| Autor |
Zpráva |
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2005 22:54
- Nahlásit
Prosim nechcete nebo nevite o nekom, kdo by chtel nekolika denni stenatko krizence labradora? Dnes v praci jsem se dozvedela, ze se v nedeli narodili a majitel je chce do stredy bud rozdat a nebo utopit. Podle me je oboji blbost, ale oni koukaji jen na penize a podle nich si stene kazdy vezme jen dokud je jeste slepe a pak uz ne. Uvitam tez jakoukoliv radu jak je presvedcit aby si aspon jedno nechali.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2005 23:25
- Nahlásit
cerny Rex
Nevim nevim, jestli si několikadenní štěně kdokoliv vezme, asi těžko A jak je přesvědčit? Nic moc mě nenapadá... Zkusit je přesvědčit, že je normální, že se štěnda dávají novým majitelům až v 7 - 8 týdnech, i když jde jen o křížence... :-/
Kdyby nevěřili, tak je zkus odkázat sem http://www.sweb.cz/egikaf/index.htm s tím, že si lidi taky braly už koukající štěnda, třeba to pomůže, třeba uvěří... Ale takovýhle chování lidí nechápu
|
Anonymní
|
# Zasláno: 25 Čec 2005 23:29
- Nahlásit
neskutečně hloupí lidé!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ti chudáčci přece potřebují mámu,já kdybych měla samopal,tak bych tuhle lidskou lůzu postřílela,a taky bych jim vzala čerstvě narozené dítě,to by koukali,jakej je to pocit
|
elvira
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2005 23:42
- Nahlásit
to jsem psala já,zapoměla jsem se přihlásit
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2005 07:02
- Nahlásit
To snad není pravda?!?!?! Co si ten idiot majitel myslí, že se asi stane s několikadenními štěňaty odtrženými od matky?!?!?
Takovíhle lidi stejně na žádnou radu nedají.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2005 07:03
- Nahlásit
cerny Rex
Peti, je to smutné, ale pokud jsou ti lidi takovíhle idioti, jsou štěňátka asi odsouzená k smrti. Víš sama, co to je, vypiplávat novorozence... Nakopej těm lidem do kamsi i za mě!!!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2005 07:04
- Nahlásit
Když nechtějí štěňata, proč fenu nehlídají nebo nedají vykastrovat. To ten den začíná, je mi z toho do breku.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2005 07:16
- Nahlásit
Ketrin
Zrovna v sobotu jsme se o tom bavili, že lidi považují za týrání kastraci feny, ale topení štěňat nikoliv...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2005 07:23
- Nahlásit
Eimy
Eimy, koukla jsem na ten odkaz, to jsou roztomilý stránky a určitě moc fajn lidi, co od nich máš svou psici. Pravý opak toho o čem píše cerny Rex.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2005 07:25
- Nahlásit
shiba
No jasně-nechat fenu oddřít všechno s březostí, s porodem, a za pár dní štěňata utopit, to je naprosto v pořádku.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2005 08:35
- Nahlásit
Shiba
Souhlas! Moc lidí si pořád myslí,že feně kastrací ublíží,ale pak když ji neuhlídají a pes ji nakryje,tak ji to nechají donosit-dát veškerou sílu a energii do vytvoření zdravých plodů, a nakonec jí je vezmou a zamordujou!!! A to jim přijde proti kastraci jako lepší varianta?! Ach jo!
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2005 09:37
- Nahlásit
Tak uz se mi povedlo udat jedno stenatko.Ale vezme si ho az na sesti tydnech. Budu doufat, ze aspon to jedno nechaji kdyz se zarucim ze si ho vezmu ja a pak ho do Prahy odvezu. No snad to dobre dopadne.Jinak vsem dekuji za reakce
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2005 09:40
- Nahlásit
cerny Rex
Jsi dobrá
Jinak tenhle přístup taky znám, to pak slyšíte "no co s tím".
A u kastrace je to mnohdy tak, že tito by za ni nedali peníze ...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2005 11:01
- Nahlásit
Ketrin
No jde o to, jestli to dělají fakt kvuli penězům nebo z nevědomosti.
Ale je fakt, že začít se zajímat o nový majitele, až se štěnda narodí už je asi docela pozdě... Já měla psici "zamluvenou" v podstatě hned, jak zjistili, že ta jejich fenka bude mít štěňata.
K té nevědomosti mě ještě napadlo, jak spolužačkou sháněla domov pro štěňata, který se narodily feně jejího přitele (taky kříenci). Nějaký odčervení a očkování ji v podstatě nic neříkalo a co nám ještě s jednou holkou, co se zajimá o psy, dalo práce jí vysvětlit, že štěnda se maji udávat odčervený a naočkovaný, to si nikdo nedovede představit
cerny Rex
Kdybych mohla, tak bych si další psisko vzala, ale momentálně to není ve finančních možnostech
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2005 11:16
- Nahlásit
Eimy
jo to znam.taky bych si hned jedno vzala, ale bohuzel to nejde. Jinak jim jde opravdu bohuzel hlavne o penize. Pry jim mam i zjistit kolik by to stalo je teda odchovat a za kolik by je pak mohli prodat. Nastesti ten z te Prahy rikal, ze si ho klidne naockuje sam takze je ochotny si ho vzit na tech sesti tydnech i kdyz se mu to taky moc nezamlouva ale pry nez aby to utopili tak to udela takhle.Jde mu o to aby to uz umelo samo bastit a o zbytek se uz postara sam. No snad jeste nekoho sezenu kdo by chtel dalsi
|
Brigitta
|
# Zasláno: 26 Čec 2005 11:18
- Nahlásit
To je hrozný, nechápu, jak někdo prostě může už narozená štěnda utopit. My jsme si před šesti týdny brali také 8 týdenní fenečku, křížence, a nevyměnila bych ji za nic na světě. Původním majitelům se narodila neplánovaně a bohužel z nich také neměli ze začátku příliš velkou radost a nakonec to dopadlo tak, že se se zájemci doslova "trhal pytel." Byla dvě štěnda a kdyby jich bylo dvojnásob, udala by se všechna.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2005 11:24
- Nahlásit
cerny Rex
Zkusim se poptat taky všude možně... Kdyby přitel neměl rodiče, kteří psa do paneláku nechcou, tak bych mu jedno štěndo zkusila taky "nacpat". Jenže tam to asi nepujde. Tam mají po odchodu Eimy záchvaty i z jejich chlupů
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2005 11:56
- Nahlásit
Eimy
Já měla psici "zamluvenou" v podstatě hned, jak zjistili, že ta jejich fenka bude mít štěňata.
cerny Rex měla u mě štěňdu zamluvenou ROK dopředu
|
Brigitta
|
# Zasláno: 26 Čec 2005 12:03
- Nahlásit
Taky jsem měla naši fenečku zamluvenou od doby, kdy poprvé otevřela očička.
Eimy
Kolik štěňat se jim narodilo?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2005 12:04
- Nahlásit
Taky jsem na fenu čekala rok. Jenže to je jiná záležitost než s těmi chudáčky neplánovanými kříženečky.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2005 12:05
- Nahlásit
shiba
No jooo, ale u dvou vořechu se štěnda rok dopředu neplánujou Navíc mám takovej pocit, žerok před těma štěndma neměli ani ty dva pejsany
Brigitta
čtyři 2 fenky a dva pejsci. Viz. ten odkaz, co jsem házela na začátku
|
Brigitta
|
# Zasláno: 26 Čec 2005 12:11
- Nahlásit
Eimy
To je odkaz na štěnda, co se narodila v zimě 2004.
|
Terez
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2005 12:12
- Nahlásit
Ahoj,mohla bys mi něco o těch štěňďách napsat? Možná bych si jedno vzala. Nedávno nám umřela úžasná fenečka. Psala jsem o ní na ifauně v diskuzi,tak jestli chcete,tak se podívejte a tam mě odkázali sem, že nějací ubozí tvorečkové potřebují pomoct.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2005 12:19
- Nahlásit
Brigitta
Ahaa ty se ptáš na ty o kterých je tahle diskuze, promin, mám e delší vedení :-/ o tech má víc informací cerny Rex.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2005 12:28
- Nahlásit
cerny Rex
Nejsem zrovna fanda útulků, ale myslím, že než štěnda topit, tak je dát v 8 týdnech tam. Když už žádný pejsek nemá naději, tak štěnda se v útulcích udají vždycky. Je otázkou k jakým lidem, ale to už neovlivníme.
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2005 12:30
- Nahlásit
Terez
No ma je jedna od nas z prace.Vim jen ze to jsou krizenecci labradora. Jejich sest a jsou cenobile a hnede. Narozeni jsou tuto nedeli. Vic zatim nevim ale zachvilku jdu do prace a tak se pokusim zjistit co nejvic a domluvit se s ni na tom, ze bych udelala par fotek.
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2005 12:31
- Nahlásit
Brigita
narodilo se jim sedm stenat ale jedno neprezilo takze jich maji sest.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2005 12:32
- Nahlásit
Garfield
tak štěnda se v útulcích udají vždycky
No nevím... Znám útulek, kde jsou štěňatama přeplnění. A to neberou od lidí, jenom nalezence.
|
Terez
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2005 12:36
- Nahlásit
Jo,no doufám že se sem nějak ozve.Já to tu nějak neumim.Jenom registraci jsem dělala na 3 krat.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2005 12:38
- Nahlásit
shiba
Což je hodně smutný, ale pokud má v útulku pejsan naději, je to obvykle štěně. Občas starý pomalý pes, kterého si berou staří lidé v obavě, aby tu nezůstal časem bez nich a taky proto, že mlaďocha poťápanýho nechtějí.
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2005 12:41
- Nahlásit
Garfield
To jsem jim tez navrhovala ale maj strach ze by za to museli platit a tak to radsi utopi
|
Terez
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2005 12:46
- Nahlásit
Takže jakmile budou sami žrát,tak bych si jedno vzala.Díky
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2005 12:50
- Nahlásit
cerny Rex
Bohužel se tu nedají používat vulgarismy, ale vychutnala bych si to.
Chvíli mě původně napadlo, že když ty tlamičky budou mít chvíli doma a uvidí jak zlatíčka rostou a jak se mají k životu, tak že je to obměkkčí. ale asi jsem hodně naivní... Nemám do dodat.l
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2005 17:34
- Nahlásit
cerny Rex
Jooo, jenom - odkud jsou ti štěníci? Pokoušim se rozhazovat sítě, tak abych měla informace
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2005 23:36
- Nahlásit
Eimy
Stenici jsou z Roznova pod Radhostem ale v zari jsem ochotna je vzit i do Prahy.
Terez
To budu moc rada.Jen mam dojem ze nebudou ockovani, ale chteji je prodat.Snad se mi je povede presvedcit bud na ockovani a nebo aby je dali zadarmo.
Garfield
No uz se rozhodli nastesti, ze si je nechaji, ale to spis kvuli tomu ze se ty feny zacali bat a ona ke stenatum nikoho nepusti. Aspon ze tak
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2005 08:13
- Nahlásit
cerny Rex
Mají chytrou feňuli, prokoukla je, tak je nechce ke štěndům pustit. No, my sme z Brna, takže pokud se někoho povede sehnat, tak se ozvu...
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2005 08:31
- Nahlásit
Eimy
Moc dekuji za pomoc. Snad se mi je jeste povede presvedcit aby je bud dali zadarmo a nebo aspon naockovali.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2005 08:34
- Nahlásit
cerny Rex
Není vubec za co. Přítel říkal, že se taky poptá... Uvidíme, jestli někoho "ulovíme"
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2005 08:46
- Nahlásit
cerny Rex
Chytrá čubinka, pokud ještě pár dní vydrží hlídat, než štěňata otevřou oči, tak pak už by je byl schopen utopit snad jen úplný netvor.
Taky se poptám, jestli by se tu nenašel zájemce o štěně po takové šikovné mámě
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2005 08:47
- Nahlásit
cerny Rex
Zkoušela ses kouknout do fora "Pes na čundr" nebo tak nějak? Už sem se sem pokusila toho človíčka nasměrovat.
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2005 22:50
- Nahlásit
Tak dneska jsem se dozvedela, ze tri stenatka uz utopili.Nastesti tri nechaji protoze uz jsou zamluveni.
Terez
Smim vedet odkud jsi? Jinak za stenatko budou chtit asi 500. Na min jsem to uz neukecala. Odber by mel byt asi tak na sesti tydnech coz je kolem druheho zari.
|
Usanda
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2005 08:31
- Nahlásit
Hajzlové
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2005 08:38
- Nahlásit
cerny Rex
No,, tak sem si to hodinku rozdejchala, že ty štěnda utopili a nemám slov...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2005 08:45
- Nahlásit
Chudinky štěňátka, tak je máma přecejen neubránila
|
Brigitta
|
# Zasláno: 29 Čec 2005 09:49
- Nahlásit
Chce se mi fakt zvracet, hovada.
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2005 09:54
- Nahlásit
Rikala mi to v praci pri veceri takze jsem okamzite byla po jidle. Samotnou me to moc mrzi.Nejhorsi je ze mi den predtim slibila, ze necha vsechny. Protoze jsem se zarucila ze si je na tech sesti tydne ch nejpozdeji vezmu a udam je.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2005 09:59
- Nahlásit
Nechápu, že si vůbec někdo takový může pořídit živého tvora....
|
Brigitta
|
# Zasláno: 29 Čec 2005 10:02
- Nahlásit
To prostě nepochopím. Nejsem žádný kynologický znalec a zkušenosti teprve sbírám, ale kdyby naše fenka měla mít štěnda, nespustím z ní oči a v životě bych jí něco takového neprovedla. Přijdou mě naprosto bezcitní. Jak to může jen tak říct a udělat, když se jí někdo zaručí, že si je vezme? Psa mají akorát jako dekoraci a pokud se k dekoraci dostane něco nevhodného a pro ně nepatřičného, tak to prostě bez milosti odříznou.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2005 10:23
- Nahlásit
Je to přišerným, ale už s tim nic nenaděláme... Uvědomujou si vubec, že je někdo muže udat?
|
Endy
|
# Zasláno: 29 Čec 2005 10:27
- Nahlásit
Není to nejšťastnější rozhodnutí,si od takovýchto "chovatelů" brát štěně.Vím,převládají emoce a člověk má potřebu to malé stvoření zachránit.A díky tomu to může pořád pokračovat.Pár štěňat se utratí,zbytek se aspoň za nějakou kačku prodá,náklady na chov nulové.
V mém okolí žije taky takový "chovatel".Čubinu má z útulku,dvakrát ročně má štěňata s nějakým tulákem a on je pak vyměňuje za pár piv nebo láhev rumu.Nedávno jí porazilo auto,takže skáče po třech,přední nohu už má nadosmrti zmrzačenou a on plánuje další štěňata,že má už zájemce.Péči o štěňata vám nemusím popisovat,žádná není.Zbytečné rozmnožování dalších kříženců .V útulku to nikoho nezajímá,hlavně že udali dalšího psa.
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2005 10:36
- Nahlásit
Endy
No ja jim navrhnu aby fenu nechali kastrovat a tu kastraci zaplatili z toho co dostanou za ty stenata. Kdyz uz nejsou schopni tu fenku uhlidat tak tohle je idealni reseni.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 29 Čec 2005 10:52
- Nahlásit
cerny rex
Jsem z vysočiny. Ale v poho můžu dojet třeba do Brna.Těch 500 kč nebude problém. Očkování taky ne. Ten odběr je akorát. sice je to pro štěňda brzo,ale doufejme,že to nějak zvládnem. Jinak můžu si vzít pejska,nebo jsou jen fenečky?
|
Terez
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2005 10:53
- Nahlásit
Cerny rex
Sakra já jsem se nepřihlásila.Už dobry.
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2005 11:14
- Nahlásit
Terez
Bohuzel nevim jestli jsou pejsci nebo fenecky. Jinak se muzem potom dohodnout kam ti to stenatko mam privest. Jedno povezu do Prahy tak i to Brno by nemel byt problem.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2005 11:27
- Nahlásit
Endy
Já z toho mám smíšený pocity... Myslim, že to fakt pramení z názoru na kastraci u spousty pejskařů - kastrace je týrání... člověk co fenku nekastruje ze zdravotních důvodů je linej ji ohlídat atd... Mylim, že i imhle by se předešlo spoustě nechtěných štěňat... Pokud by takovej člověk byl vubec ochotnej do té kastrace investovat...
cerny Rex
No nevim jak v Rožnově, ale tady u nás mě kastrace 10 kg fenky přila na víc než na 1500
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2005 12:30
- Nahlásit
Eimy
Taky nevim kolim presne to tady stoji. Preci jen mam chovnou fenku a proti nezadoucimu kryti si ji poradne hlidam.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2005 14:06
- Nahlásit
Kastrace labradorky (9 leté feny, která dostala pyometru) mě včetně následné antibiotické clony, jedné kontroly, prubanů atd. stála něco přes 5 tisíc. Čili částku, kterou tento druh lidí neobětuje ani omylem. Fenu příště nejspíš zase neohlídají
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2005 14:09 - Změnil/a: Martina
- Nahlásit
Ketrin
Mám na Tebe jeden dotaz mimo toto fórum, jelikož rozumíš labradorům. Moji příbuzní mají zlatého retrívra (cca 4 měsíce, nevím přesně) a teď se mně ptali, kdy bude mít tu dlouhou srst?
Že pořád vypadá jako labrador. Možná trošku blbej dotaz, ale já tomu fakt nerozumím. Takže díky
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2005 14:28
- Nahlásit
Martina
Přes goldeny expert nejsem, ale co tak vídám na výstavách a zkouškách, tak myslím, že je poměrně dost goldenů, kteří prostě tu srst nemají tak dlouhou a nádhernou jako ti výstavní goldeni. Bývají to asi spíš pracovní linie, kde exteriér je druhořadý. Bývají drobnější a "zlatější" (ne smetanoví nebo téměř bílí, což teď dost frčí na výstavách, pokud vím). Takže pokud je dotyčný golden s PP, tohle by mohla být odpověď.
Je to dáno geneticky a čtyřměsíční golden by měl vypadat jako golden, včetně srsti.
Pokud je bez PP, tak potom to klidně může být třeba kříženec.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2005 14:45
- Nahlásit
Jo a ještě jsem si vzpomněla, to jaksi pro útěchu: lidi okolo goldenů říkávají, že (pro stručnost to trochu nadsadím), že ti nááádherní výstavní goldeni mívají prázdnou hlavu a že neumějí nic jiného než pěkně běhat a stát v tom výstavním kruhu, zatímco ti druzí, méně krásní, bývají šikovní a chytří psi na práci a do nepohody.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2005 15:44
- Nahlásit
Ketrin
No, je fakt, že já hledala co nejlevnějšího, nejbližšího a nejlepšího veta - operace se zdařila. Našla sem veterinářku jednu nebo dvě zastávky od nás, která je uplně super a je hodně levná. Sice psice má 10 kg, takže teoreticky se to mělo do 1540 vlest celý, ale nějak se jí nechtělo spinkat, tak musela dostat víc uspávadel a stálo to kolem 1800... ale už teda komplet se vším všudy...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2005 15:45
- Nahlásit
cerny Rex
Chce to hledat a taky se ptát lidí... Jenže silně pochybuju, že ti lidi do toho tolik energie dají
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2005 17:37
- Nahlásit
Ketrin,
děkuji za odpověď. Psa mají bez PP, (což jsem jim všemožně rozmlouvala), žije pouze na dvorku, domů ho neberou. A pořídili si ho jenom proto, že ho ve vsi ještě nikdo nemá. Prostě na zabití. Včera jsme tam zrovna byli a jako golden se mi moc nezdá, i když se v tom moc nevyznám. Tvrdili mi, že tu dlouhou srst bude mít až bude starší. Tak jsem jen řekla: "Hm, možná".
Tvoje vysvětlení mě ještě více utvrzuje, že mají křížence, což oni samozřejmě nechtějí slyšet a já jim do toho kecat nebudu.
Takže Ketrin díky a omlouvám se, že jsem nabourala diskusi svým dotazem.
|
Terez
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2005 11:11
- Nahlásit
cerny rex
tak jak to pokračuje?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 31 Čec 2005 11:54
- Nahlásit
Jestli vám to pomůže, v Hranicích jsem za kastraci 15kg fenky zaplatila něco kolem 600kč, sice jsou to takoví ''venkovští veti'' či jak to popsat, ale fena je v pořádku, žádné koplikace, operace v poho, byla jsem přítomna. Je to veterinární nemocnice, MVDr. Jan a Jindra Markovi, kousek od Rožnova. Jinak přeju, ať vše dobře dopadne.
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2005 20:11
- Nahlásit
Terez
stenatka si uz fenka hlida jeste vic nez predtim. Jinak majitele ani nevedi jestli maji fenky nebo pejsky . Ale urcite k odberu budou toho druheho zari. Ale ja je domu asi dostanu o neco driv aby nemuseli utracet za krmeni. Pokud bych je mela doma tak je budu krmit stenecim ANFem a kasi od Benta. No jeste uvidim jak to bude dal.
Anonymni
Jo Markovi jsou velice dobri veterinari. Alespon jsem na ne neslysela nic spatneho.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2005 07:26
- Nahlásit
Martina
Pořizovat si určité plemeno (a ještě bez PP) proto, že ho nikdo ve vesnici nemá. to je opravdu "dobrý" důvod.
Je to stejné jako s těmi labradory. Má ho kdekdo a pes je ponechán svému osudu na dvoře. Získává pověst líného, tlustého gaučáka, který není schopen ujít pár kilometrů. Viz tady když někdo chtěl poradit psa na čundry.
A to mě opravdu štve a sejří!
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2005 07:30
- Nahlásit
Anonymní
Jj, Markovi jsou nejlepší v širém okolí a já už delší dobu přemýšlím, co si počnu, až oni půjdou do důchodu...
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2005 07:34
- Nahlásit
Ketrin
Vím, že Tě to namíchlo, ale já jsem se fakt snažila. Veškeré rady v tomto případě byly zbytečné. Taky mě to štve.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2005 08:31
- Nahlásit
Martina
To nebylo namířeno proti Tobě!!! Prostě je mi to líto, že úžasná pracovní plemena se takhle mrší a devalvují, v důsledku doplácejí na svou skvělou povahu a přizpůsobivost, protože ostré služební plemeno si každý nepořídí, to mnozí vědí že nezvládnou, ale na hodňoučkého retrívra si troufne kdekdo, a vůbec jim nedochází že to jsou pracanti tělem i duší a nečinnost je ničí... Pak se člověk dočte, že tito psi nezvládnou ujít pár kilometrů
Je mi z toho smutno. Včera jsem hlásila psa na vrcholné zkoušky, které jsou za měsíc-ještě měli volná místa! Ještě před 1-2 roky byly tyto zkoušky beznadějně obsazené už po Novém roce. Všichni honí jen výstavní tituly, to je jednodušší...
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2005 20:35
- Nahlásit
Terez
Tak jsem se dozvedela ze jsou dve fenky a jeden pejsek a vsichni jsou cerni.
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2005 09:22
- Nahlásit
Tak jeden z tech malickych je uz u noveho panicka.
Terez
Pokud mas jeste zajem o stenatko tak je volna fenecka. Je cela cerna a trosku se podoba cernemu labrouskovi jen je mensiho vzrustu. Pristi tyden v sobotu jedem do Brna tak bych ti ji mohla privezt. V pripade zajmu mi napis svuj telefon na cbrfireblade@seznam.cz a ja se ti ozvu.
|