Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / škrkavka u štěňátka
Autor Zpráva
Antaliss
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2008 15:47
- Nahlásit

Ahoj pejskaři,

v pondělí jsme si domů přovezli nádherné štěndo fran.buldočka.8 týdnů starý.Dneska jsme byli na veterině a doktor nám řekl, že má nafouklé bříško ( což jsme sice viděli, ale mysleli si, že je tak vypapkanej-tak to je, když 2 laici vybírají) a je plné škrkavek.Že je má od matky a pův.chovatelka mu dala jen tabletku na odčerv., ale kdo ví jak to je..
Dostal pastu a že prý od zítřka je začne vylučovat..nevíte jak dlouho je bude vylučovat a jestli mu pak to nafouklé bříško splaskne??

jsem z toho trocha na rozpacích..

Dines
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2008 15:56
- Nahlásit

Antaliss
Koukám sháníš info kde se dá, viď?

Antaliss
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2008 16:07
- Nahlásit

ano)) Mám trochu výčitky, že moje štěndo má nafouklý břuch, protože to už bylo od pondělka. Měla jsem s ním jít na veterinu hned a ne až dneska.Jinak je zlaťoučkej, hned druhý den nám začal chodit na noviny, dneska chodí už čůrat ven ( když to stihnem).
Jinak se chci zeptat, můj švára má taky buld.a řekl nám, že mu veter.řekl, že mu má namáčet granule, že prý naboptnají a pro hafíka je to lepší.
No a dneska veter. u kterého jsem byla já řekl, že to je blbost.
Tak nevím..

Dines
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2008 16:16
- Nahlásit

Antaliss
No, štěňatům se obvykle namáčejí, ale je to jedno

A neboj, takovejch problémů kdy si budeš mlátit hlavou o zeď žes měla ját na veterinu nejlépe už před rokem bude ještě dost a dost

Já už mam skoro externě vystudovanou veterinu ve dvou letech psa

corgi
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2008 16:49
- Nahlásit

Antaliss
Jojo, taky tu veterinu "externe studuju". Clovek muze precist celou knihovnu, ale zkusenost stejne prijde az s prvnim stenetem Rekla bych, ze to, jak dlouho bude skrkavky vylucovat, bude nejspis zaviset na tom, kolik toho v sobe ma. Brisko mu jiste splaskne, pokud ho nebudete vykrmovat jako selatko No a s tim namacenim - nase chovatelka namacela, my jsme ale postupne prechazeli na suche, jen at si stendo aspon trochu zazvyka. I kdyz granule samozrejme nejsou pro ty steneci jehlicky zadne velike zvykani, vas nabytek bude urcite lepsi sousto

Noemi
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2008 17:54
- Nahlásit

Antaliss
Buďte v klidu, naše štěndo bylo pečlivě a pravidelně odčervované, bříško nafouklé nemělo a pak se nám jednou (to mu byly asi 4 až 5 měs.) vyblinkalo a my jsme se pak málem poblinkali také...Škrkavky (živé) několikrát za sebou vyzvracel..... Hlavně je potřeba důkladně uklízet, protože ty mrchy poměrně dlouho přežívají mimo hostitele a hrozí zpětná nákaza (a to i u lidí, máme malé dítě ).
Tak jsme k odčervovacímu léku dostali ještě pastu a v pohodě...

Antaliss
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2008 08:49
- Nahlásit

Moc děkuji za Vaše odpovědi. Malej nám už začal kakat škrkavky, no jeto opravdu nechutné.Ale tak snad se toho brzo zbavíme..

Biluška
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2008 08:53
- Nahlásit

Antaliss
Jsem zastáncem namočených granulí (když už teda z nějakého důvodu chcete dávat granule). Z jednoho prostého důvodu. Když je nenamočíte před konzumací namočí se po ní. Teda v břiše. A namočená grancle bobtná. Zkuste si sníst pytlík něčeho suchého (třeba piškotů, nemusíte nutně jíst granule ) a pak se napít... bude vám jako kdybyste snědli sedláka i s povozem. Je to tím, že ty piškoty nabobtnají a poměrně hodně zvětší svůj obsah. Chcete tento pocit pětkrát denně připravit svému štěněti?

jablunka
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2008 09:20
- Nahlásit

Biluška
Zkuste si sníst pytlík něčeho suchého (třeba piškotů
Lepčí sou gumoví medvídci.

Noemi
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2008 09:29
- Nahlásit

Rozhodně namáčet, namáčíme do jogurtu a teď v zimě dělám takovou polívčičku z trošky konzervy a teplé vody

Antaliss
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2008 11:10
- Nahlásit

Tak opravdu zjišťuji, že toho moc nevím
Byli by jste tak hodní a napsali mi nějaké "recepty" na jídlo pro 8 týdenní štěňátko? Dáváme granule, doktor nám řekl, že i jogurt, probiňáčka, šunku, kuře s rýží..Co dáváte štěňátkům Vy?

