa
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2005 09:10
- Nahlásit

Nika
Máme 4 měsíční štěně a od začátku spí s náma v posteli.Máme totiž postel jen na vyvýšeném dřevěném pódiu,takže by se tam stejně dobývalo,kdyby mělo u postele pelíšek,takže jsme ho hnedka umístili na kraj postele,kde má svoji peřinku a tam spí.Máme to tam hrozně malinké a taky nemá patřičný výhled,ale neřekla bych,že mu to nějak vadí.Je to náš mazel,kterej rád usíná v naší přítomnosti.A nejlépe,když mám přes něj ještě položenou ruku a nebo si on svoji hlavičku může dát na moji ruku.No a tak nám to klape.Ale přes den do ložnice nechodí,vede do ní totiž hodně schodů,tak je tam zavřeno a spí v pelíšku,který má v obýváku.

Mel
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2005 10:13
- Nahlásit

Nika
Moje štěně taky mělo spát ve svém pelíšku, ale jak píšou ostatní skončil v posteli. První noc jsem s ním dokonce spala na zemi, pak měl udělaný pelíšek z kartonové krabice u postele a několikrát za noc mě budil, jak se sápal nahoru - ale odolala jsem. Pak jsem musela na týden pryč a když jsem se vrátila, pes měl své "místečko" u nás v posteli. Přítel byl prostě líný ho pořád usměrňovat. A tak to už zůstalo, a jsem ráda. Spí mi v nohách a příjemně mě hřeje . V každé místnosti měl pelíšek a hlavní byl v obýváku na takové červené dece. Teď je naučenej, že mu někde prostřu(buď tu červenou deku, nebo cokoliv jiného) a on to má hned jako svoje místečko. Jinak v současné době to dělá tak, že když chce mít klid, vleze si na chodbu pod schody a jinak je s námi v místnosti. A zřejmě už se z něj stává dospělý pes, protože občas si jde lehnout i v noci pod schody na svoje místečko

Anonymní
# Zasláno: 30 Čec 2005 12:29
- Nahlásit

Môj pes, ked som si ho pred skoro rokom priviezla, nechcel spať ani s nami ani v pelechu pre neho pripravenom. Proste si ľahol na kachličky v chodbe a ani nemukol. Bála som sa, či je normálny, keď neplače. Aj sa po príchode nažral, čo sa šteniatka nezvyknú, keď sú v takom strese. Havino je novofundlandský pes a jeho temperament sa proste prejavoval už od začiatku. Teraz však, keď mu je za nami smutno, tak si do postele vleze, aj keď mu je tam teplo.

elvira
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2005 21:33
- Nahlásit

Ahojky,naše čubinka spí s náma od začátku v ložnici,prostě jsme jí tam dali pelíšek a tak to i zůstalo,taky máme rituál,k ránu hupsne ke mě,a tam dospává-A JE TO BULLMASTIFF!!!

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání