| Autor |
Zpráva |
bocSashi
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2008 12:19
- Nahlásit
Zdravím,
mám skoro tříměsíční štěně Border collie a krmím ho granulemi Royal Canin + do každé dávky maso Vetamix. Je to vhodné? Bylo mi totiž řečeno, že cokoli přidávat do takto kvalitního krmiva je velmi nevhodné. Děkuji za odpovědi
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2008 12:24
- Nahlásit
bocSashi
no otázka je zda "umíš"masem krmit..někdy je lepší štěněti nechat granule a maso dát posléze...
a teda nevím ale míchat v jedný dávce granule a maso to by se prý nemělo...já krmím obojím nicméně mám psa 3 letýho...a problém nemá
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2008 16:33
- Nahlásit
bocSashi
Moje chovatelka taky krmila granule + maso, ale já přešla radši na samotné kvalitní granule + občas nějaký ten doplněk (zelenina apod.). Říká se, že přidáním masa se naruší vyrovnaný poměr fosfor:vápník v granulích - nevím, co je na tom pravdy, ale radši se toho držím
|
Raika
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2008 16:46
- Nahlásit
Hele, já bych to tak nedémonizovala... každý tvrdí něco jiného - každý způsob krmení má své zastánce... kdyby byl jeden vysloveně dobrý, tak ho všichni používají a nebo aspoň jde taková ta vlna uvědomnělých, která mi u tohodle tématu chybí... pes by v přírodě sežral, co najde a kašlal na poměry toho a toho... stejně jako člověk neodměřuje dávky toho, co sní (většinou...).
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2008 17:11
- Nahlásit
Raika
pes by v přírodě sežral, co najde
...no on taky sezere, co najde, takze ja mu muzu pomery hlidat, jak chci, ale on si to stejne "vylepsi" po svem
|
Raika
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2008 22:21
- Nahlásit
corgi asi tak
|
nadidlo
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 22:13
- Nahlásit
Zdravíčko, píšu asi už tošku pozdě, ale tak aspoň pro budoucí návštěvníky...
Ano každý krmí jinak a tvrdí něco jiného, neěkdo upřednostňuje granule, jiný vaří maso, další dává maso syrové. Vše má své klady i zápory. Ale kombinovat všechny varianty a myslet si, že je to to nejlepší je chyba. Když zapomeneme na rozvážení poměrů, kterému dost lidí nevěří, tak je tu další velký důvod a to jsou ty potvůrky v zažívacím traktu (bakterie, střevní mikroflóra..) Ti jsou prostě zvyklé dělat svojí práci a najednou se k nim dostane úplně něco jiného.
Nepolidšťovat, pes nepotřebuje měnit granule za maso, střídat příchutě za účelem dělat si "barevnější" život, stejně tak jako může pít celý život převážně vodu, ani jednolitý způsob potravy ho nijak nedeptá.
K tomu, že pes v přírodě kašle na poměry... Tady bych tvrdil opak, v přirodě kde žil našel všechno potřebné a bylo to dobře nastavené. Když žral kořist, sežral i části trávicího traktu (v žaludku zbytky ovoce,trávy...) býložravců spolu s vitamíny a dalšími prvky. Sežral i kosti. Sežral tedy třeba vše co našel a bylo to vpořádku.
Poměry dle mého nejsou jen tak vylaborované, ale vycházejí právě z toho co pes žral v přírodě ne?
|
Orsonek
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 22:23
- Nahlásit
DOBRýýýýýýýýýýýýýýýý jdu mu udělat dortík
|