Noemi
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2008 11:30
- Nahlásit

Já mu dávám o něco méně granulí a k tomu něco extra: vývar z kostí a zeleniy (ne z kostky!, bez soli atd); obrané maso, vývar a sulc z vepřové nožičky (v malém množství -moc rychle by rostl-, jen pro chuť a že chutnají), jogurt, tvaroh, kuře (pokud zbyde vařené; rozhodně bych ale nedávala šunku, je slaná a nevíte čím to dochutili), jogurt , rýže, těstoviny.
Když nemám čas, tak namáčím v jogurtu nabo rozmíchám trošku psí konzervy v teplé vodě.

Jinak méďa naprosto miluje jakékoliv lidské jídlo, přestože se mu dávat nemá, tak mu občas dám trošičku bramborové kaše, masíčka nebo omáčky na granule (stejně vždycky na kompostu hledá vyhozené uvařené brambory a další zbytky :mad

Biluška
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2008 13:48
- Nahlásit

jablunka
Lepčí sou gumoví medvídci.
Ty woe, to bysem snad ani nepřežila

Dáváme granule, doktor nám řekl, že i jogurt, probiňáčka, šunku, kuře s rýží..Co dáváte štěňátkům Vy?
No tak se rozhodněte jestli chcete granulovat, nebo krmit masem . Dá se to v pohodě i kombinovat, moje jedenáctihlavá saň je toho důkazem . Lidské jídlo používám pouze jako pamlsky, třebas za hodně uleželou makrelu s prošlou záruční lhůtou jsou psi ochotni se plazit po zádech a odrážet se ušima

jablunka
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2008 14:13
- Nahlásit

Biluška
Ty woe, to bysem snad ani nepřežila
I přežila......jako těhotná sem jich sežrala štyry pytlíky a podotýkám,že vječinu sem ani nekousala.Co se dělo po jejich nabobtnání,si jistě dokážeš přectavit.

Raika
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2008 16:41
- Nahlásit

doporučuju rýži vařit v hrnci s kuřetem - je pak taková ňam ňam a nejenom pro psa:P

Raika
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2008 16:48
- Nahlásit

jinak super jsou těstoviny s tuňákem... a třeba rajčetem (a taky nejenom pro psa - piraňa dostává vařené jenom když si vařím já něco, co může:P) nebo vařená játra s rýží (ale to je hodně energetické, navíc s ohledem na funkci, kterou v těle zastávají - tak ne moc často)... jogirt si děláme občas večer s banánem (to taky milujem obě)... a už mě snad nic nenapadne

jinak dávám chrupavky ze žeber, sardinky,
kamarád vaří srdíčka, prasečí nožičky...

Antaliss
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2008 19:09
- Nahlásit

Děkuji za inspirace a ještě ke škrkavkám..malej včera nějaké vypudil, ale dneska ani jednu..Je to možné?Vet.říkal, že dneska to začne vypouštět

corgi
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2008 15:05
- Nahlásit

Antaliss
Treba nejaka prestavka a pak to zas zacne. Jinak my pridavame krome ruznych "zvykacich" veci a zeleniny taky ty sardinky, ale kupodivu nasemu lisakovi NECHUTNAJI! Myslela jsem, jak po tom rybim smradku pujde, ale on to ji skoro s nechuti - i kdyz zbytky nenecha
Jinak jsem si zrovna dneska vyslechla od souseda jednu z "osvedcenych" rad na odcerveni - pry dava psum velmi dlouho ulezele syrecky, jeho fena NO pry snedla tri baleni a pak vykadila metrovou tasemnici... No, ja asi radsi zustanu u prasku...

Shadow
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2008 17:51
- Nahlásit

corgi
Jinak jsem si zrovna dneska vyslechla od souseda jednu z "osvedcenych" rad na odcerveni - pry dava psum velmi dlouho ulezele syrecky, jeho fena NO pry snedla tri baleni a pak vykadila metrovou tasemnici... No, ja asi radsi zustanu u prasku to sem se zasmála..
ostatní
jinak další dobrá věc jsou ovesné vločky, samozřejmě namočené v jaogurtu, tvarohu, podmáslí atd. občas vajíčko i s trochu rozporcovanou skořápkou. Jo a do těch vloček se výborně hodí ovoce;)

Mar3
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2008 18:22
- Nahlásit

corgi
sardinky mi taky pes nechce (a ze von zere vsecko )

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání