| Autor |
Zpráva |
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2009 19:03
- Nahlásit
Zdravím, potřebuji radu. Kamarádka má štěňátka malého splo. plemene. Je jim 8 týdnů. Od mala je krmila Dog Show Purinou, což jsou v podstatě samé obiloviny. Vypadají sice dobře, ale poradila jsem ji změnu. Kopupila Arden Grange junior, kde je kvalita někde o pár tříd výš. Dvě ze sedmi štěňat však mají skoro průjem a to postupně míchala. Chce se vrátit k Purině. Já osobně si myslím, že by měla vydržet, že se to srovná. Co myslíte ?
|
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2009 19:10
- Nahlásit
jorkaAmálka
Jen přikládám složení obou značek. Je mi jasný, že AG jsou kvalitnější, ale jak ji mám přesvědčit aby vytrvala ? Co může způsobovat ten průjem ?
Dog Show :
Procento bílkovin: 29.00 %
Procento tuku: 15.00 %
Druh obilniny: nespecifikován
Zdroj živočišných bílkovin: nespecifikován
Zdroj minerálních látek: anorganický
Způsob konzervace: kyselina fosforečná, sorban draselný, citrát draselný, BHT, BHA, propylgalát
Věková kategorie: štěňata
Suroviny: obiloviny (min. 4% rýže), maso a vedlejší produkty živočišného původu (kuřecí maso min.4%), vedlejší rostlinné produkty, oleje a tuky, zelenina (min. 0.5% čekanky), vitamíny a minerály
Záv. dekl. znaky: vlhkost 9.5%, Nl 290g/kg, tuk 150g/kg, popel 75g/kg, vláknina 25g/kg
Další: Ca 14g/kg, P 10g/kg
AG :
Čerstvé kuře (min.18%), kuřecí moučka (min.18%), celozrnná bílá rýže, kuřecí tuk konzervovaný směsí tokoferolů a rozmarýnu, řepná dužnina, sušené vejce, celozrnná kukuřice, sušené pivovarské kvasnice, rybí moučka, lněné semínko, rybí tuk, minerály včetně chelátů Zn, Fe a Cu, vitamíny, nukleotidy, FOS, MOS, extrakt z brusinek, extrakt z citrusů, chondroitin sulfát, glukosamin sulfát, MSM, extrakt z juky.
Bílkoviny 29.0%, Tuk 18.0%, Vláknina 3.0%, Popeloviny 6.0 %, Vlhkost 8.0%, Omega-6 - 4.10%, Omega-3 - 0.70%, Vitamin A 20000 m.j./kg, Vitamin D3 1350 m.j./kg, Vitamin E 135 m.j./kg, Vápník 1.30%, Fosfor 0.85%, Měď 22.00mg/kg.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2009 00:33
- Nahlásit
Jako je jasný, že štěňata, ale i dospělí psi, zvyklá na pšeničnokukuřičnou stravu můžou po přechodu na masovou průjmovat, ale mělo by se to během pár dní upravit. Může jim zkusit pro začátek míchat granule s rýží, tím se sníží obsah živočišných bílkovin a přivykání bude postupnější, někdy to funguje. Ať kamarádka vydrží, chudinky štěňátka si zaslouží psí stravu a ne slepičí, to složení Dog Show je děsivý a nechápu, jak to někdo vůbec může psovi dát, natož malým štěňatům v růstu.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2009 12:28
- Nahlásit
Krmení u chovatele je základ. Nechápu proč ze štěňat dělat slepice ...
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2009 12:32
- Nahlásit
jorkaAmálka
Jen dodám, že ta rýže by měla být vařená v neslané vodě a téměř rozvařená. Přechod z jednoho druhu granulí na druhý by měl být velmi pomalý, zvlášť když jde o malá štěňata a o dva velmi rozdílné druhy granulí. Minimálně 2-3 týdny, což málokdo vydrží, změní rychle a pak řeší průjem...
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2009 12:34
- Nahlásit
Smečka
Krmení u chovatele je základ
Jojo, to tedy je. Taky jsem se zděsila, když jsem zjistila, čím moje chovatelka krmí, ale protože jinak bylo u ní všechno OK, štěně jsem si od ní vzala. Bylo to utrpení, měnit to "krmení" pomalu.
|
kety
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2009 13:25
- Nahlásit
No není třeba to hned házet na chovatele,některá štěńata takto reagují na změnu a bohužel ,ani někteří noví majitelé si prostě nedají říct a štěněti plácají páté přes deváté až mu rozhodí biokultůru střev pak je potřeba pořídit probikan na ůpravu stolice a to dříve než se štěně odvodní.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2009 14:00
- Nahlásit
jestli monu, doporučuji ANF pro štěňata malých plemen, 33% bílkoviny... odkrmila jsem na tom svoji čubu, pak přešla na dospělé, teď při laktaci je opět na štěněcích, ale i při kojení přibírá! Štěňata rostou jako z vody... Sice děsně prdí a smrdí...ale je fit
|