Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Dusíkaté vápno
Autor Zpráva
franceska1
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2008 16:25
- Nahlásit

Dobrý den, mám dotaz ohledně hnojiva,které máme nyní na zahradě, jde o dusíkaté vápno, které se na podzim rozsypává na trávu a do záhonů. Mám 6-měsíční štěně teriéra a pokud by náhodou to vápno sežralo, nebo lízalo, hrozilo by mu něco?

Pink
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2008 16:59
- Nahlásit

franceska1
Toto je na netu:Přestože hnojivo je perfektně granulované a povrchově upravené, může vzniklý prach z hnojiva dráždit sliznice, především oči a dýchací cesty.Inhalace prachu vede k zánětu nosní sliznice. Při práci s hnojivem je třeba zabránit přímému kontaktu s ním.Nevdechujte prach z hnojiva. Při zasažení očí okamžitě důkladně vypláchněte vodou a okamžitě vyhledejte lékařskou pomoc. Používejte vhodný ochranný oděv, rukavice a osobní ochranné prostředky pro oči a obličej. Při práci nejíst, nepít, nekouřit Po práci a před jídlem si umýt ruce teplou vodou a mýdlem a ošetřit reparačním krémem.

Já na trávník nic nesypu, právě kvůli psům (když už tak by bylo lepší použít něco, co je rozpustné ve vodě). Slyšela jsem o pejskovi, kterému posypali trávník dusíkatým hnojivem - vysušuje polštářky, léčili je hodně, hodně dlouho.

Walda
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2008 18:50
- Nahlásit

franceska1

Proč tohle děláte, když máte štěně? To by ta tráva rok nepočkala?

jablunka
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2008 21:28
- Nahlásit

Walda
To by ta tráva rok nepočkala?

Co je to tráva?Od tý doby co mám smečku mám na zahradě voranici.

franceska1
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2008 22:08
- Nahlásit

Bohužel to nezáleží na mě, zahradu má více obyvatel k dispozici a neovlivním co kdo tam nasype, přišla jsem z práce a bylo tam to vápno

Walda
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2008 22:12
- Nahlásit

franceska1

přišla jsem z práce a bylo tam to vápno

Tý jo, tak to je soda. Teda vápno.

franceska1
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2008 22:23
- Nahlásit

Jo hrůza, hlavně když malá,máme fenku je zvyklá blbnout na zahradě,jsem z Karviné a moc míst kde bych s ní mohla volně blbnout není a sousedi udělají tohle,navíc máme malé dítě, které by to potencionálně taky mohlo chtít papat

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání