Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Německý boxer
Autor Zpráva
loptik
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2009 13:41
- Nahlásit

Zdravím vás.
Mám zájem o koupi štěněte německého boxera s PP. Mělo by se jednat o fenu ne bělouše ani né žihanou.Předpoklad je,že bych chtěl zkusit i nějakou výstavu.
Přivítam jakoukoliv radu při výběru německého boxera. Na co si člověk má dát pozor, na co by se měl zaměřit, co bych měl porovnat...
Co je dobré si zjistit předem o majitelých a o psích rodičích.Pokud mají rodiče nějakou displasku nebo jinou nemoc, co je ještě limit a co už je moc,aby se podobná nemoc neprojevila genetičností v dospělosti mnou nově pořizovaného psa.
Pokud by jste měli jakékoliv materialy o tomto plemeni budu za ně velice vděčný.
Předem vám děkuji za každou radu.

jablunka
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2009 14:09
- Nahlásit

loptik
Zkus to tady.
http://www.cz-pes.cz/diskuse/2_1611_0.html

loptik
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2009 15:57
- Nahlásit

jablunka:dekuji.
Na to uz jsem narazail.

Spiše mi jde o postřehy spokojených a zkušených pejskařů. Jelikož jedna věc je přečíst si knížky na danou problematiku a jiná pobavit se a načerpat inspiraci od zkušených lidí.

jablunka
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2009 16:03
- Nahlásit

loptik
Spiše mi jde o postřehy spokojených a zkušených pejskařů.
Já ti rozumím,ale právě na tomhle vláknu se schází lidi,kteří o boxiších vědí hodně a o své postřehy se s tebou určitě rádi podělí.
Jen vznes svůj dotaz tam.

hana
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2009 16:18
- Nahlásit

rozhodni se, jestli chceš jezdit na výstavy za účelem vyhrávání - pak se vybírá štěně úplně jinak. Jestli chceš na výstavu občas jet a je ti celkem jedno, jak dopadneš, pak más bohatý výběr.Koukni na boxerklub.cz, nabídka štěňat. Kontaktuj nějaké bližší chovatelské stanice. Vybírej podle toho, jak jsou majitelé sympatičtí a vstřícní. Vyhni se těm, kde budeš mít dojem, že prodají štěně a víc je nebude zajímat. Dále se koukni, jak se jejich psi mají a jak je postaráno o štěňata. Jinak kdo moc vybírá, ten přebere, štěně vybírej podle sympatií, protože v 7 týdnech ev. zdravotní problémy v budoucnu asi neodhadneš.

loptik
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2009 22:52
- Nahlásit

hana
rozhodni se, jestli chceš jezdit na výstavy za účelem vyhrávání - pak se vybírá štěně úplně jinak. Jestli chceš na výstavu občas jet a je ti celkem jedno, jak dopadneš, pak más bohatý výběr.

Jenom tak pro zajimavost,kdyz uz to tady bylo nacnute" Jak by clovek mel vybirat,kdyz chce psa na vystavy?

Uprimne klidne vystavy ozelim.Hlavne ze pes bude zdravy a nebude mit zadne problemy.Ne kvuli penezum,ale kvuli psovi samotnemu.Pro jeho klid a pohodu z proziteho zivota.

Ada
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2009 07:10
- Nahlásit

loptik
Nikdy Vám nikdo nezaručí že pes bude zdravý.I když má štěně nulové rodiče může se stát že bude mít např. SA 3.To bohužel nikdo nikdy do předu neví.Stejně tak nikdo nezaručí že štěně bude šampion.Když vybíráte štěně najděte si nějaké CHS a zajímejte se jaké mají odchovy,v jakem prostředí štěniskové vyrůstají atd... A taky si zjistěto něco o rodičích prcka. Jinak boxík je dobrá volba.Sama mám doma dvě a nevyměnila bych je ani za nic

loptik
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2009 19:41
- Nahlásit

Pro zajimavost. Jaka je orientacni cena za kterou se prodava boxer s PP. Videl jsem 10000Kc. Nekde vsak vice a nekde mene. Odviji se cena od rodicu a jejich dosazenych hodnoceni?

Pokud ma nekdo chovnou stanici a jde treba uz o 4 vrh stenat. Nezvysuje se riziko zdravotnich problemu ci "vad" se vzrustajicim poctem vrhu? Dival jsem se na boxer klubu na tabulku spondylozy a z ni pro me jaste vyplyva,ze cim vice vrhu tim vice "chybovych" psu.

Dines
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2009 19:48
- Nahlásit

loptik
Kamarádka prodávala štěnda z minulého vrhu za 12 tuším Krásný vymazlený štěnda

A pochybuji, že by se riziko zdravotních problémů zvyšovalo s počtem vrhů - to spíš čím více vrhů, tím více jedinců, u kterých se může projevit skrytá vada zděděná od rodičů

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání