| Autor |
Zpráva |
bocSashi
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2008 17:56
- Nahlásit
Zdravím,
máte někdo zkušenosti s bylinnými přípravky Phytovet? Konkrétně na klouby. Je vhodné tento přípravek podávat již tříměsíčnímu štěněti border collie? (v budoucnu agility,flyball,...) Pokud ne, od kolika měsíců doporučujete, popřípadě jestli vůbec něco takového doporučujete?
|
Patrinka
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2008 19:47
- Nahlásit
Přímo s tímto přípravkem zkušenost, ale určo bych něco přidávala
|
Patrinka
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2008 19:49
- Nahlásit
nemám mi nějak vypadlo
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2009 09:53
- Nahlásit
bocSashi
http://www.phytovet.cz/index.php?kam=zverolekar_do taz&jazyk=1
Byliny od phytovetu jako kůru psům dávám (detoxikaci a klouby - ne dohromady), ale já mám veterány 14 a 12 ;).
Štěndu bych asi raději přidávala nějaká chondroprotektiva přímo k jejich věku určená... Zkus napsat i do té poradny, co se mne týče, dostala jsem vyčerpávající odpověď...
|
Kikis
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2009 16:28
- Nahlásit
My dáváme psici dlouhodobě Phytovet na srst a je super Ale co se týče ochrany kloubů, nevidím důvod podávat Phytovet na klouby preventivně malému štěněti. To spíš psovi který má problémy s klouby nebo bolesti a potřebuje je "zklidnit". Jako prevenci určitě dávejte spíš chondroprotektiva - nějaký přípravek obsahující glukosamin sulfát a chondroitin sulfát - na trhu je jich spousta tak určitě něco vyberete
|
nadidlo
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 22:22
- Nahlásit
Byliné přípravky bych za kloubní výživu nepovažoval. Nejvhodnější je kombinace želatiny, chondroitinu, glukosaminu, případně msm. Dělá se jak pro lidi, tak pro psy. Z "umělých" variant jsou to budťo tablety/prášky anebo pak dost výrobců přidává tyto látky do svých granulích.
Z přírodníchzrojů tzv masité kosti (kuřecí krky) a nebo moc fajn jsou ouška. Ať prasečí, telecí nebo třeba i králičí.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 23:03
- Nahlásit
myslím, že je zbytečné něco dávat, když není důvod. Normální přeci je, že je pes zdravý a nemusí brát žádná léčiva , budete dávat zdravému psovi od útlého štěněcího věku nějaká chondroprotektiva a až zestárne a přijdou třeba problémy, budete dávat kolikanásobnou dávku, aby to trochu zabralo ? Copak se dává batolatům GS Chondro preventivně ?
|
nadidlo
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2009 08:19
- Nahlásit
Chondroprotektiva se snad nechovají jako nějaká antibiotika. Zvyšovat dávku v době kdy příjdou problémy by nemělo být nutné ne?
U kloubních problémů je důležitá prevence. Když začnete podávat chondro až při vyskytnutí příznaků je chrupavka už tak zničená, že už se léčba nemusí vždy povést. Takže pokuď jde o štěndo velkého plemene nebo s náchylností k dkk pokud je nějaká velká zátež, podával bych určitě chondoprotektiva preventivně (samozřejmě přiměřená dávka) a né až když začnou klouby bolet.
Nevím, toť jen můj názor. Nejsem žádnej studovanej v oboru, takže mě klidně opravte.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2009 16:51 - Změnil/a: mac1
- Nahlásit
nadidlo
nejsem také studovaná v tomto oboru , ale .....Některé tyto látky jsou registrovány resp. schváleny jako léčiva i jako potravní doplňky z důvodu, že jde většinou o látky tělu vlastní, podílející se na výstavbě mezibuněčné hmoty chrupavky nebo obsažené v synoviální tekutině. Proto jsou často označovány jako „kloubní výživa“. Nutriční význam těchto látek pro kloubní chrupavku je však minimálně diskutabilní. Organismus má schopnost si tyto látky syntetizovat z vlastních zdrojů. Jejich nedostatek v kloubu je relativní a je dán poruchou metabolismu , z toho mi vyplývá, že pokud je pes zdravý a má těchto látek dostatečné množství a pak buď přísunem nadbytečného množství to nemá efekt vůbec žádný ( ony se jaksi pro pozdější využití nikam neukládají ), což je lepší možnost a nebo si tělo zvykne na přísun a začne si jich "vyrábět" samo méně a to už je špatně, protož to pak v případě problémů jaksi se musí ta dávka zvýšit . Ale to je můj názor .
Na Inetu lze najít x studíí, které popisují vliv SYSADOA při léčbě , nenašla jsem ovšem studii, která by ověřila a popsala kladný vliv při prevenci onemocnění.
Naopak ....např. URL Because hip dysplasia (and other types of dysplasias) are primarily inherited conditions, there are no products on the market that prevent their development a takových studií je řada .....
|
nadidlo
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2009 17:39
- Nahlásit
Aha takhlenc.
Podobně jako s céčkem, když si někdo veme každodeně dlouhodobě 1000mg, tak pak musí céčko užívat pořád.
Já četl jen obyč články, žádný extra studie, to bude tím...
Ale tak snad aspoň ty prasečí ouška, kde je trochu želatiny.
|