Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / leonberger a jejich chov
Autor Zpráva
kety
Člen
# Zasláno: 9 Led 2009 17:36
- Nahlásit

Zdravím všechny,chystáme se na druhý vrh ,neočkovali jsme proti herpesu myslíte si že je to zbytečné.Co Vy na to?

corgi
Člen
# Zasláno: 9 Led 2009 18:59
- Nahlásit

V lednovém PPČ byly 2 nebo 3 články na tohle téma. Jediný, co vím jistě, je, že herpes virus existuje a že v chovech určitě je, ale na očkování zatím nemám žádný názor - mám málo informací. Jedni to chválí, že je to bez problémů, druzí na to nadávají, že jsou z toho úhyny štěňat... Problém je, že když část vrhu zemře, chovatel většinou nenechá vyšetřit na herpes, takže není jisté, že právě to je ten důvod. Můj pes je původně z 8 štěňat, přežila jen 4. Nerada bych se, až budu chovat, loučila s půlkou vrhu, ale nejsem si jistá, že tomu očkování proti herpes viru nějak zásadně pomůže...

kety
Člen
# Zasláno: 12 Led 2009 16:56
- Nahlásit

Snad jsou i takové názory ,že pokud feny jsou ve svém prostředí tak nemají jak herpes dostat nicméně vím ,že ho můžou přenášet i psi.Při prvním vrhu jsem neočkovala ,odchovali jsme jich 9 z 10 to se narodilo mrtvé.No neumím si představit, že by mi mělo něco uhynout v náručí.Oplakali jsme i vdechnutý chlup no a nakonec ho vykašlal.Nevím zda je očkování nezaťěžuje .

corgi
Člen
# Zasláno: 12 Led 2009 17:43
- Nahlásit

kety
No právě že jsou případy, kdy se po očkování narodí mrtvolky. Přenáší to právě psi, jinak by se k tomu fenky nedostaly Ale v tom PPČ to dvě ze tří chovatelek chválí, tak nevím. Až se já budu rozhodovat, určitě to s vetem důkladně probereme.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání